Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Τα ΜΜΕ στηρίζουν την φτώχεια όλων μας




Το συγκρότημα Λαμπράκη για άλλη μια φορά, εκπορνεύει την "κοινή γνώμη"




Κατασκευάζουν τη λαϊκή συναίνεση, με τον πιο αντιλαϊκό, αντικοινωνικό τρόπο αλλά και ανήθικο τρόπο. Προβάλλουν τις αντιλαϊκές τους επιθέσεις ως μέρος της "κοινής γνώμης".
Τα ΜΜΕ προέκταση των φρικιών της εξουσίας με κύρια εργαλεία τους τις δημοσκοπήσεις που στη συνέχεια θα προβληθούν/επιβληθούν από τα δικά τους ΜΜΕ.
Τα ολοκληρωτικά ΜΜΕ είναι εδώ και επιβάλλουν τις αντικοινωνικές πρακτικές της εξουσίας πάνω στον ελληνικό λαό.

Μια ακόμη φιλτριρισμένη δημοσκόπηση από τους υπαλλήλους του Λαμπράκη, από το γνωστό συγκρότημα τύπου και λοιπών εξουσιαστικών ασχολιών.
Η δημοσκόπηση κυκλοφορεί στα τηλεοπτικά κανάλια του συγκροτήματος(mega) ενώ δημοσιεύεται και σε καθεστωτική εφημερίδα που χρόνια τώρα προσπαθεί και καταφέρνει να επηρεάσει έξω θεσμικά(sic) την λειτουργία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.
Από τα πολλά απαράδεκτα συμπεράσματα της "έρευνας" που μας την προσφέρουν ως μέρος της κοινής γνώμης, ξεχωρίζουμε δύο στοιχεία.

Μας λένε στην "έρευνα" ότι οι πολίτες σε ποσοστό πάνω από πενήντα τοις εκατό(57%) συμφωνούν με τα νέα φορολογικά μέτρα κατά των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Τι λέτε ρε παιδιά συμφωνούν οι πολίτες με τις νέες φορολογικές ληστρικές επιδρομές;
Οι κατασκευαστές της λαϊκής συναίνεσης, οι υπάλληλοι του Λαμπράκη που τόσο θέλουν να γίνονται και βουλευτές όταν ενηλικιώνονται, θέλουν σώνει και καλά να μας πείσουν για κάθε αντικοινωνική πολιτική προς όφελος των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Με τις εφημερίδες τους, τα ΜΜΕ (MEGA), τους δημοσιογράφους τους, σαν τον Πρεπεντέρη και τους πολιτικούς τους σαν τον μπατσαλιασμενο Ευθυμίου ή θεσμό όπως τον αποκάλεσαν τρομάρα τους κακιά, στήνουν την ελληνική κοινωνία το απόσπασμα της γενικευμένης φτώχειας. Η απληστία τους για εξουσία είναι ασύλληπτη, είναι πραγματικά επικύνδηνοι.

Το άλλο στοιχείο της φοβερής τους "έρευνας" είναι η σώνει και καλά επιστροφή του βενιζέλου. Στην έρευνα λοιπόν τον εμφανίζουν να έρχεται μπροστά από τον αξεπέραστο giorgaki.
Προηγείται ο βενιζέλος του giorgaki με 26,1% έναντι 22,4% του giorgaki.
Ποια ακριβώς ανάγκη εξυπηρέτησαν οι "επιστήμονες" του Λαμπράκη προκειμένου να "φτιάξουν" την "επιλογή" βενιζελου, όταν αυτή έχει κριθεί από φίλους και στελέχη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ με αποτελέσματα τραγικά για τον βενιζέλο ΚΑΙ τους συνεργάτες του;

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως ο υπερ συντηριτικός βενιζέλος, είναι το μαργαριτάρι του συγκροτήματος Λαμπράκη που με κάθε τρόπο θα ήθελαν να τον δουν να φιγουράρει στην κορυφή του κυνοβουλίου.


ΥΓ: Δεν έχει μόνο σημασία αν/να διαφωνούμε με πρόσωπα και πολιτικά σχήματα που αναφέρονται παραπάνω, έχει όμως σημασία να κατανοούμε πώς λειτουργεί το σύστημα ποιοι μηχανισμοί και πώς αναπαράγουν τις αντικοινωνικές του πρακτικές.

ΥΓ "νέες ληστρικές επιδρομές".
Ουσιαστικά δεν πρόκειται για νέες φορολογικές επιδρομές μιας και τον ίδιο τρόπο φορολογικής κλεψιάς από τους μικροεπιχειρηματίες είχε εφαρμόσει και το επιτελείο του σημηταρά με τις φοβερές "τριετίες". Ετούτοι απλά επαναφέρουν εκείνες τις απαράδεκτες φορολογικές πρακτικές της "σημιτιας εποχής".

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Τελετή λήξης.


«Επεράσαμ όμορφα όμορφα όμορφα,

επεράσαμ όμορφα και τούτη τη φορά.»



Κάπως έτσι ξεκινά αυτό το μικρό άρθρο, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής από την ανώνυμη, μιαρή και κυρίως άναδρη ασημαντότητά μας πρός τα παγκόσμια δρώμενα.

Τελετή λήξης για το ολοκληρωτικό καθεστώς της Κίνας που κατάφερε να σβήσει στη ναζιστική ολυμπιακή φλόγα, τα ανθρώπινα δικαιώματα εκατομμυρίων πολιτών της, τους βασανισμούς και έναν από τους πιο βίαιους κρατικούς μηχανισμούς στη σύγχρονη ιστορία.
Τελετή λήξης για την ολυμπιάδα του κινέζικου κράτους και ήταν όλοι εκεί, από τους μεγαλόσχημους της ΔΟΕ(φοβερή οργάνωση), τις εκατοντάδες ολυμπιακές αθλητικές αποστολές, τους εκατοντάδες δημοσιογράφους υπαλλήλους των διάφορων κρατών και ομοσπονδιών και των χιλιάδων Κινεζών φαντάρων που έπαιξαν θαυμάσια το ρόλο των εθελοντών είτε κάνοντας τους θεατές είτε τις μαϊμούδες που έστηναν τα καρακιτσάτα σκέτς στις τελετές έναρξης και λήξης.

Τελετή λήξης και σε κάποια άλλη φαρσοκωμωδία θα καίγαμε το βασιλιά Καρνάβαλο, στην περίπτωση μας ο βασιλιάς Καρνάβαλος ήταν επάξια η Ελλάδα, το αρχαίο ελληνικό αθλητικό πνεύμα(εν χιούμορ) και το ανάλογο, να μην το ξαναγράφω, ιδεώδες.
Στο άρμα του καιόμενου βασιλιά καρνάβαλου θα βρείτε πολλούς. Εμείς κοιτώντας μέσα από την κλειδαρότρυπα ψάξαμε να βρούμε μερικούς, άλλους τους βρήκαμε και άλλους όχι..

Παρήλασαν ή δεν παρήλασαν κατά την τελετή λήξης διάφορα μαργαριτάρια που συνέβαλαν με πρωταγωνιστικό τρόπο στην "άνοιξη του ελληνικού αθλητισμού" όπως κόμπαζαν τα ποντίκια της δημοσιογραφίας, Υπό την φοβερή λογική ότι και οι "άλλοι παίρνουν αναβολικά" στήθηκε εδώ ένα παντοδύναμο κύκλωμα. Βέβαια όταν έπαιρναν τα μετάλλια, κουβέντα για το πώς και το γιατί στο βάθρο ανέβαιναν άξια τα ξεχωριστά γονίδια των ελληνων νικητών.

Μερικοί απο τους αρχιτέκτονες ήταν ο Χρ Ιακώβου χρυσός προπονητής και υπψ ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ που μαζί με τον Γ.Σγουρό έστησαν την άνοιξη του ελληνικού αθλητισμού με κέντρο βάρους το στίβο, την άρση βαρών.
Ο πολύ καταφερτζής Γιάννης Σγουρός υπήρξε στέλεχος της ΠΑΣΟΚαρας με διαδρομή ανάλογη των ολυμπιονικών. Από υπάλληλος ιδιωτικής τράπεζας και μέλος του ΠΑΣΟΚ, έγινε γενικός στη ΓΓΑ και νομάρχης στην υπερνομαρχία Αθηνών υπό το ΠΑΣΟΚ και από εκεί στα ανώτερα κλιμάκια της διεθνούς ομοσπονδίας της άρσης βαρών, έως πριν λίγες μέρες που αποκαθηλώθηκε και από το σαίτ της γνωστής ομοσπονδίας.
Άλλα μαργαριτάρια που σήμερα περιφέρουν την "άνοιξη του ελληνικού αθλητισμού" στα ποτηράκια εξέτασης της γουάντα είναι βέβαια ο Κυριακού, σεσημασμένος και καταδικασμένος, πρόεδρος του αντένα και του πανελληνίου, αλλά και μια άλλη φιγούρα, ο Νικολάου μεγαλοπαράγοντας της ΔΟΕ.
Αυτά ήταν τα κεφάλια, ακολουθούν οι προπονητάδες με τις φοβερές περγαμηνές που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους και οι αθλητές, με κύριο αντικείμενο, τη δημοσιογραφία, άλλοι απλά τυχοδιώκτες που στην ελλάδα βρήκαν το θαύμα τους, άλλοι απλά αθλητές πολύ χαμηλής κλάσης διατεθειμένοι όμως να μπουκώσουν οτιδήποτε για να ανέβουν. .

Στην τελετή λήξης είδαμε τον άντρα της ντορούλας που δέχθηκε να μας εκπροσώπηση στην Κίνα, δεν είχε και τίποτε καλύτερο να κάνει, σημειωτέων ότι η δική του σεινησφορά είναι ελάχιστη καθότι αν δεν ήταν άντρας της ντορούλας ....
Είδαμε τον απίστευτο Λιάπη τον ξάδερφο, αυτό το πράγμα είναι ξεχωριστή φιγούρα των αγώνων και γενικά του πολιτισμού και όχι μόνο του ελληνικού αλλά του παγκόσμιου.
Δεν είδαμε την Πρόεδρο των ελληνων ολυμπιωνικών, τη Χαλκιά, να περιφέρει στην "φωλιά του πουλιού" τη γονιδιακή ανωτερότητα έναντι όλων των άλλων. Μας στεναχώρεσαν, δεν έστελνε ο συγκεκριμένος σύλλογος και κάποιον άλλον τυπικό εκπρώσωπο, πχ τη Βερούλη που είναι επίσης δυνατό χαρτί του ελληνικού αθλητικού ιδεώδους και διακριθήσα παρακαλω.
Και βέβαια είδαμε την ελληνική αποστολή των αθλητών, τι καμάρι, τι τουπές, όλα όμορφα και ωραία, εκτός από τους μισούς που λύπανε.

Συμβολικά θα συνδέαμε αυτή τη φοβερή αποστολή και την εκπληκτική προσπάθεια σε αυτή την ολυμπιάδα με ένα νέο σύμβολο για την ελλάδα ολων των παραπάνω, το 'ποτηράκι των ούρων'.

Η ολυμπιάδα τέλειωσε και ήδη κατευθύνεται προς το Λονδίνο. Έτσι για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το Λονδίνο κατάφερε και πήρε τους επόμενους ολυμπιακούς από μία λάθος ψήφο, που έπεσε κατά λάθος προς τη μεριά του, αυτή την ψήφο λένε ότι την έριξε κατά λάθος Έλληνας.

Ανεπιφύλακτα αυτή την ολυμπιάδα της Κίνας την σφράγισε η πλήρη αποκάλυψη της μαφίας του ελληνικού αθλητισμού, της περιβόητη "άνοιξης" που στήθηκε από τον πολιτικό και αθλητικό υπόκοσμο που ούτως ή άλλως σέρνει μαζί του μια ολόκληρη χώρα σε όλα τα επίπεδα.

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Πάρτυ στο πεκίνο.

Είμαστε ήδη προς το τέλος των Ολυμπιακών του πεκίνο και η αξιόλογη και περήφανη και δοξασμένη ελληνική αποστολή σφραγίζει την εκεί παρουσία της με μια μεγαλειώδη δεξιωση. Άξιοι


Ήταν μια Πέμπτη, στις 21 του μηνός, με αφόρητη ζέστη, πολύ υπομονή, καθόλου όρεξη για δουλειά, πολλές υποχρεώσεις, πολλές δόσεις στις τράπεζες, πολύ κίνηση, πολύ ντόπα, και μια αθεράπευτη θέληση να δημοσιοποιήσουμε τα αδημοσιοποιήτα.
Η δεξίωση της ελληνικής ολυμπιακήςομαδας ήταν το γεγονός στο πεκίνο.

Μεγαλειώδης δεξίωση για να τιμηθή η ελληνική συμμετοχή στους ολυμπιακούς της συγκεκριμένης χώρας που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες. Η αίγλη της δεξίωσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όλα είχαν προ-ετοιμαστεί με τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην ολυμπιακή και αθάνατη προσπάθεια της ελληνικής αποστολής που έφερε εις πέρας προς ικανοποίηση όλων, τη μεγάλη ολυμπιακή ιδέα .

Εκατοντάδες σεφ απ΄ όλη τη χώρα έφτακαν στο κέντρο για να ετοιμάσουν τον μπούφε. Επικεφαλής των σεφ, η ικανότερη όλων η Σου-Λι.
Πριν όμως αναφερθούμε στον μπούφε θα πούμε ποιοι ήταν εκεί.
Λοιπόν εκεί ήταν όλη η αφρόκρεμα του νέο-ελληνικού αθλητικού πολιτισμού που τόσο μας έχει καταξιώσει σε όλα τα επίπεδα. Και βέβαια όχι γιατί οι άλλοι μας κάνουν χάρη αλλά γιατί οι δικοί μας πραγματικά το αξίζουν.
Καταρχάς ήταν εκεί ο πρόεδρος του αντένας μαζί με την καταδικαστική του απόφαση, εκείνη την χωρίς αναστολή, ως στέλεχος και αθάνατος της περίφημης ΔΟΕ που δεν ήξερε τίποτε για τις ντόπες. Εκεί στον Πανελλήνιο μόνο απο πολεοδομικές καταχρήσεις ξέρουν;

Άλλος που ήταν εκεί, ήταν ο Ιωαννίδης, άλλος αθώος και αδιάβαστος, όλοι ήταν μπουκωμένοι, αλλά αυτός χαμπάρι, ήταν και αλεπού και σχετικός με τα αθλητικά τρομάρα του, τώρα θα βγάλει νομοσχέδιο πολύ αυστηρό, πάρα πολύ αυστηρό.
Από κοντά και η μισή ολυμπιακή ομάδα ενώ η άλλη μισή έκανε αθλοπαιδίες στο ολυμπιακό χωριό ...στο μαρούσι.

Δηλώσεις για τη δεξίωση δεν έκανε το στολίδι της δημοκρατίας ενώ μια μέρα μετά το στολίδι έκανε δηλώσεις για τον άνανδρο ευθυμίου. Σημαντική φιγούρα του πάρτυ ήταν ο νυν άντρας της ντορούλας, ο κουβελος ο οποίος έλεγε και ξανάλεγε σε όποιον τον κορόδευε, θέλεις να κατουρήσω στο ποτηράκι, έ; Θές; Θές; Είμαστε καθαροί όλοι.

Στο πάρτυ ήταν και πολλοί δημοσιογράφοι που κουβάλησαν μεχρι τα περατα του κοσμου την ανεξάρτητη δημοσιογραφία τους στην υπηρεσία του πολίτη, με τους κινδυνους που αυτό συνεπάγεται.

Το μενού περιλάμβανε καλαμάρι με αλάτι, πιπέρι, τραγανιστή πάπια με pancakes και γαρίδες με σάλτσα από αστακό.
Δεύτερο πιάτο Beijing roast duck
με τηγανητό γάλα(πρόβειο) με καρύδα και
φρέσκο ψάρι στυλ Szechwan, Kung Pao και χταπόδι και μύδια με black bean sauce.
Τέλος Yu Shan special seafood in nest και μυρμήγκια Creeping
Για τους ολυμπιονίκες είχαν ξεχωριστό μενού από Ji Bang Bang με κουτούπουλου από την Άρτα και Cheng Du κοτόπουλου με κουτούπουλου από τα γιάννενα ενώ είχαν και φιδέ Chow Mein για τους απογευματινούς που τους έγινε έλεγχος από τη γουάντα.
Η δεξίωση είχε μεγάλη επιτυχία και όλοι ευχήθηκαν και του χρόνου εις ανώτερα.

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Μία άσχημη είδηση

Μία πραγματικά άσχημη είδηση(όχι για όλους) είναι αυτή της σύλληψης του Β. Παλαιοκώστα. Ένας ληστής με κοινωνική και ταξική συνείδηση, με πλήρη κατανόηση της λαϊκής/κοινωνικής καταγωγής του στράφηκε, όπως και ο αδερφός του, εναντία στον πλούτο που συσσώρευαν και συσσωρεύουν αυτοί που αποδεδειγμένα κατακλέβουν με βία(κυρίως εργασιακή) το κοινωνικό σύνολο.
Αυτές του οι "αρετές" βοήθησαν και δημιουργήθηκε γύρω από τους αδερφούς Παλαιοκώστα ένας θετικότατος μύθος και μια κοινωνική αλληλεγγύη που σπάει τα στερεότυπα της αστικής νομιμοποίησης υπέρ των ληστών.
Δικαίως συμβαίνουν όλα αυτά.
Τον συνέλαβαν "όργανα της τάξης", κοινώς ταγματασφαλίτες, που η πολιτική και κοινωνική τους στάση ήταν, είναι και θα είναι παντού και πάντα ενάντια στις κοινωνίες ενάντια στους λαούς αλλά πάντα δίπλα στα κάθε είδους ζώα της εξουσίας.
Το σύνθημα: σκυλιά φυλάτε τα αφεντικά σας διακρίνεται για μία ακόμη φορά για τη σαφέστατη αξία και προσαρμογή του στην πραγματικότητα της πανίδας της αστυνομίας.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ


Από 7 έως και 10 Αυγούστου διοργανώθηκε στη Μεσοχώρα, camping , στα πλαίσια εκδηλώσεων κατά της Εκτροπής του Αχελώου.
Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονταν συναυλία, πορεία στο φράγμα και συζητήσεις στο χωριό. Ο κόσμος που συμμετείχε ήταν αρκετός και από πολλά μέρη της ελλάδας.
Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από την πορεία στο φράγμα, από την πορεία μέσα στο χωριό κλπ
Αργότερα Θα υπάρξει πιο καλή ενημέρωση.







Απο τη συγκέντρωση και πορεία στο φράγμα.




Μπατσοι έτοιμοι να επέμβουν στη θέα του πανό κατά της εκτροπής, η βία του σημερινού πολιτισμού της εκμετάλευσης έχει τους δικούς της νταβαντζήδες.






Απο την πορεία μέσα στο χωριό της Μεσοχώρας.


Περισσότερες φωτό εδώ.

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Ο Γκαίμπελς έμεινε μετεξεταστέος.



Η εγκαθίδρυση νέων εξουσιαστικών μοντέλων περίπου κοινών σε όλο τον κόσμο που περιστρέφεται γύρω από τον ενιαίο άξονα της κοινής οικονομικής σκέψης επιβάλλεται με τα ΜΜΕ. Πάντα ο εντυπωσιασμός της εικόνας, η συναισθηματική φόρτιση μέσω μιας βίαιης ανασκόπησης της ιστορίας, των πιο καλών παραδειγμάτων, ήταν στοιχεία που βοηθούσαν τα μέγιστα για τη συγκρότηση ψευδών γεγονότων με τεράστια σημασία και απήχηση.
Όταν ο Γκαιμπελς ο μάλλον θεμελιωτής των μαζικών και εντυπωσιακών εκδηλώσεων λατρείας, συγκέντρωνε τη νεολαία σε υποδειγματική διάταξη και με τη χρήση λαβάρων(πολύ μεγαλύτερα από τους ανθρώπους, τεράστια)αλλά και με ιαχές(και άναρθρες), μεγάλες παρελάσεις, πετύχαινε τη μαζική εντύπωση στο συνειδησιακό μέρος ενός λαού ενός μεγαλείου ανωτερότητας, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσε τους λαούς σε σφαγή.
Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και άλλαξαν πολλές καταστάσεις, η εξουσία όμως ποτέ δεν αποπήρε αυτόν τον παράξενο "επιστήμονα".

Σήμερα στο Πεκίνο παρακολουθήσαμε ένα τεράστιο προπαγανδιστικό γεγονός θεάματος, ένα παιχνίδι που έπρεπε να εντυπωθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Χιλιάδες τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο όφειλαν να εντυπωσιάστουν από μια "πατάτα".
Μια χώρα που δουλεύουν παιδάκια για ένα πιατάκι ρύζι, μία χώρα που θέτει περιορισμούς στις γεννήσεις με έναν μάλλον εγκληματικό και απάνθρωπο τρόπο, μια χώρα που δολοφονεί χωρίς κανέναν οίκτο όποιον διαφωνεί με την γραμμή του κόμματος που ταυτίζεται με το κράτος. Μια χώρα, ένα κράτος που δεν θα λογοδοτήσει ποτέ για τα εγκλήματα κατά τους λαού της και όχι μόνο.
Αυτό έδειξε σήμερα η Κίνα, την προσπάθειά της να τα σκεπάσει όλα, την προσπάθεια της να παραμείνει αυτό που είναι, ένα εγκληματικό, υπο ανάπτυξη, κράτος.
Η παγκόσμια κοινότητα μάλλον τους έκανε τη χάρη, η προπαγάνδα ήταν εντυπωσιακή, οι εικόνες των σύγχρονων γκεμπελίσκων θα κερδίσουν το στοίχημα με την πραγματικότητα και θα γίνουν πραγματικότητα έστω και ψευδής.
Το θέαμα θα συγκίνηση τόσο πολύ που η βία, η εκμετάλλευση, οι δολοφονίες θα εξαφανισθούν, θα παραμείνουν ολοζώντανες αλλά άφαντες και ανούσιες. Η δύναμη της εικόνας θα κυριαρχήσει στην εποχή της απίστευτης υποτέλειας της ανθρώπινης ζωής, της ανθρώπινης ύπαρξης.

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Λιγα λόγια και σκέψεις για ένα διήμερο(25&26 / 7) που έγινε και μια κινητοποίηση που γίνετε τώρα(Αχελώος).

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήσαμε ένα διαφορετικό διήμερο σε Αθήνα και Αγρίνιο. Στο διήμερο αυτό συναντήσαμε τις δράσεις μας για μια σειρά από ζητήματα που αναπτύσσονται στο φυσικό χώρο όλων μας. Ζητήματα που απασχόλησαν τις εκδηλώσεις, ήταν η εκτροπή του Αχελώου, η καταστροφή του Δάσους στην Πάρνηθα και η καταστροφή του οικοσυστήματος του Αμβρακικού. Ο τίτλος των εκδηλώσεων εξηγούσε ακριβώς το κοινό μας πέρασμά σε αυτά τα ζητήματα.

Θεωρήσαμε και συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε ότι όλες οι δράσεις θα πρέπει να ξεφεύγουν από τις τοπικές σχέσεις που αναπτύσσονται και να παίρνουν μια πιο διευρυμένη εξέλιξη. Αυτή η εξέλιξη είναι που θα κάνει και τις αντιστάσεις πιο έντονες, πιο γενικευμένες πιο επικύνδηνες για τους σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου. Γιατί εδώ ακριβώς είναι το ζήτημα, αυτές οι καταστροφές μπορεί να επενεργούν καταστροφικά στους τόπους και στις τοπικές κοινωνίες αλλά ο σχεδιασμός τους είναι κεντρικός. Έτσι πρέπει να είναι και η αντίστασή μας. Δεν έχει σημασία αν ο Αμβρακικός είναι χιλιόμετρα μακριά μας ή αν η εκτροπή του αχελώου αφορά μια φυσική καταστροφή γύρω από μικρά χωριά , η ανάπτυξη του κεφαλαίου όταν θα επιτευχθεί εκεί σε αυτές τις φυσικές γωνιές, θα παράγει τόση εκμετάλλευση και βία που θα μας αγκαλιάσει όλους. Η καταστροφή από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες δεν περιορίζεται μόνο στην καταστροφή ενός συγκεκριμένου φυσικού χώρου αλλά δημιουργεί συνθήκες πραγματικής εκμετάλλευσης σε όλο τον κοινωνικό χώρο. Η σημερινή ανάπτυξη του κεφαλαίου έχει ξεφύγει από τις βαριές βιομηχανίες και επενδύει τα κεφάλαιά της στην ασφάλεια των δωρεάν φυσικών τόπων κυρίως για ενεργειακούς σκοπούς. Για τους καπιταληστές αυτές οι επενδύσεις είναι χρηματοδοτούμενες(αιολικά πάρκα, φράγματα κλπ) δεν χρειάζονται εργατικό δυναμικό και την διάθεση του ενεργειακού προϊόντος για παράδειγμα την αναλαμβάνει αυτομάτως η ΔΕΗ. Η ίδια λογική της όσο το δυνατό μεγαλύτερης καταλήστευσης ακολουθείτε και στα καμένα δάση, στους υδροβιότοπους κλπ.

Η εκδήλωση στην Αθήνα έγινε στο λόφο του Στρέφη με αρκετό κόσμο(περίπου 80-100 άτομα). Προβλήθηκε ταινία για τον Αχελώο ενώ είχαν προηγηθεί ενημερώσεις σχετικά με την ανάπτυξη των έργων στη Μεσσοχώρα, την κατάσταση στον Αμβρακικό και την Πάρνηθα.
Στο Αγρίνιο η εκδήλωση έγινε στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι όπου έγινε συζήτηση που επέμενε στα πολιτικά χαρακτηριστικά που έχουν αυτές οι ενέργειες του κεφαλαίου στο φυσικό χώρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συζήτηση ξεκίνησε περίπου στις 9:00 το βράδυ και τελείωσε στις 11:30 οπότε και ξεκίνησε κάπως καθυστερημένα και η ταινία για τον Αχελώο.

Αν όμως εμείς ψάχνουμε να βρούμε άκρες για να γενικεύσουμε τις αντιστάσεις μας για αυτές τις καταστροφικές παρεμβάσεις, οι ίδιοι οι μηχανισμοί του κεφαλαίου ήδη δουλεύουν έτσι ακριβώς. Το τελευταίο διάστημα έχει αποφασισθεί και έχουν προχωρήσει οι αποφάσεις για 'έργα' για το φυσικό αέριο στην περιοχή της Πέρδικας Θεσπρωτίας. Σε ένα πανέμορφο μέρος χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, δίπλα στη θάλλασα θέλουν να φτιάξουν εγκαταστάσεις που θα καταστρέψουν όλο αυτό το φυσικό πλούτο. Οι κάτοικοι αντιδρούν οι αντιστάσεις είναι και παραμένουν τοπικές. Αποφάσισαν να διεξάγουν στην περιοχή τους και στην Αθήνα ένα δημοψήφισμα. Το σύστημα αντέδρασε, Η αντίδραση θα έρθει από ένα μέρος του συστήματος που ελέγχει όλες τις παρεμβάσεις, από την Περιφέρεια(είναι διοικητικός μηχανισμός του κράτους). Ο περιφερειάρχης λοιπόν προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το δημοψήφισμα αναγάγει το συγκεκριμένο έργο σε 'εθνικό', προσπαθώντας να εξουδετερώσει τις τοπικές αντιστάσεις. Δεν ξέρουμε αν το έργο τους είναι όντως εθνικό αυτό που ξέρουμε και είναι σίγουρο είναι ότι οι αντιστάσεις θα πρέπει να έχουν εθνικό χαρακτήρα, να αποκαλύπτουν την λειτουργία της ανάπτυξης του κεφαλαίου σε όλον τον κοινωνικό χώρο και να απεγκλωβίζονται από τοπικές λογικές που μπορεί να συνεισφέρουν στις όποιες αντιστάσεις, δημιουργούν όμως πυκνά-συχνά και αναπαράγουν και τοπικές σχέσεις εξουσίας(δημάρχους,νομάρχες και τους συμβούλους του).

Το σταμάτημα της εκτροπής του Αχελώου, η προστασία της Πάρνηθας, η προστασία του Αμβρακικού να είναι μερικές μόνο αφορμές, μαζί με όλες τις άλλες που θα μας στρέψουν ενάντια στη χρήση της φύσης ως πεδίο ανάπτυξης του συγχρόνου κεφαλαίου και κάθε ένα από αυτά τα ζητήματα να αποτελεί κοινό τόπο όλων μας.