Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Ασπόνδυλες κριτικές σκέψεις



απ το αρχείο μας


YΓ:
.προύχοντες, κοτζαμπάσηδες και δεσποτάδες. Φιγούρες και μιας άλλης εποχής που εντελώς πεισματικά επανέρχονται, κυκλοφορούν, μολύνοντας κάθε ιδέα, κάθε αξία, κάθε εικόνα ελευθερίας.
Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία, είχε πει ο ποιητής αλλά τι να πείς για τις λέξεις που χάθηκαν στα λογύδρια των κάθε είδους ασπόνδυλων παραγόντων με οξιά προβλήματα οσφυοκαμψίας. Ως Μεσαίωνα χαρακτηρίζουμε μια ολόκληρη εποχή που τιμούσε τον άνθρωπο για μία και μόνο πράξη. Ερχόταν ο άνθρωπος σε τούτων τον κόσμο μόνο για να υπηρετήσει ένα και μόνο πράγμα, τη διαδικασία του θανάτου του σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που του ‘δινε το μάνιουαλ της εκκλησίας και της καθεστυκίας τάξης των αρχόντων. Ο άνθρωπος ήταν αντικείμενο των όποιων εξελίξεων, καμία συμμετοχή, καμία εγγύτητα στη λογική, καμία δραστηριότητα που να αφήνει σημάδια ζωής. Τη λογική τη χρησιμοποιούσε μόνο για να τακτοποιεί τις δοσμένες υποχρεώσεις του, ουσιαστικά τις αξιωματικές αξιώσεις της όποιας εξουσίας, του φεουδάρχη, του παπά, του κλπ. Ο Μεσαίωνα της λογικής και του ανθρώπου-αντικειμένου έμελε να επιστρέψει...

Οι προύχοντες, οι κοτζαμπάσηδες και οι δεσποτάδες ήταν οι φιγούρες που κατά την μακρόχρονη Οθωμανική αυτοκρατορία επέβλεπαν και συντηρούσαν τους θεσμούς της κατοχής. Μάζευαν τους φόρους(ρόγα ή ζητεία), κρατώντας ένα ποσοστό και αν μη τι άλλο καταδίκαζαν κάθε προσπάθεια ανατροπής της Οθωμανικής Τάξης.
Στην κατεχόμενη από τους Κινέζους Λάσα εδώ και λίγες εβδομάδες διαπράττεται ένα ακόμη κρατικό έγκλημα. Δεκάδες θιβετιανοί έχουν δολοφονηθεί από τον κινέζικο στρατό και την εκεί αστυνομία. Εκατοντάδες έχουν βασανισθεί και φυλακισθεί. Από τις 12(;) Μαρτίου αυτό το έγκλημα πήρε τεράστιες διαστάσεις, τις διαστάσεις της γενοκτονίας. Από τις 12(;) Μαρτίου οι Κινέζοι έχουν διώξει δημοσιογράφους και έχουν κλείσει τις πόρτες, το έγκλημα ολοκληρώνεται.

Στην Αρχαία Ολυμπία στήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός από αστυνομικούς και λοιπά είδη προκειμένου να αποτραπεί κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εικόνας της "ολυμπιακής ειρήνης" των ελλήνων και κινέζων ή αλλιώς "των αρχών". Κάποιες ηρωικές προσπάθειες από Γάλλους δημοσιογράφους θα λογοκριθούν με τον ίδιο τρόπο από τα ΜΜΕ της Κίνας και της Ελλάδας. Η εικόνα όμως είχε ήδη κάνει το ταξίδι της, πιο γρήγορα από τις ολυμπιακές τους ανοησίες. Η παρουσία της αντίστασης και της θυσίας ενός λαού δεν θα αποσιωποιηθεί και επιλέγουμε να τιμήσουμε μόνο αυτούς τους ανθρώπους.

Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Αμβρακικός:Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ μόνο ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ.


Οι αιτίες της μόλυνσης είναι γνωστές δεν υπάρχει για κανένα, καμιά δικαιολογία απουσίας από την προστασία αυτού του οικοσυστήματος. Ο χρόνος που απομένει για τον Αμβρακικό είναι πραγματικά πολύτιμος. Μπορεί και πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα για την προστασία του Αμβρακικού.

Σήμερα 23 Μαρτίου έγινε στην πρέβεζα μία μαζική εκδήλωση για την προστασία του Αμβρακικού. Πολύς κόσμος στον πεζόδρομο του λιμανιού, πολλοί ψαράδες με τις βάρκες τους από την Πρέβεζα αλλά και γύρω περιοχές του Αμβρακικού αντάμωσαν όλοι μαζί, για ένα ζήτημα που μας αφορά άμεσα, να κρατήσουμε στη ζωή τον Αμβρακικό. Οι αιτίες μόλυνσής τους πολλές και εμφανείς, όπως επίσης εμφανής είναι και η προστασία που παρέχεται από υπηρεσίες και παράγοντες στις υποδομές που μολύνουν τον Αμβρακικό.

Ο Αμβρακικός κινδυνεύει να χαθεί και από τον παράλογο, σύγχρονο τρόπο ζωής των “συγκατοίκων” του. Η γιγάντωση των αστικών περιοχών(κυρίως της πρέβεζας και της Άρτας και λιγότερο των γύρω χωριών) και ότι αυτό συνεπάγεται και δυστυχώς συνεπάγεται πολλά. Aπό αστικά λύματα και χωματερές μέχρι πιο σύνθετα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και τις απαιτήσεις των πόλεων και των κατοίκων τους. Πριν λίγο καιρό(1-2 χρόνια) είχε σημειωθεί ατύχημα σε μονάδα βιολογικού καθαρισμού μολύνοντας τον Αμβρακικό με μεγάλες ποσότητες λυμάτων.

Οι μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που τα τελευταία χρόνια επίσης έχουν αναπτυχθεί επικίνδυνα, λειτουργούν συνήθως χωρίς να λαμβάνουν κανέναν μέτρο προστασίας όπως είναι υποχρεωμένες, αλλά ούτε και να τηρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους.

Η αλόγιστη χρήση γεωργικών φαρμάκων στις καλλιέργειες εμπλουτίζει επικίνδυνα τα χώματα με νάτριο που στη συνέχεια είτε με επιφανειακή μεταφορά είτε με στραγγισμό στον υδροφόρο ορίζοντα καταλήγουν στον Αμβρακικό δηλητηριάζοντας τον.

Η κτηνοτροφία της περιοχής, με μονάδες κυρίως χοιροστάσια που λειτουργούν χωρίς έλεγχο και συνείδηση της ζημιάς που κάνουν ρίχνουν τα λύματά τους σε κανάλια που οδηγούν στον Αμβρακικό. Τα πτηνοτροφεία λειτουργούν είτε χωρίς βιολογικές μονάδες είτε δεν τις λειτουργούν σωστά.

Η λειτουργία δύο λιμανιών (Πρέβεζας και Αμφιλοχίας) όπου μεγάλα καράβια κινούνται, φορτώνουν, ξεφορτώνουν, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Η λειτουργία σταθμών αποθήκευσης πετρελαίων στην περιοχή ανάμεσα από Αμφιλοχία και Βόνιτσα, όπου αυτό το διάστημα συζητήτε και η επέκτασή τους. Οι συγκεκριμένες εταιρείες με ελάχιστο προσωπικό και με συνεχή δρομολόγια πλοίων και εγκαταστάσεις “μέσα” στον Αμβρακικό δημιουργούν τις χειρότερες προϋποθέσεις κινδύνου του Αμβρακικού. Παλαιότερα στη δεκαετία του 80΄είχαν σημειωθεί δύο ατυχήματα-εκρήξεις στις εν λόγω εταιρείες(η μία πετρέλαιο-εταιρεία έχει αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς), που μαζί με τις σημερινές επεκτάσεις τους δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία. Υπέρ των επεκτάσεων είναι μέχρι στιγμής ο δήμαρχος Αμφιλοχίας και ο νομάρχης Αγρινίου, επικαλούμενοι κυρίως λόγους που έχουν να κάνουν με την κάλυψη εργασιακών θέσεων. Η λογική όμως των εταιρειών είναι να δίνουν υπεργολαβία τις όποιες εκδουλεύσεις σε ντόπιους «εργολαβους», διαλύοντας τις όποιες δικαιολογίες των παραγόντων περί θέσεων εργασίας.










Ακολουθεί ένα από τα κείμενα που μοιράστηκε από μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης.


Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ μόνο ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ.

Το κράτος του κεφαλαίου βρίσκεται σήμερα σε απόλυτη σύγκρουση με τη ζωή.

Στόχος του είναι φύση ,ζώα και άνθρωποι απόλυτα υποταγμένοι στο βωμό του κέρδους.

Η συνύπαρξη του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον , είναι αποκρουστική έννοια για κάθε εξουσιαστή, διότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα παράνομα συμφέροντά του.

Ένα από το εγκλήματα αυτά, συντελείται σήμερα και στην περιοχή του Αμβρακικού κόλπου. Σε ένα οικοσύστημα που έχει υποστεί τις εξής καταστροφικές παρεμβάσεις στο όνομα της "ανάπτυξης":

Η δημιουργία μικρών και μεγάλων φραγμάτων σε Λούρο και Άραχθο έχει σαν αποτέλεσμα τη μη φυσιολογική ροή του νερού ,το σπάσιμο της τροφικής αλυσίδας, την επέμβαση σε χλωρίδα-πανίδα , την αλλαγή του μικροκλίματος της περιοχής.

Η τεράστια μόλυνση των ποταμών με απόβλητα μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων(σφαγεία ,πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες, ιχθυοκαλλιέργειες , ελαιοτριβεία, πλυντήρια αυτοκινήτων, κ.α.).

Ανεξέλεγκτες "νόμιμες" και παράνομες χωματερές που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα( Χ.Υ.ΤΑ...)

Βιολογικοί καθαρισμοί: ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟΙ-ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ-ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ

Αλόγιστη χρήση χημικών και φυτοφαρμάκων (ψεκασμοί, ζιζανιοκτόνα, υπερλίπανση, αντιβιοτικά από τις ιχθυοκαλλιέργειες , κ.α.)

Η υποθαλάσσια σήραγγα ζεύξης Ακτίου-Πρέβεζας και η κατασκευή μαρίνας για σκάφη αναψυχής που περιορίζει την δίοδο απ' όπου γίνεται η ανανέωση των υδάτων στον Αμβρακικό.

Οι ιχθυοκαλλιέργειες που δημιουργούν ιζήματα και υπερτροφίες επιβαρύνοντας ένα ήδη ασφυκτικό περιβάλλον.

Η χρήση παράνομων μέσων ψαρέματος (τράτες) σαρώνουν ότι έχει απομείνει.

Ένας Αμβρακικός που μόνο οι πινακίδες δείχνουν ότι αποτελεί προστατευόμενο καταφύγιο σπάνιων πουλιών. Όμως το τέλος δεν ήρθε ακόμα. Αυτό το έργο το έχουν αναλάβει οι εταιρίες καυσίμων με την συναίνεση του κράτους και των τοπικών αρχών

ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ και η ενδεχόμενη επέκτασή τους αποτελούν μία ενεργοποιημένη βόμβα στο βυθό του Αμβρακικού.

Η παρουσία τους είναι σε απόλυτη αντίθεση με την εκφρασμένη αγωνιστική διάθεση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο ενός ενδεχόμενου << ατυχήματος >> στη συγκεκριμένη μονάδα.

Ο Αμβρακικός αποτελεί σημείο αναφοράς για την συνέχιση της ζωής στη περιοχή και αυτό θα το πετύχουμε μόνο με συνεχή επαγρύπνηση, ενημέρωση και δράση.

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ

ΚΑΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ"ΤΗΣ.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ’

Από ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων, φοιτητών, ανέργων Άρτα



Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Ο πολιτισμός της Μόλυνσης δεν καθαρίζεται αλλά ανατρέπεται

Την Κυριακή 23 Μαρτίου θα γίνει συγκέντρωση στο δημαρχείο Πρέβεζας ως διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη υπονόμευση του Αμβρακικού. Την εκδήλωση καλούν διάφορες οργανώσεις άλλα είναι ζήτημα όλων μας.
Το τελευταίο διάστημα επιχειρείτε η επέκταση επιχειρήσεων με πετρέλαια που θα επιβαρύνουν, αλλά και θα θέσουν σε μεγαλύτερους κινδύνους τον Αμβρακικό κόλπο.
Την Κυριακή χρειάζεται να είμαστε όλοι/ες εκεί.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Kάτι γίνεται σήμερα…


Το παράλογο γίνεται σωστό, παίρνει οστά και μορφή. Θεριεύει και ορθώνεται μπροστά. Σε κάθε κοινωνία που συνεχίζει να πιστεύει να ονειρεύεται και να παλεύει.

Μια κοινωνία με γυμνά σώματα και ψυχές ελεύθερες. Σήμερα μπορεί να είναι λίγοι αυτοί που αντιστέκονται, αύριο θα ’ναι πολλοί, Θα ’ναι Όλοι.

Μέσα σ’ ένα σύμπλεγμα καλοστημένων μηχανισμών που το λάδι ρέει άφθονο, συνεχίζει να δουλεύει άψογα το σύστημα και να παράγεται το ίδιο σάπιο προϊόν. Ένα μεγάλο γρανάζι αυτής της μηχανής είναι τα ΜΜΕ. «Οι διαμορφωτές».

Η εξουσία που ασκούν τα ΜΜΕ τους δίνει τη δυνατότητα να επηρεάζουν άμεσα το πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι. Οι αγωνιστές της ενημέρωσης και οι ιερείς τους ενίοτε γίνονται εκβιαστές, μονοπωλούν την ενημέρωση ανάλογα με τον αέρα που τους δίνει το «σκαστό πακέτο». Όλα στο βωμό του κέρδους, πουλημένες ιδέες για ακριβά γούστα και απαιτήσεις. Ο πόνος αποκτά εμπορική αξία και οι αγώνες του μόχθου υπονομεύονται.

Στις μέρες που ζούμε είδαμε το δικαίωμα της απεργίας να είναι παράβαση. Ο εργαζόμενος είναι «εχθρός της δημόσιας υγείας».

Τα περισσότερα ΜΜΕ και τα όργανά τους στηρίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις με φθηνές συναλλαγές εις βάρος της δημοκρατίας και της κοινωνίας.

Η συνταγή είναι απλή: Μαύρη προπαγάνδα σε κάθε μορφή εξέγερσης, σε όποια αντίθετη φωνή θίγει τα συμφωνηθέντα συμφέροντα.

ΜΜΕ - Εργοδότες - Κυβερνήσεις

Προσπαθούν να Συνθλίψουν την αξιοπρέπεια , Ψηλά το κεφάλι:

Κάτι γίνεται, τρέμουν τα πόδια τους και η σαπίλα τους πλέον δεν κρύβεται.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Ψήφισμα από την Ανοιχτή Συνέλευση εργατών-φοιτητών-ανέργων.


To τελευταίο διάστημα οι ταξικές/κοινωνικές συγκρούσεις έχουν γιγαντωθεί. Δεν είναι απλά η απάντηση στο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυριαρχίας, αλλά μια συσωρευμένη αντίδραση στην νέα εποχή της φτώχειας που ετοιμάζουν οι μηχανισμοί του Κράτους Κεφαλαίου.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν αναπτυχθεί πολύμορφες πρακτικές αντίστασης που πράγματι μπορούν και προκαλούν αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα. Στην τάξη των εργαζομένων τα συναισθήματα που γενιούνται από αυτές τις αντιστάσεις είναι θετικά και ελπιδοφόρα, δε συμβαίνει το ίδιο, αλλά σαφώς το αντίθετο, για την τάξη των καπιταλιστών.
Μπροστά στις γενικευμένες αντιστάσεις συγκροτούν ένα μέτωπο αντίδρασης από ΜΜΕ και καναλάρχες, επιμελητήρια βιομηχάνων, τους αστυνομικούς και τους δικαστικούς μηχανισμούς. Στρέφονται εναντίον μας, εναντίον όσων αγωνίζονται για να δουν τις ζωές τους να βελτιώνονται. Τα ηλεκτρονικά κυρίως ΜΜΕ, στον κεντρικό ρόλο της προπαγανδιστικής μηχανής, παραπληροφορούν, συκοφαντούν, εκβιάζουν, απειλούν. Έχουν μετατραπεί οι δημοσιογράφοι τους σε γνήσια τσιράκια του κάθε καναλάρχη που περιμένει τη δική του συγκομιδή από την εφαρμογή των νέων αντιανθρώπινων, αντεργατικών μέτρων.

Υπάρχει ένα αξίωμα που καθορίζει την ποιότητα της εργασιακής εκμετάλλευσης, έχει να κάνει με το εξής: ότι «όσο περισσότερο παράγει ένας εργαζόμενος τόσο πιο φθηνή γίνεται η αξία του». Αυτό θέλουν να πετύχουν, την αύξηση των δυνατοτήτων της παραγωγής γενικά για το σύστημα και την ταυτόχρονη ραγδαία υποβάθμιση της αξίας της εργασίας και της ζωής των εργαζομένων. Η νέα φτώχεια είναι εδώ και προπαγανδίζεται μέσα από τα δελτία ειδήσεων των ακριβοπληρωμένων γενίτσαρων δημοσιογράφων. Τα ΜΜΕ ανήκουν στο σύνολο τους σε ομάδες καπιταλήστών που έχουν αποδείξει πολλές φορές στη σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου ότι δε σέβονται τίποτε. Έχουν ρημάξει αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του, σήμερα για άλλη μία φορά στρέφονται και πάλι εναντίον μας, εναντίον των συναδέλφων μας που απεργούν, εναντίον της κοινωνίας συνολικά.
Σε κάθε δελτίο ειδήσεων μας καταδικάζουν, προσπαθούν να στρέψουν την κοινωνία εναντίον μας αλλά η κοινωνία είμαστε εμείς, αυτοί είναι τα παράσιτά της.
Αντιδρούμε, τους καταγγέλλουμε σε κάθε εργασιακή συνείδηση και σε κάθε σημείο αυτής της κοινωνίας και δηλώνουμε με τρόπο επιθετικό ότι ο ρόλος μας είναι δίπλα στους αγωνιζόμενους εργάτες, δίπλα σε κάθε κοινωνικό/ταξικό αγωνιστή, δίπλα σε κάθε απεργό. Θα μας βρουν απέναντί τους.

Αλληλεγγύη στους απεργούς.
Συμμετοχή με κάθε τρόπο στις κινητοποιήσεις των απεργών. Συμμετοχή στη Γενική Απεργία της Τετάρτης 19 Μαρτίου.

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Του συνέδρου το κάγκελο, στη χώρα με το κόκκινο φωτάκι.



Κάπως έτσι είναι σύντροφε και συντρόφισσα τα πράγματα. Αυτή η χώρα κοιμάται και ξυπνά με το φωτάκι στην ξώπορτα αναμμένο. Όλο περιμένει με ανυπομονησία, πλυμένη και καθαρή τον επόμενο, χρόνια τώρα. Ένας λαός στα όρια της παραφροσύνης, με "πρέπει", με "ενοχές", με "δικαιώματα", και "ορέξεις" για πολλά πολλά αλλά ταυτόχρονα μίζερος και ...χαλαρός.

Ξεκίνησαν τα συνέδρια του Πασοκ και του Συριζα και δικαιωματικά ο χώρος της ευρύτερης αριστεράς βρίσκεται σε μοναδικούς οργασμούς. Τα συνέδρια είναι σημαντικά και για τα δύο κόμματα εξουσίας, μιάς και οι τελευταίες ζυμώσεις στα εργαστηριακά κέντρα του Λαμπράκη θέλουν αυτόν τον πολιτικό χώρο, της σοσιαλδημοκρατίας, να ανανεώνετε βιαίως.
Στο Πασόκ, οι προσυνεδριακές τουλάχιστον συγκεντρώσεις είχαν πράγματι ενδιαφέρον. Τότε στις προσυνεδριακές συζητήσεις υπήρξαν τοποθετήσεις που έθεταν τα πάντα εν αμφιβολο. Η κριτική που γινόταν από κάποιους υπψ συνέδρους ήταν πολύ έντονη και σε κάποιες στιγμές γινόταν και ....αθυρόστομη. Στο συνέδριο του Πασόκ τα πράματα δεν δείχνουν τόσο ευχάριστα πλην όμως έχουν το δικό τους ενδιαφέρον, μίας και κατά κάποιες φήμες, ψάχνουν τρόπους να ξανά συνδεθούν με το κοινωνικό σώμα. Καλή στιγμή διάλεξαν για τη συνουσία κόμματος και βάσης, η οποία μπορεί πράγματι να κρύβει ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Στο ΣΥΝ, το άλλο σοσιαλδημοκρατικό σχήμα, τα πράγματα είναι σαφώς διαφορετικά. Η αριστερά του λάιφ στάιλ θα μπορούσε κάλλιστα να μην ήταν κόμμα σαν το Συριζα, αλλά το νέο κυριακάτικο περιοδικό του Λαμπράκη υπό τη διεύθυνση του μωβ γυαλάκια, Λάλα. Στις σελίδες του θα μπορεί να βρει ο αναγνώστης τα πάντα σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες επιταγές του λαιφ σταιλ. Σίγουρα το νέο αντικείμενο του Λαμπράκη μετά και την πανωλεθρία Βενιζέλου του επιστρέφει τις ορέξεις περί χειραγώγησης ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου αυτόν της σοσιαλδημοκρατίας. Το νέο περιοδικό σχήμα θα έχει συνεντεύξεις, οικολογία, πλήρη απουσία από τις μη τηλεοπτικές οδούς των απεργών, αν και εκεί θα γίνουν παρεμβάσεις και θα υπάρχει εικόνα όταν συμφωνούν το πλάνο με τις προσδοκίες του περιοδικού.
Το συνέδριο του Συριζα πρέπει να μοιάζει με μεγαλοπρεπή τελετή, πρέπει να αποκτηθεί πιστό κοινό που θα πρέπει να εμφανίζεται και σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Το συνέδριο έχοντας λυμένα τα προβλήματα διαδοχής(έχουν λυθεί με το γνωστό σταλινικό τρόπο της απευθείας ανάθεσης), θέτει τις εργασίες σε ένα και μόνο στόχο. Στη δημιουργία εικόνας με μαζική συμμετοχή προκειμένου να μην ακυρώνεται η δουλειά των εργαστηρίων των δημοσκοπήσεων. Επίσης θα γίνει δουλειά και στο τομέα των συμβολισμών μίας και αυτή τη στιγμή οι μόνοι συμβολισμοί που συνοδεύουν την νέα συρίζια εποχή είναι το "επί τοις εκατό"%» των εργαστηρίων, το "άπειρο"
της σύστασης, και το ιδεολογικό "κενό" #.

Στην άλλη πλευρά της εξουσίας, οι ΗΠΑ και τα ντόπια νενέκια της πρεσβείας τροφοδοτούν τον αστικό τύπο με νέα σενάρια τρόμου. Απαιτούν λέει οι ΗΠΑ να τους δώσουν πρόσβαση οι ντόπιοι ρουφιάνοι σε προσωπικά δεδομένα του ελληνικού λαού, προκειμένου το αμερικάνικο States να κατάργηση τη βίζα για όσους ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ.
Τέρμα φίλε ακροατή οι πολυήμερες διακοπές στην αμερικάνικη πρεσβεία πριν το κανονικό ταξίδι στις ΗΠΑ. Τώρα θα πηγαίνεις ΗΠΑ χωρίς να έχεις πάει στην αμερικάνικη πρεσβεία, χωρίς να έχεις απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις όπως αν είσαι ομοφυλόφιλος, αν σου αρέσει η μάνα σου, αν της έχεις ρίξει κανέναν κρύο, σε τι θεό πιστεύεις, αν είσαι τρομοκράτης κάτι που θα ήσουν αν είχες συμμετάσχει έστω και σε μία πορεία, κλπες ερωτηξούλες από το πάνθεον της τολμηρής φαντασίας των υπαλλήλων της πρεσβείας.
Σήμερα ακροατή μου θα έχουν απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις άλλοι αντί για σένα, γιατί το ενδιαφέρον των αμερικάνων παραμένει, απλά δεν θα σε ταλαιπωρούν εσένα προσωπικά. Θα το έχουν διευθετήσει το θέμα οι πάντα πρόθυμοι για τέτοια ρουφιανιλικιά αστυνομικοί, οι δικαστικές αρχές και κάθε πρόθυμος υπάλληλος από το βασίλειο της ελληνικής δανιμαρκίας.
Να θυμίσουμε εδώ ότι οι αμερικάνοι είναι αυτοί που παρακολουθούν μέχρι και τον πρωθυπουργό(να βλεπαν και το ζαχόπουλο;) στο δικό σου το ποινικό μητρώο θα σκοντάψουν.
Α! Εδώ έχουμε μια μικρή τόσο δα διόρθωση, οι αμερικάνοι δεν εννοούν ποινικό μητρώο αυτό το πιθανώς λευκό χαρτί που διαθέτεις, οι αμερικάνοι είναι σαφέστατοι. Θέλουν πρόσβαση στον ατομικό σου φάκελο που συντάσσουν οι πάντα πρόθυμοι υπάλληλοι των τμημάτων της αστυνομίας, της ΕΥΠ κλπ. Αυτό θεωρούν ποινικό μητρώο και αυτό θέλουν, τα λευκά ποινικά μητρώα τους είναι αδύναμα να καταλάβουν την ακριβή πολιτική φύση των υπηκόων τους.

Εδώ κολλάει φίλε ακροατή και το αναμμένο φωτάκι που σου λέγαμε στο τίτλο του κειμένου.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Να φέρουμε μέρες του Μαγιού μέσα στο χειμώνα τους


To Κράτος επιτίθεται στην κοινωνία.
Εδώ και μέρες οργανώνει κάθε αντιδραστικό, αντικοινωνικό μηχανισμό για να μπορέσει να στηρίξει τα νέα προγράμματα διεύρυνσης της φτώχειας. Με προεξέχοντα τα ΜΜΕ, την αστυνομία και τους εισαγγελείς, όλους αυτούς τους μικρούς ήρωες της θεσμικής διαφθοράς, επιτίθεται στους αγωνιστές των εργασιακών χώρων.

Σήμερα ένα κίτρινο συνδικάτο όπως αυτό των συμβασιούχων των ΟΤΑ απομακρύνθηκε από την απεργία και αποφάσισε να μετατραπεί σε απεργοσπαστικό μηχανισμό. Οι δίμηνες συμβάσεις των υπαλλήλων των δήμων, μαζί με τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και την αφόρητη πίεση που έχουν από αυτούς που τους έβαλαν για δουλειά τους σπρώχνουν στην εσχάτη προδοσία.

Τις τελευταίες ώρες στις χωματερές(παράνομες κατά βάση) κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα (αθήνα-λιόσια) βρίσκονται απεργοσπάστες, εισαγγελείς, δεκάδες κιλά αστυνομικών και βέβαια τα τσιράκια των ΜΜΕ. Όλοι να επιτεθούν στους απεργούς, όλοι τους να επιτεθούν στην κοινωνία που πρέπει, σήμερα, να αντισταθεί.

Ένας άλλος εισαγγελέας βγάζει απόφαση για τους απεργούς της ΔΕΗ μέσα στο σαββατοκύριακο, απίστευτη ταχύτητα για εισαγγελείς που έκαναν μήνες να μεταφράσουν στα ελληνικά από τα γερμανικά έγγραφα σχετικά με τις μίζες της Ζίμενς. Ο κόλος της δικαιοσύνης τους έχει πάρει φωτιά, οι αντιστάσεις από πολλά κοινωνικά μέτωπα τους τρομοκρατούν, η βιομηχανία των μηνύσεων καθώς και τα τακτοποιημένα ΜΜΕ με τους φασίστες δημοσιογράφους δεν μπορούν να στηρίξουν τα επικείμενα νομοθετικά εκτρώματα που ΜΟΝΟ φτώχεια θα φέρουν.


Αλληλεγγύη σε όλους τους Απεργούς

Στήριξη όλων των Απεργών με κάθε τρόπο.

Συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 19ης Μαρτίου.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Προσοχή ακολουθεί Μάθημα ανακύκλωσης.


Μερικά απορρίμματα είναι προτιμότερο να καταστρέφονται παρά να ανακυκλώνονται.



Αλληλεγγύη στον Αγώνα των Απεργών

Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

H Ελλάδα πάει για βέτο, καλό ταξίδι.






Ας ξεκινήσουμε τη σημερινή διαδρομή μας από τα περσινά ξινά συλλαλητήρια. Για να ακριβολογούμε όχι μόνο συλλαλητήρια αλλά και ομιλίες και εκπομπές στις TVς το κάγκελο.
Το πιο ζουμερό συμπέρασμα όλων αυτών των δραστηριοτήτων ήταν η αποκάλυψη ότι ο ζορό τελικά ήταν ο λοχίας γκαρθία. Υπήρξαν αποχωρήσεις κατά τις ηρωικές στιγμές της ομιλίας του Ζουράρη. Έφυγαν οι μισοί και χάθηκε η ενθική ενότητα και όλα αυτά τα εθνικο-υπερδιεγερτικά κλπ .
Έσπασε στα χίλια κομμάτια η ελληνική ψυχή, το ελληνικό ιδεώδες. η ελληνική φέτα και όταν το έθνος δεν είναι ενωμένο, όχι ερωτικά γιατί τότε θα συμφωνούσαν οι περισσότεροι, αλλά εθνικά, τότε μας περιμένουν.... μαύρες μέρες. Ελπίζουμε και ...μαυροκόκκινες.

Για να ακριβολογούμε, μετά το πέρας των συλλαλητηρίων και των συγκεντρώσεων για τη Μακεδονία διαδραματίστηκαν μοναδικές στιγμές απείρου καλλιτεχνικού κάλους.
Εκεί που θα μίλαγε ο φασίστας τραγόπαπας, πήγε ο ζορό, του πέσε η μάσκα και αποκαλύφθηκε ο λοχίας Γκαρθίας. Ο γκαρθίας ο οποίος αποτελεί σημαντική προσωπικότητα του ηρωικού έπους του Ζορό, πλήν όμως είναι από τις προσωπικότητες που πάντα την κάνουν με το σύμβολο της ελευθερίας χαραγμένο στο πισινό. Το οποίο κάτι μας θυμίζει ή αν δεν σας θυμίζει ετοιμαστείτε να το θαυμάσετε στα περιζήτητα πισινά της ντόπιας εξουσιαστικής και διπλωματικής μπουρζουαζίας.
Τα πράγματα ήταν περισσότερο αστεία, άρα πετυχημένα, στην περίπτωση του ανοιχτού συλλαλητηρίου. Εκεί οι κάθε λογής φασίστες είχαν μασκαρευτεί σε κάτι με περικεφαλαίες και κοντάρια. Απροσδιόριστο φυλετικό και εθνικό είδος για το οποίο η επιστήμη της ιστορίας της τέχνης έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια.

Αυτά τα νέα είδη αποφασίσθηκε να προστατέψουν το ελληνικό ιδεώδες, το πετσοκομμένο ελληνικό φρόνημα και την ελληνική φέτα από όσους επιβουλεύονται αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ξεχωριστής φυλής του έλληνα.


Η πραγματικότητα είναι κινηματογράφος είχε πει ο ποιητής και δεν βρίσκουμε και λόγω να διαφωνήσουμε.
Η ντόρούλα κόρη μητσοτάκη, χήρα μπακογιάννη, νύν κούβελου εκτός από το ταξίδι της στην τουρκία (μετά τις επιθέσεις της γείτονος στο κουρδικό Ιράκ) απειλεί τους έλληνες γιατί σε αυτούς το λέει για Βέτο. Υπάρχει έστω και ένας έλληνας, γιατί οι ξένοι ξέρουν, που να πιστεύει ότι η Ελλάδα με αυτούς τους πολιτικούς μπορούν να τραβήξουν μια υπόθεση μέσω του Βετο;
Με μια Ελλάδα διασπασμένη σε ζουράρηδες, παπαδοτράγους και φασίστες. Τουλάχιστον αν όλος αυτός ο συρφετός ήταν ενωμένος μπορεί να τα κατάφερναν καλύτερα και γιατί όχι η επιθεώρηση να έκανε άν ακόμη βήμα παραπέρα. Τελειώνουν και οι αποκριές, φθάσαμε στα κούλουμα κλείνει και ο τριώδιος, ‘ηρθε και η Κυριακή της Τυροφάγου και είναι μοιραίο ο ζορό να ξαναγίνει ο καθημερινός απλός πλήν τίμιος, λοχίας γκαρθίας.

Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ



Ένα νέο έγκλημα έγινε από τους δολοφόνους της αστυνομίας. Αν η καταγγελία είναι αληθινή, κάτι στο οποίο οδηγούν όλα τα στοιχεία. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα δολοφονία που είναι σε συνέχεια εκτεταμένων πρακτικών βασανισμού, ξυλοδαρμών και μιας εντελώς ρατσιστικής αντίληψης που συναντάτε πλέον πολύ συχνά στο μηχανισμό της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία στις 22 Φεβρουαρίου στην ομόνοια τρία κτήνη της αστυνομίας έριξαν κάτω Αφρικανό μετανάστη και χτυπώντας τον στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα με κλωτσιές τον σκότωσαν. Δεν έμειναν μόνο στη δολοφονία. Φίλοι καθώς και αυτόπτες μάρτυρες απευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως όπου τους ζητούσαν εξηγήσεις για το πώς και γιατί και βέβαια για το που βρίσκεται ο φίλος τους. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία. Στις 28 του μήνα και ημέρα Πέμπτη, γνωστοί και φίλοι του μετανάστη ενημερώθηκαν από την Πολυκλινική Αθηνών ότι ο μετανάστης είχε ήδη πεθάνει πριν την μεταφορά του στο νοσοκομείο, αλλά και ότι την επόμενη μέρα(23 φεβ) πήγαν στο νοσοκομείο αστυνομικοί και πήραν το νεκρό μετανάστη.

Αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας πήγαν σε ομάδα δικηγόρων που ασχολείται με μετανάστες και προσπαθούν να κινήσουν την υπόθεση για να μη χαθούν οι αποδείξεις της δολοφονίας(ιατροδικαστική εξέταση).

Το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να μην είναι πρωτοφανές δείχνει όμως το μέγεθος της αντικοινωνικής λειτουργίας του μηχανισμού της αστυνομίας συνολικά. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο τα τρία δολοφονικά κτήνη αλλά το σύνολο του τμήματος που κάλυψε τους δολοφόνους, λειτουργώντας με την ίδια ηθική. Η κρατική βία είναι απαραίτητη για τη δομή της εξουσίας. Οι δολοφονίες αδύναμων ανθρώπων από τα αστυνομικά κτήνη, οι βασανισμοί, η συνεργασία με παρακρατικούς δολοφόνους-ναζιστές, είναι η κάρτα απαλλαγής τους από το κοινωνικό σώμα.


ΥΓ: Στην παραπάνω καταγγελία αναφέρθηκε και η ελευθεροτυπία σε χθεσινό της άρθρο.
________