Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

Ενθάδε κείται O αρχιερέας του εκσυγχρονισμούΗ ιστορία επιφυλάσσει άλλοτε νωρίτερα, άλλοτε αργότερα μία ξεχωριστή θέση στα ζώα της εξουσίας.
Η ώρα έφθασε, εδώ και καιρό και οριστικοποιήθηκε χθες από τους πρώην συντρόφους του, για τον αρχιερέα του εκσυγχρονισμού στην Ελλάδα, τον σημήτη, τον τάπερμαν. Ένα πολιτικό νάνο που πολύ σωστά η Μαλβίνα τον ανέφερε ως τάπερμαν δίνοντας του με απόλυτη ακρίβεια το πραγματικό του πολιτικό ύψος, την ελάχιστη πολιτική του αξία.
Προέρχεται από την περίοδο της μεταπολίτευσης και αποδείχθηκε από τα χειρότερα "είδη" της αριστεράς αυτής της περιόδου. Θα αναδειχθεί στην εξουσία το 1996.

Η διάλυση του αγροτικού τομέα είναι στις πρώτες του προτεραιότητες. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι άμεσες και μαζικές, θα γνωρίσουν μια απίστευτη καταστολή που θα κορυφωθεί με σαμποτάζ των γεωργικών τους μηχανημάτων από τα τάγματα ασφαλείας. Θα ακολουθήσουν χιλιάδες δικαστικές διώξεις αγροτών. Οι πολιτικές διώξεις των αγροτών θα κοσμήσουν το άκρο φιλελεύθερο αριστερό εκσυγχρονιστικό έκτρωμα.
Οι εργαζόμενοι θα είναι το επόμενο θύμα του εκσυγχρονισμού. Νέες εργασιακές σχέσεις εξαπλώνονται παντού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Εργαζόμενοι νοικιάζονται, υπογράφονται συμβάσεις έργου, η ανασφάλιστη εργασία θεσμοποιείτε, οργανώνονται στρατιές συμβασιούχων, τα συνδικάτα υπονομεύονται από νενέκους του τύπου του πολυζωγόπουλου και η κτηνωδία κατά των εργαζομένων ολοκληρώνεται.
Στις μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Ο ακροφιλελευθερισμός των εκσυγχρονιστών θέλει να καθαρίσει το τοπίο, να μείνουν μόνο τα μεγάλα ψάρια. Δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν υπό την φορολογική πίεση, θα ανακαλυφθούν οι περίφημες τριετίες και τα απανωτά κλεισίματα. Πρόκειται για «εφοριακές» συμφωνίες μη ελέγχου και καταβολής χρηματικών ποσών ετσιθελικά χωρίς καμία απολύτως ανταπόδοση. «Για να μη σου κάνουμε έλεγχο βιβλίων δώσε μας τόσα». Ο απροκάλυπτος νεοφιλελεύθερος φασισμός είναι εδώ.
Στις μεγαλύτερες βιοτεχνίες-βιομηχανίες η κατάσταση είναι εξίσου άσχημη. Αρκετές αναγκάζονται να μεταναστεύσουν... στα βαλκάνια έναντι χρηματοδότησης, η αποβιομηχάνιση ολόκληρων περιοχών χτίζει τη νέα φτώχεια. Η Πάτρα και ο Βόλος είναι δύο χαρακτηριστικές περιοχές που θα νιώσουν τα εκσυγχρονιστικά πειράματα. Οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων εταιρειών εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο τη νέα εποχή που ετοιμάζει το κεφάλαιο στην Ελλάδα. Παράδειγμα η εκχώρηση ή καλύτερα το χάρισμα των δημόσιων διυλιστηρίων(ΕΛ.ΠΕ) στον όμιλο Λάτση και στην ΠΕΤΡΟΛΑ. Αν σήμερα η κερδοσκοπία της βενζίνης είναι σε αυτά τα επίπεδα η αφετερία τους βρίσκεται στον εκσυγχρονιστικό σχεδιασμό της αγοράς.
Πολιτικά γεγονότα όπως η παράδοση του Οτσαλάν, η συμμετοχή στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, είναι πλέον μόνο ιστορία.
Η διαφθορά θα γιγαντωθεί, θα στελεχώσει όλες τις υπηρεσίες, τους μηχανισμούς και τους θεσμούς. Δικαιοσύνη, δημόσιες ελεγκτικές υπηρεσίες, μπάτσοι όλοι πληρώνονται, όλοι λειτουργούν εντελώς διεφθαρμένα. Από το παραδικαστικό που ήταν απολύτως δικαστικό σκάνδαλο μέχρι τις επιθεωρήσεις όλοι πιάνονται. Ακόμη και σήμερα το διεφθαρμένο κεφάλαιο προτιμά προϊσταμένους και διευθυντές του εκσυγχρονισμού, αξίζει να ρίξετε μια ματιά γύρω σας. Πώς κάποιοι/ες παραμένουν στα πόστα τους μετά από δύο νίκες της ΝΔ, προφανώς γιατί το σύστημα έκρινε πώς το «αξίζουν».
Ο οχετός του τάπερμαν όμως δεν έχει τελειωμό, το χρηματιστήριο θα είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό έγκλημα όλων των εποχών, δεν ξαναυπήρξε τέτοιο πλιάτσικο προς όφελος των λίγων και εκλεκτών. Οι τρομονόμοι θα ψηφιστούν από ελάχιστους βουλευτές και θα ισχύσουν για ολους τους πολίτες, ο νόμος περί τύπου του βενιζέλου θα βάλει στο γύψο την ελευθερία γνώμης μετατρέποντας τη σε επικίνδυνο ακτιβισμό. Η καταστολή, ο κοινωνικός έλεγχος, τα βασανιστήρια, τα υπουργία τύπου του πρωτόπαπα με τους χιλιάδες έμμισθους δημοσιογράφους απλά συμπληρώνουν την ζοφερή εικόνα.
Η διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία με διορισμένο επιχηρημτικό σχήμα, το πλιάτσικο των ολυμπιακών αγώνων θα είναι και αυτό τεράστιο. Κακογουστιά, κιτς, ντόπα, πλιάτσικο και υπερχρέωση του ελληνικού λαού μόνο και μόνο για τη ματαιοδοξία μιας δράκας ανόητων ατόμων.

Σήμερα διαγράφουν τον τάπερμαν από τον κομματικό του χώρο επίσης στοχοποιούνται μια σειρά από πρώτα στελέχη που επίσης σήμερα και ελέω ζήμενς καταδιώκονται από βαριεστημένους δικαστικούς «που δεν θέλουν», «δεν κάνουν» αλλά η βρώμα της μίζας και της διαφθοράς είναι τόσο αφόρητη που δεν μπορεί να κρυφτεί στο αρωματικό μπουκαλάκι της δημοκρατίας τους.
Ο τάπερμαν δικαίως θεωρείτε από τους χειρότερους και πιο επικίνδυνους πρωθυπουργούς αυτής της χώρας, ένα γελοίο πολιτικά υποκείμενο που και τυπικά σπρώχτηκε από τους ίδιους του τους συντρόφους στον πάτο του σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, δυστυχώς της δικής μας ιστορίας, της σύγχρονης ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: