Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2008

Λευτεριά

Έχει τη δική του αξία να σημειώσουμε την ανάγκη να συνεχιστούν και να ενταθούν οι προσπάθειες για τη δημιουργία συνθηκών αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους. Αγωνιστές που τάχθηκαν με το όποιο μέσο και ένταση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, βρίσκονται στα χέρια των μηχανισμών καταστολής και ελέγχου.


Αυτό το διάστημα μαζεύονται υπογραφές για την απελευθέρωση τους Σάββα Ξηρού, θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να στηριχθεί από όλους και αξίζει να φιλοξενηθεί στις σελίδες μας . Παραθέτουμε το κείμενο υπογραφών και εμείς και ξεκινάμε τη χρονιά με την αλληλεγγύη μας σε όλους όσους είναι στα κελιά.

Κείμενο υπογραφώνΕμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ζητάμε να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός, που βρίσκεται κρατούμενος στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού από το 2002, όντας ακρωτηριασμένος, με προβλήματα αναπνευστικά, βάδισης, ισορροπίας, προσανατολισμού, ακοής και όρασης και κινδυνεύοντας με ολική τύφλωση.

Πιστεύουμε ότι ούτε ότι η φύση των αδικημάτων για τα οποία εκτίει ποινή ούτε και η ειδική φόρτιση της υπόθεσης 17Ν μπορούν να αποτελούν πρόσχημα, πολύ περισσότερο αιτία, για να κρατείται ένας άνθρωπος στη φυλακή σ' αυτή την κατάσταση, με διαπιστωμένο ιατρικά τον κίνδυνο να υποστεί πρόσθετες και ανήκεστες βλάβες.

Τρεις αιτήσεις του μέχρι σήμερα έχουν απορριφθεί.

Ζητάμε, πέρα από κάθε σκοπιμότητα, να αποφυλακιστεί τώρα ο Σάββας Ξηρός, όσο είναι ακόμη καιρός, προκειμένου να μπορέσει να διασώσει το ελάχιστο της όρασης που του έχει απομείνει και να εξασφαλίσει την ελάχιστη φροντίδα για τα υπόλοιπα προβλήματα της υγείας του που βρίσκεται σε οριακό σημείο.

freesavvasxiros.webs.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: