Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Σήμερα στην κεντρική πλατείας της Άρτας στήθηκε μικροφωνική που εξηγούσε τα γεγονότα του Σαββάτου.


Το Σάββατο έγιναν συγκρούσεις μεταξύ αναρχικών/αντιεξουσιαστών/αριστερών και αστυνομικών/ναζίδων στο χώρο που είχαν καλεστεί φασιστικές και αντιφασιστικές συγκεντρώσεις .

Πέφτοντας η Κουκούλα του καθωσπρεπισμού της "έννομης τάξης" αποκάλυψε το πρόσωπο της συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα σε φασίστες/ναζί, σε αστυνομικούς και δικαστικούς υπαλλήλους. Στον κόσμο τους η σβάστικα βασιλεύει. Τα γεγονότα που σημειώθηκαν έχουν τεράστια πολιτική αξία.
Το μέτωπο των φασιστών/αστυνομικών μαχαίρωσε δύο ανθρώπους ενώ την εγκληματική διάσταση της πολιτικής τους συνεργασίας, την έδωσε ο εισαγγελέας που ενώ βρέθηκε με τους δολοφόνους φασίστες, τους κάλεσε να απομακρυνθούν χωρίς να υπάρξει καμία εισαγγελική πράξη έρευνας ως όφειλε. Την νομιμοποίηση των φασιστικών πρακτικών ανέλαβαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ που κινούνται στον ίδιο χώρο με τον ίδιο ακριβώς ηθικό κώδικα.

Υπήρξαν άμεσες απαντήσεις με πορείες στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα (στις 12:00 τα μεσάνυχτα) και στα Ιωάννινα, ενώ τις επόμενες μέρες έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται παρεμβάσεις αντιπληροφόρησης παντού.

Το κράτος βρίσκετε αναμφισβήτητα σε μια βαθιά θεσμική κρίση, όχι λόγω κάποιας γενικευμένης αμφισβήτησης αλλά μιας απίστευτης σε μέγεθος διαφθορά που εμφανίζετε κάθετα στη λειτουργία του συστήματος. Η ψευδής ηθική νομιμοποίηση που είχαν οι θεσμικοί μηχανισμοί ελέγχου καταρρέει, η οικονομική κρίση έχει ξεφύγει πλέον από τα φτωχά νοικοκυριά και κατακλύζει και την τάξη των μεσοαστών/μικροεπαγγελματιών. Τα κόμματα και λοιπές οργανώσεις/συνδικάτα που μπορούσαν να κατασκευάσουν κοινωνική συναίνεση μετρούν τη δική τους κοινωνική απαξία και πανωλεθρία. Σε αυτή τη χρονική στιγμή και σε αυτό το περιβάλλον κρίσης το κράτος και το κεφάλαιο με τη δημοσιοποίηση ενός γνωστού και ιστορικά συμβατού ειδυλλίου προσπαθεί να τρομοκρατήσει την κοινωνία και να καθαρίσει τους δρόμους από τις όποιες αντιστάσεις. Επαναφέρει τις παρακρατικές δομές σε συμπλήρωμα των κρατικών δομών καταστολής και επιτίθεται στην κοινωνία.



Παραθέτουμε την προκύρηξη που μοιράστηκε στην εκδήλωση της Άρτας.

ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΚΛΟΜΠ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ
Με τις τελευταίες εκλογές και την είσοδο στη βουλή των ακροδεξιών, με το λαϊκό δημοκρατικό προσωπείο, δόθηκε έδαφος και λόγος σε ακραίες και φασιστικές απόψεις και πρακτικές. Με αφορμή τις συμμορίτικες επιθέσεις σε στέκια , μετανάστες και νεολαίους, καλέστηκε αντισυγκέντρωση από αντιφασιστικές οργανώσεις στον χώρο όπου νεοναζί είχαν προγραμματισμένη συγκέντρωση για τα γεγονότα στα Ίμια το Ά96, το Σάββατο 2\02.
Από πολύ νωρίς το πρωί στην Πλατεία Κολοκοτρώνη είχε συγκεντρωθεί ομάδα 50 περίπου φασιστών, ενόψει της πορείας που είχε προγραμματίσει η ακροδεξιά συμμορία της Χρυσής Αυγής για τις 7 το απόγευμα. Για το ίδιο σημείο υπήρχε κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση για τις 2 το μεσημέρι, στην οποία καλούσαν πλήθος οργανώσεων, όμως λόγω του ότι η πλατεία ήταν "πιασμένη" από τις 9 το πρωί, από τα φασιστοειδή, οι 400 διαδηλωτές από τον αριστερό και αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στην Πλ. Κλαυθμώνος.
11πμ: Καθώς οι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια κινήθηκαν προς την Κολοκοτρώνη, εμφανίστηκαν μπάτσοι μπροστά και φασίστες πίσω τους. Οι μπάτσοι λειτούργησαν ως ασπίδα για τους φασίστες, άνοιξαν κάποια στιγμή, άφησαν τους φασίστες να κινηθούν ανάμεσά τους και να χτυπούν ανενόχλητα έχοντας πλάτη και στήριξη τους μπάτσους. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να χτυπήσουν δυο συντρόφους με μαχαίρι κι άλλους δύο με πέτρες. Αντιφασίστας πέφτει αναίσθητος, χτυπημένος από κλομπ, ενώ βίντεο των καθεστωτικών ΜΜΕ δείχνουν φασίστες με ελληνικές σημαίες, φωτοβολίδες κλπ να επιτίθενται μέσα από τις γραμμές των ΜΑΤ. Ο μαχαιρωμένος σύντροφος διεκομίσθη στον Ευαγγελισμό, με διαμπερές τραύμα πολύ κοντά στα ζωτικά όργανα, ευτυχώς χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία. Στα εξωτερικά ιατρεία βρέθηκαν ο νεαρός που μαχαιρώθηκε στο πόδι και ένας που χτυπήθηκε με πέτρα στο κεφάλι. Για τον τέταρτον τραυματία (από πέτρα) δεν κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του.
Μετά τη 1 η ώρα, η πορεία 200 ατόμων που βρισκόταν στο Σύνταγμα ενάντια στο συνέδριο της Bionova και τα μεταλλαγμένα, συναντιέται στην Πανεπιστημίου με τους υπόλοιπους. Οι αντιφασίστες έχουν σχηματίσει αλυσίδες και ανεβαίνουν για να συναντηθούν οι 2 πορείες.
2μμ: Αντιφασίστες πέταξαν πέτρες και καδρόνια προς τους φασίστες, Οι μπάτσοι επεμβαίνουν και ακολουθεί ένταση, με ρίψη δακρυγόνων, ένα σκηνικό που
επαναλαμβάνεται μισή ώρα αργότερα. Οι αντιρατσιστικές οργανώσεις της αριστεράς που κάλεσαν την πορεία αποχωρούν μετά από απόφαση τους.
500 εγκλωβισμένοι στα Προπύλαια, πραγματοποιούν κατάληψη στην Πρυτανεία, και με συνέλευση καλούν σε αντιφασιστική πορεία στα Προπύλαια στις 6μμ.
Λίγο πριν τις 3μμ ανακοινώνεται η απόφαση του εισαγγελέα να απαγορευτεί η εκδήλωση των φασιστών και να προχωρήσει διάλυση της προσυγκέντρωσής τους. Οι φασίστες αρχικά αρνούνται, αλλά αποχωρούν, ενώ η απροκάλυπτη συνεργασία τους με τους μπάτσους συνεχίζεται, αφού υπάρχουν καταγγελίες για πράσινο βανάκι στο οποίο φόρτωναν λοστούς και ξύλα οι παρακρατικοί, παρουσία των μπάτσων.
7μμ: Απογευματινή πορεία από τα Προπύλαια:
Αμέσως μετά το ξεκίνημα της πορείας από τα Προπύλαια με συμμετοχή πάνω από 600 ατόμων, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα, με αποτέλεσμα να ποδοπατούνται έντονα διαδηλωτές και περαστικοί, χτυπώντας τους ανελέητα με τα κλομπ και κάνοντας εκτεταμένη ρίψη χημικών κρότου και λάμψης. Περίπου 120 άτομα προσάγονται στη ΓΑΔΑ μεταξύ των οποίων κάποιοι τραυματίες, ενώ οι πιο σοβαρά τραυματισμένοι μεταφέρονται στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Ομάδες διαδηλωτών εγκλωβίζονται κατά σημεία ενώ άλλοι 300 καταφέρνουν να ξεφύγουν στήνοντας οδοφράγματα, καθώς τους έχουν περικυκλώσει τα ΜΑΤ. Η κατάσταση εκτονώθηκε κατά τις 10μμ, όταν απελευθερώθηκαν χωρίς κατηγορίες οι προσαχθέντες, εκτός από μια κοπέλα που έχει κατηγορίες για 3 πλημμελήματα. Από αυτούς που βρέθηκαν στο νοσοκομείο 4-5 άτομα παραμένουν στο Νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και μια συντρόφισσα χτυπημένη στο μέτωπο και το μάτι από ευθεία βολή δακρυγόνου.
Πορείες αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και Γιάννενα.
Οι ελληναράδες με τις σβάστικες και τις παρακρατικές δομές τους που χαίρουν την κάλυψη και την στήριξη από τους μπάτσους υποστηρικτές τους, η αλλοίωση εικόνων και γεγονότων από τα ΜΜΕ προβάλλοντας και τονίζοντας μόνο τις υλικές απώλειες, χωρίς να υπολογίζουν ζωές, μας προκαλούν αηδία, ενώ δυναμώνουν την οργή μας ενάντια στους νοσταλγούς του Χίτλερ και της χούντας.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
Αντιφασίστες, αυτόνομοι, αναρχικοί, αντιεξουσιαστές

Δεν υπάρχουν σχόλια: