Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

H ρηχότητα των (εσω)εκλογών του Συνασπισμού και των εξουσιαστικών πολιτικών σαίτ.


Η θρησκευτικότητα των εσωκομματικών εκλογών του Συνασπισμού της «αριστεράς και της προόδου και των κινημάτων» και η ρηχότητα των εξουσιαστικών πολιτικών σαίτ.


Ετοιμάζονται οι αριστεροί για τη μεγάλη γιορτή της Αριστεράς ή καλύτερα της «αριστεράς της προόδου και των κινημάτων».

Και επειδή ο τίτλος δεν είναι και τόσο επεξηγηματικός οφείλουμε να εξηγηθούμε.
Από το Σάββατο (χθες ) που μας πέρασε έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες εκλογής αντιπροσώπων στο κόμμα του συνασπισμού που την κατάληλη ώρα και στιγμή θα μεταφερθούν όλοι μαζί, απ΄όλη την Ελλάδα για να πάνε να ψηφίσουν τον τσίπρα.
Ο συνασπισμός, κόμμα της αστικής δημοκρατίας με βλέψεις στους ανώτερους εξουσιαστικούς θώκους καλείται να βρει άλλον ηγέτη καθώς ο προηγούμενος που ήταν ο αλαβάνος αποχωρεί, φεύγει, την κάνει κλπ.
Διεκδικητές είναι ο πολύ γνωστός δικηγόρος και αγωνιστής της αριστεράς Κουβέλης που πρόσφατα σε μια ημερίδα ήταν, συνέδριο ήταν δικαστών, θα σας γελάσουμε, καθόταν δίπλα-δίπλα και χαριεντίζονταν με τον επίσης συνάδελφο και επαγγελματικά και θεσμικά γιο του φασίστα πλεύρη.
Από την άλλη βρίσκεται ο πολλά υποσχόμενος Τσίπρας, λέμε πολλά υποσχόμενος γιατί πραγματικά αυτό το παιδί θα έκανε καριέρα σε όποιο κόμμα εξουσίας και αν ήταν και σε καμία περίπτωση δεν θα τον εμπόδιζε η ανύπαρκτη ιδεολογική του συγκρότηση. Ίσα ίσα που αυτό είναι και το τεράστιο, σε τηλεοπτική αξία, προσόν του.

Η εκλογή του νέου ηγέτη της «αριστεράς της προόδου και των κινημάτων» δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και οι αντιπρόσωποι που θα διαλεχτούν πράγματι θα κοπιάσουν για το αποτέλεσμα. Ίσως θα ήταν καλύτερα αν ακολουθούσαν το σχήμα εκλογών που έφερε ο giorgakis δλδ απευθείας εκλογή απ΄όλους και όλες όσους θα ήθελαν να παίξουν κάποιο ρόλο στο μέλλον της «αριστεράς της προόδου και των κινημάτων». Αλλά δεν ήνιγγεν η ώρα, δεν είναι ώριμες οι υποκειμενικές και αντικειμενικές συνθήκες. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο βλέπουμε την «ιδεολογική» σύνδεση του συνασπισμού της «αριστεράς της προόδου και των κινημάτων», με την αριστερά και συγκεκριμένα με το Στάλιν (..κ.α )οι οποίοι καθιστούσαν τα κομματικά όργανα εξαιρετικά ικανά τόσο που να «ξεχωρίζουν» από τον απλό οπαδό, ψηφοφόρο ή φίλο. Να τονίσουμε εδώ πώς αυτοί οι αντιπρόσωποι που θα εκλέξουν το νέο κομματικό ηγέτη θα εκλεγούν μέσα από κλειστές εσωκομματικές διαδικασίες, κατά τόπους... Αυτές οι διαδικασίες είναι ξεκούραστες, δεν αντηχούν κείμενα αρχών, ιδεών ή γενικότερα προβληματισμών αλλά μόνο κοινωνικές σχέσεις και κάθε είδους συμβάσεις όπως ακριβώς συμβαίνει και στα δύο μεγάλα κόμματα. Έτσι έγινε και στην άρτα, από σπόντα μάθαμε για τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτόν τον εξουσιαστικό σχηματισμό, το συνασπισμό. Έπεσε στα χέρια μας ένα χαρτί, μια σελίδα τετραδίου με ονόματα ...υποψήφιων αντιπροσώπων και τρίβαμε τα μάτια μας.

Σε αυτή την τρελή κούρσα διαδοχής του νέου ηγέτη της αριστεράς προκρίνεται ο τσίπρας, αυτό έγινε σαφές και με την απόσχιση από το κλαμπ των έξι «ανανεωτικών»(Κουβέλης) παραγόντων από την Πάτρα. Ανάμεσα σε αυτούς (το ξανατονίζουμε) είναι και ένας αλητάκος που συμμετείχε στο ρατσιστικό πογκρόμ κατά των μεταναστών και κατεδάφιζε τα πρόχειρα παραπήγματα που είχαν στήσει οι μετανάστες. Οικογένειες μεταναστών με μικρά παιδιά βρέθηκαν κάτω από τον έναστρο ουρανό, χειμωνιάτικα, επειδή δούλεψαν συντονισμένα οι ορδές ενός αλητήριου κράτους, ένα από αυτά τα τσόλια είναι ανώτερο στέλεχος του συνασπισμού και στηρίζει τον τσίπρα της «αριστεράς της προόδου και των κινημάτων».

Στα δικά μας τώρα.
Στη πολιτική ηλεκτρονική σελίδα των αριστερών του Συνασπισμού της Άρτας της «αριστεράς της προόδου και των κινημάτων» εκτός των άλλων πολύ σημαντικών, πλην ελαχίστων θεμάτων, υπάρχει και ένα ξεχωριστό πολιτικό κείμενο. Είναι ένα κείμενο με ιστορικά και όχι μόνο στοιχειά, για την πολύπαθη άρτα. Σε αυτό το κείμενο έχουμε μερικές παρατηρήσεις και θα τις μοιραστούμε μαζί σας.
Καταρχάς είναι ένα κείμενο που έχει 2511 λέξεις σε εννέα σελίδες, δεν έχει εικόνες και ξεκινά με την ιστορική καταγωγή της πόλης.
Τι άλλο υπάρχει; Εσείς τι θα περιμένατε να διαβάσετε στο σάιτ του συνασπισμού άρτας σε ένα κείμενο αποκλειστικά για την άρτα; Λοιπόν από τις 2511 λέξεις και 9 σελίδες του κειμένου, οι 1224 λέξεις σε 5 σελίδες αναφέρονται στις εκκλησίες του νομού. Δεκαοχτώ εκκλησιές(18) μετρήσαμε, να φιγουράρουν με ξεχωριστή παράγραφο παρακαλώ η κάθε μία. Οποία απογοήτευσης αντί να διαβάσεις για το Κεφάλαιο και την Ταξική Πάλη να διαβάζεις για τα μεταφυσικά στέκια των απόκληρων του Μαρξιστικού Υλισμού. Είναι τέτοια η λογοτεχνική μεγαλοπρέπεια που στολίζει τις εκκλησίες, που ο ποιητής καλεί τους επισκέπτες σε πέντε -έξι σημεία στην άρτα, τα δύο εκ των οποίων, το ένα είναι όλα τα μεταφυσικά στέκια της περιοχής και στη δεύτερη περίπτωση τους στέλνει και στη Μητρόπολη.
Απ΄ τα γραφεία του συνασπισμού να μην περάσουν, έτσι για ένα ευχέλαιο;
Τρέμουν τα κοκαλάκια του θείου Κάρολου.

Στο τέλος φυλάει το καλύτερο, έχοντας αντιληφθεί ο ποιητής ή αυτός που διάλεξε και κατέθεσε αυτό το κείμενο, ότι βρίσκεται σε πολιτικό σαίτ και αφού σε κάθε σχεδόν παράγραφο αναφέρει ένα μεταφυσικό στέκι, τα συνδέει όλα μαζί και μας δίνει και το πολιτικό στίγμα. Σε συμπέρασμα, μάλλον, όλων των παραπάνω καταλήγει
« Από όλα τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα πως τόσο η πόλη της Άρτας όσο και η περιοχή του Νομού της, έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν σε ένα καλύτερο οικονομικό και κοινωνικό μέλλον, καθώς και σε τουριστική ανάπτυξη, αρκεί βέβαια να γίνει σωστή εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της περιοχής, μιας περιοχής απ' τις ομορφότερες και πλουσιότερες της Ελλάδας.»

Η αλήθεια αποκαλύπτεται: θα μας βοηθήσει ο μεγαλοδύναμος

Αμήν αριστεροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: