Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Αποχή Συσσιτίου Κρατουμένων ως ένδειξη Αλληλεγγύης στον Γ.Δημητράκη

Σύντροφοι και φίλοι, γειά σας

Αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό το γράμμα για να ισχυροποιήσουμε το μέτωπο της δράσης μέσα από τη φυλακή. Όπως έξω, έτσι και μέσα στη φυλακή, το κράτος επιχειρεί να αφομοιώσει και να καταστείλει οτιδήποτε βαδίζει έξω από τα όρια της νομιμότητας.

Όπως και έξω, έτσι και μέσα, η αφομοίωση αποτελεί ταυτόσημη έννοια με τη ρουφιανιά, το γλείψιμο, το lifestyle της παραβατικότητας, την υποταγή και τη πρέζα.

Όσο για τη καταστολή, η έκφραση της πραγματώνεται μέσα από ξυλοδαρμούς, στέρηση αδειών και μεροκαμάτων, εξευτελισμούς, εκβιασμούς, παρακολουθήσεις, απαγωγές-μεταγωγές.

Οι μεταγωγές αποτελούν κομμάτι του κατασταλτικού σχεδίου. Είναι ένα μέσο διάσπασης των κρατουμένων με στόχο την απομόνωση και την φυσική και ψυχολογική εξόντωσή τους.

Για μια ακόμη φορά πραγματοποιήθηκε χθες η μεταγωγή του συντρόφου Γ. Δημητράκη από τις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές της Αλικαρνασσού.

Σαν μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης, επιλέγουμε σήμερα (10/10/2007) να απέχουμε από το συσσίτιο της υπηρεσίας των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού. Μια πράξη η οποία για να μην παραμείνει στον συμβολικό της χαρακτήρα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Για εμάς δεν τίθεται ζήτημα αναβολής της δράσης μας μέσα στα κάτεργα του "σωφρονισμού", όπως ποτέ δεν τέθηκε και έξω από τις φυλακές. Διατηρούμε τον αυτοσεβασμό μας, την λύσσα μας και την επιθετική διάθεση για δράση σαν ατομικότητες.

Όπως και δεν αναμένουμε την επόμενη εξέγερση στις φυλακές για να επιτεθούμε στην συνθήκη της αιχμαλωσίας.Την προετοιμάζουμε καθημερινά. Η καθημερινότητα και μέσα στις φυλακές είναι συγκρουσιακή.

Σε αυτή τη διαδρομή, επιλέγουμε να συνδεθούμε με τους ελάχιστους ανθρώπους που διατηρούν τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπειά τους και να συμπράξουμε μέχρι και την καταστροφή της τελευταίας φυλακής.

Η δύναμη που μας δίνετε καθημερινά δεν γίνεται να αποτυπωθεί με λόγια.

Ας αφήσουμε τις πράξεις να μιλήσουν.

Γιάννης Λαζαρίδης
Γιώργος Τσόλκας
Μάριος Τσουραπάς
Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: