Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Παρουσιάστηκε στις Βρυξέλες από την ΜΚΟ Pro Asyl μία έρευνα όπου συμμετείχαν εκατό(100) μετανάστες. Στην έκθεση αποκαλύπτεται η τρομερή σκιά των βασανιστηρίων που σκεπάζει την κρατική ηθική στην νεοταξική ελλάδα. Ο χώρος της έρευνας είναι τα σύνορα όπου περνούν οι μετανάστες, τα κρατητήρια, κλπ. Το στοιχείο της έρευνας είναι οι καταγγελίες των μεταναστών. Η έρευνα αποκαλύπτει τη φρικιαστική πρακτική των βασανιστηρίων και την τακτική θανάτωσης των μεταναστών.

Αποκαλύπτονται

Εξειδικευμένα βασανιστήρια π,χ Υποβρύχιο σε νερό ή σε σακούλα, εικονικές εκτελέσεις κλπ.

Εξώθηση μεταναστών στην ανοιχτή θάλασσα με βέβαιο τον πνιγμό.

Εξώθηση των πλωτών μέσων σε ακατοίκητα ξερονήσια και καταστροφή των μέσων με στόχο τον εκεί εγκλωβισμό και τον αργό τους θάνατο.

Και κάτι σημαντικό, η έρευνα αποκαλύπτει πώς σε αυτούς τους κρατικούς μηχανισμούς-υπαλλήλους υπάρχει ανεπτυγμένη η τεχνητή εμμονή της «Ισλαμικής τρομοκρατίας».

Ποιοι την κατασκεύασαν;

Ποιοι εκπαίδευσαν τους επαγγελματίες βασανιστές, όταν τέτοιες σχολές υπάρχουν, σχετικά μόνο, σε ΗΠΑ και Ισραήλ;

Τίνος παιχνίδια παίζουν αυτοί οι δολοφόνοι εκεί πέρα;

ΥΓ 1: Ένα σχόλιο για την ισλαμική τρομοκρατία. Είναι απαράδεκτος κάθε τέτοιος φόβος μιας και η ελλάδα παρότι συμμετέχει ενεργά στις σταυροφορίες των νεοταξιτών στη μέση ανατολή δεν έχει δεχθεί ποτέ επίθεση. Η συγκεκριμένη εμμονή κυριαρχεί σε δολοφονικά υποκείμενα των ΗΠΑ, Βρετανίας, Ισραήλ κλπά κράτη που κυριαρχούν στην κατοχή των τόπων της μέσης ανατολής.

ΥΓ 2: Απ όταν ανακοινώθηκε η έκθεση, κυρίως από εναλλακτικά ΜΜΕ και εφημερίδες, έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη επίθεση από τα καθεστωτικά ηλεκτ ΜΜΕ προς τους μετανάστες στην οποία συμμετέχουν και πολιτικοί(π.χ μπακογιάννη) σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν «ζώνες» νομιμοποίησης των καταγγελμένων πρακτικών που όμως είναι πολύ σοβαρές.

ΥΓ 3 : Δεν πρόκειται για βασανισμούς από στελέχη των υπηρεσιών που λειτούργησαν από υπερβάλλον ζήλο και που έχασαν την ψυχραιμία τους μπροστά στο φαινόμενο της μετανάστευσης αλλά για επαγγελματικές πρακτικές από στελέχη αποκτηνωμένα πλην ψύχραιμούς που έχουν διδαχθεί τα όρια του ανθρώπινου σώματος και επεμβαίνουν μέχρι αυτά τα όρια. Δεν πρόκειται για ξυλοδαρμούς αλλά για βασανισμούς που δεν αφήνουν σωματικά σημάδια και τρομοκρατούν σε βαθμό τρέλας το θύμα.

Ακολουθούν
άρθρα έχουν συλλεχθεί για αυτό το ζήτημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: