Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Η Αθήνα σε δημοκρατικό διάλειμμα. .

Η Αθήνα μετά τις euroεκλογές πέρασε σε ένα ιδιότυπο πολιτειακό καθεστώς.
Μικτά τάγματα της αστυνομίας με νεοναζιστές/φασίστες επιτηρούν τον κοινωνικό της χώρο και προβαίνουν σε κάθε είδους ενέργεια αν διαπιστώσουν οτιδήποτε είναι αντίθετο με τον ιδεολογικό/αντιδραστικό τους ρόλο.

Στο στόχαστρο αυτών των μικτών ταγμάτων βρίσκονται κυρίως μετανάστες, ΟΛΟΙ οι μετανάστες, με χαρτιά ή χωρίς, καθώς και άνθρωποι με διαφορετικά εμφανησιακά χαρακτηριστικά(μακριά μαλλιά σκουλαρίκια κλπ). Μεγάλο ενδιαφέρον για τα μικτά τάγματα ασφαλείας έχουν και οι διάφοροι αντικαθεστωτικοί(αναρχικοί και αριστεροί).

Το κατοχικό κλίμα που επικρατεί καλύπτεται από έναν και μόνο όρο Τρομοκρατία, προς κάθε τι που παρουσιάζει πολιτική απόκλιση από τον ιδεολογικό εξοπλισμό των μικτών ταγμάτων, δλδ προς οτιδήποτε δεν επαφίεται στην ακροδεξιά σύσταση των μικτών ταγμάτων.

Πως φθάσαμε έως αιδώ.

-Ο Δεκέμβρης του 2008 και ο τρόμος που επέστρεψε για τους εξουσιαστές από την οπτική των κοινωνικών εξεγέρσεων που την είχαν ξεγραμμένη. .


-Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που διέλυσαν την κοινωνική βάση κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που κάλλιστα άντε μέχρι τις επόμενες θα μπορούν να λέγονται «μικρά».
Η ΝΔ έχασε 1 εκατομμύριο πολίτες από την κοινωνική της βάση.
To ΠΑΣΟΚ έχασε αρκετές χιλιάδες πολίτες και έχει την μικρότερη κοινωνική βάση μετά το 1977!!!! που όμως τότε βρίσκονταν σε ανοδική τροχιά, σήμερα μετά από τρεις συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες όπου χάνει συνεχώς μαζικά από την κοινωνική του βάση και…απομωνόνεται.

-Χιλιάδες πολίτες σε μαζική κλίμακα και παρά τα τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν για την χειραγώγησή τους αρνήθηκαν να συνυπογράψουν για το πλιάτσικο των δημόσιων ταμείων, την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, την καταστροφή των δημόσιων χώρων και του περιβάλλοντος, την καταστροφή της εθνικής οικονομίας σε τομείς όπως το εμπόριο, την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων που τώρα συμπαρασύρει και τα πολιτικά δικαιώματα, όλη αυτή η άρνηση ξαφνικά απέκτησε ονοματεπώνυμο: ΠΑΣΟΚ –ΝΔ . Τα μικρότερα κόμματα απλά πήραν, +/-, μια γεύση από τα δύο μεγάλα.

-Τα συσσίτια της περιοχής του Αγ Παντελεήμονα και οι αρχικές προσβολές προς τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών είναι και αυτό ένα σημείο που δόμησε αυτή την νέα πολιτειακή κατάσταση.


Στο δια ταύτα, δημιουργείτε μία ευρεία συμμαχία αντιδραστικών εξουσιαστικών σχημάτων κάτι που είχε διαφανεί μετά το Δεκέμβρη και που τώρα παίρνει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ)μετώπου ενάντια στην κοινωνία.
Κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, συμβαίνει όμως με όρους “επταετίας”.


Αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα, όλη αυτή η κατοχή που ζει και αυτή η γενιά είναι απλά ένα ακόμη σύμπτωμα της σήψης και παρακμής συνολικά του συστήματος όπως αυτό ανδρώθηκε από τη μεταπολίτευση και μετά.

Δύο επισημάνσεις.

-Ο όρος μηδενική ανοχή είναι ναζιστικός και έχει ήδη εφαρμοστεί με ξεχωριστά αποτελέσματα. Η ιστορία δεν δικαίωσε αυτούς που επέβαλαν τέτοιες πρακτικές.


Χθες.
Στις 3 Δεκεμβρίου του 1944 τα ίδια με σήμερα μικτά τάγματα μαζί με βρετανικά στρατεύματα και υπό την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου επιβάλλουν την πολιτική της μηδενικής ανοχής σε χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα που συμμετέχουν σε παράνομη πορεία. Τα θύματα δεκάδες.
Σήμερα.
Το ίδιο όνομα, ως επίγονος-εγγονός αυτή τη φορά, συμμετέχει σε ένα ανάλογου πολιτικής έμπνευσης σχέδιο: Τη μηδενική ανοχή ενάντια στην κοινωνία από τους διεφθαρμένους πολιτικούς μηχανισμούς του συστήματος.
Η δεξία αντίδραση και υπό το σκεύος του ΠΑΣΟΚ επιτίθενται στην κοινωνία
Προκειμένου να σώσουν ένα διεφθαρμένο αντιλαϊκό σύστημα εξουσίας.

dakrygono

Δεν υπάρχουν σχόλια: