Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

H Μπαλάντα του Τι κι αν


Τι κι αν καλοκάγαθοι καθηγητές προσπαθούν να μας συγκινήσουν πάνω από την κατασκευή του μνήματος του Πολυτεχνείου, Τι κι αν οι δακρύβρεχτες εκπομπές των επίγονων του Μαστοράκι σκίζουν τα δημοκρατικά τους ιμάτια, Τι κι αν τα τάγματα ασφαλείας υπό τη ζεστή στοργή κράτους και αφεντικών στέλνονται παντού στην κοινωνία για να μας "προστατεύσουν" και να μας δέσουν με ασφάλεια, Τι κι αν οι ποιητές της 8ης Πανσπουδαστικής έχουν αναλάβει σε συνεργασία με το «Χαφ και το τσουρμο» την περιφρούρηση του Πολυτεχνείου,

Τι και αν, τι και αν, τι και αν τα συνθήματα του 73΄, του 74΄, του 77΄, του 80 και 81, του 85 στο χημείο, Τα συνθήματα της επόμενης δεκαετίας του 92 και του 93 , του 95΄, το 98΄, του 2002, του 2007, του επόμενου 2008, του 2009..... Έχουν στοιχειώσει. Ρίχνουν τη σκιά τους πάνω στην κοινωνία που βιώνει για ακόμη μία φορά μοναδικές στιγμές εκμετάλλευσης και ελέγχου.

Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία

Ψωμί. Το 20% του ελληνικού πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας. Το όριο της φτώχιας μπορεί οι κυρίαρχοι να το έχουν ως στατιστικό δεδομένο, η φτώχια όμως είναι πραγματική και δεν θα έπρεπε να είναι δεδομένη.

Παιδεία Ή καλύτερα η Διακορευμένη Παιδεία που αφού τη διακόρευσαν όλοι οι μεταπολιτευτικοί μεταπράτες οραμάτων, πρέπει σώνει και καλά να καταλήξει στα χέρια των ιδιωτών της ανάπτυξης και της διαφθοράς που τους συνοδεύει.

Ελευθερία.
Η Ελευθερία που ζει σε καθεστώς ντροπής που φοβάται να πει το όνομά της, που πρέπει να κρύβεται για να μη γίνει παιχνίδι όχι στα χέρια των παιδιών αλλά στα χέρια των πραιτώρων, των δικαστών... Η "ελευθερία" ανήκει μόνο στους κυρίαρχους που αποφασίζουν και διατάσσουν πάντα στο όνομα της καλής πρόθεσης, η "ελευθερία" όμως ανήκει και στους ....νοικοκυραίους. Που ποτέ δεν πάλεψαν, ποτέ δεν αμφισβήτησαν, ποτέ δεν συμμετείχαν, ποτέ δεν κινδύνεψαν να καταλήξουν φυλακή.

Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μετουσιώνεται σε κάθε γενιά και κάθε εποχή και με τους νεκρούς της, αλλά και τους δολοφόνους της.
Με τους δολοφονημένους του 73΄ και αργότερα με τους Κουμη και Κανελλοπούλου και αργότερα με το μικρό αναρχικό Μιχάλη Καλτεζά

Χθες - Σήμερα- Αύριο, Παντού και για Πάντα η εξέγερση θα είναι απειλή για Αυτούς και ένα χαρούμενο γέλιο για όλους Εμάς που θα το χαρίζουμε στους επόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: