Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ TH ΛΕΥΚΙΜΜΗ -Από ΑΡΤΑ-



ΜΙΚΡΟΦΟΝΙΚΗ -ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΆΡΤΑΣ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ
ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΗΣ'' ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΩΤΟ..
ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΈΔΕΙΞΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΤΟ ΕΘΑΨΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Για ακόμα μια φορά στοχοποιείται η ανθρώπινη ζωή και η φύση. Η σχεδιασμένη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου, στο όνομα του κέρδους και της «ανάπτυξης», γίνεται καθημερινά όλο και πιο έντονη! Το νιώθουμε στην θέα της καμένης Πάρνηθας, το ζούμε στον Αμβρακικό, το ξαναείδαμε στη Λευκίμμη Κέρκυρας, με τη δολοφονική επίθεση των ματ!

Το χρήμα που έπεσε στο νησί της Κέρκυρας(δεκ.’80),όπως συνέβη και σε άλλες περιοχές, από το κύμα τουρισμού, αλλάζοντας τις έννοιες περιβάλλον, ανάπτυξη και ιδιαίτερα την νοοτροπία των κατοίκων, μεταφράστηκε απλώς σε μια αρπαχτή χωρίς κανένα αντίκρισμα στην τοπική κοινωνία.(Χωρίς υποδομές στην υγεία, δρόμους, διαχείριση απορριμμάτων).Πέρασαν πολλά χρόνια απραξίας και ανευθυνότητας και αφού η φούσκα του εύκολου και γρήγορου κέρδους, δεν κρατάει για πάντα, έσκασε, βρίσκοντας τους ντόπιους Κερκυραίους αν μη τι άλλο, εξοργισμένους.

Δίχως παρελθόν σε συγκρουσιακές καταστάσεις , ο λαός της Κέρκυρας και ιδιαίτερα της περιοχής της Λευκίμμης, και χωρίς να επιτραπούν κομματικές καπηλείες, αντιστέκεται στην πρόχειρη χωροθέτηση του χυτά στο πλέον ακατάλληλο μέρος του νομού, καθώς η περιοχή είναι ήδη κατοικημένη, ενώ θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 1500μ από αυτή. Στη συγκεκριμένη θέση υπάρχουν υπόγεια ύδατα και κατά συνέπιαν ο υδροφόρος ορίζοντας θα μολυνθεί στη περίπτωση κατασκευής χυτά.

Ενώ ο χώρος είναι υπό κατάληψη από τους κατοίκους, γίνεται γνωστό πώς τη πέμπτη 29/5 10 διμοιρίες των Μ.Α.Τ. θα επιχειρήσουν να σπάσουν την κατάληψη. Οι κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τις δυνάμεις των Μ.Α.Τ. να εισχωρήσουν στο χώρο του Χ.Υ.ΤΑ. με σκοπό να συνεχιστούν οι εργασίες. Τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κρατική βία των ένστολων δολοφόνων, στέλνοντας πολλούς στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τη χρήση δακρυγόνων, τρεις τραυματισμένους εκ των οποίων ένας νεαρός με μηχανάκι ,που ξυλοκοπήθηκε εν κινήσει, γεγονός που έγινε μακριά από τον χώρο των οδοφραγμάτων, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια 43χρονη γυναίκα, μητέρα 2 παιδιών ,η οποία εξέπνευσε τη Κυριακή το βράδυ, καθώς και ο νεαρός αντιμετωπίζει προβλήματα με τη σπονδυλική του στήλη. ¨Εγιναν συλλήψεις 15 ατόμων, ανάμεσά τους και ένα παιδί 13 ετών, που αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες.

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη πορεία που έγινε ποτέ στην Κέρκυρα με συμμετοχή πάνω από 3500 άτομα με κεντρικό σύνθημα: μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, και έξω τα ματ από την Λευκίμμη!

Είναι πλέον ολοφάνερο πως και σε αυτή τη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια δικτατορική πρακτική από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, να φιμώνουν, να χτυπούν και να καταστέλλουν κάθε μορφή αντίστασης, αποφασισμένοι να επιβάλλουν τη δημοκρατία τους με κάθε μέσο, όλα στο όνομα της «ανάπτυξης», αδιαφορώντας για τις συνέπειες, έχοντας συμμάχους και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία αποκρύπτουν και συγκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία και σε αυτή τη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη. Κυβέρνηση και μπάτσοι αποθρασυνόμενοι από το γεγονός ότι τα ΜΜΕ απέκρυψαν τον θάνατο της γυναίκας, ρίχνουν το φταίξιμο στο παιδί, στον δρόμο που είχε λάδια(άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση ζαρντινιέρας)καθώς και στους παρανομούντες κατοίκους που προσπάθησαν να ξεφύγουν από τον νόμο!!Στο χώρο άλλωστε όπου εκτυλίχτηκε η πρωτοφανής σε ένταση και έκταση για την Κέρκυρα κρατική καταστολή και τρομοκρατία, εξακολουθούν να βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες περιφρουρούν την εταιρεία «ΔΟΜΟΚΑΤ» που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία κατασκεύασε τον ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι, που αποδείχτηκε μετά από αντίστοιχη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής ότι αποτελούσε μια σύγχρονη χαβούζα.

Όταν οι τοπικές κοινωνίες οργανώνονται, αντιδρούν και αγωνίζονται για την ποιότητα ζωής και την αξιοπρέπειά τους, έξω από κομματικές γραμμές και κατευθυνόμενα συμφέροντα, είμαστε αλληλέγγυοι, σε κάθε μορφή αγώνα ενάντια στην επίθεση της κυριαρχίας του κράτους και του κεφαλαίου.

Η αστυνομική βία, οι δυνάμεις κατοχής, τρομοκρατία, συλλήψεις και φυλακίσεις αγωνιστών, οι κρατικές δολοφονίες, δεν μας αποθαρρύνουν! Μας πλημμυρίζουν με μίσος και οργή!

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών για όλους τους συλληφθέντες και για τον δεκαεξάχρονο τραυματία .

Άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής από την περιοχή.

Τιμωρία των υπευθύνων για τον τραγικό θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Αλληλέγγυοι/ες Άρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: