Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Πάρτυ στο πεκίνο.

Είμαστε ήδη προς το τέλος των Ολυμπιακών του πεκίνο και η αξιόλογη και περήφανη και δοξασμένη ελληνική αποστολή σφραγίζει την εκεί παρουσία της με μια μεγαλειώδη δεξιωση. Άξιοι


Ήταν μια Πέμπτη, στις 21 του μηνός, με αφόρητη ζέστη, πολύ υπομονή, καθόλου όρεξη για δουλειά, πολλές υποχρεώσεις, πολλές δόσεις στις τράπεζες, πολύ κίνηση, πολύ ντόπα, και μια αθεράπευτη θέληση να δημοσιοποιήσουμε τα αδημοσιοποιήτα.
Η δεξίωση της ελληνικής ολυμπιακήςομαδας ήταν το γεγονός στο πεκίνο.

Μεγαλειώδης δεξίωση για να τιμηθή η ελληνική συμμετοχή στους ολυμπιακούς της συγκεκριμένης χώρας που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες. Η αίγλη της δεξίωσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όλα είχαν προ-ετοιμαστεί με τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην ολυμπιακή και αθάνατη προσπάθεια της ελληνικής αποστολής που έφερε εις πέρας προς ικανοποίηση όλων, τη μεγάλη ολυμπιακή ιδέα .

Εκατοντάδες σεφ απ΄ όλη τη χώρα έφτακαν στο κέντρο για να ετοιμάσουν τον μπούφε. Επικεφαλής των σεφ, η ικανότερη όλων η Σου-Λι.
Πριν όμως αναφερθούμε στον μπούφε θα πούμε ποιοι ήταν εκεί.
Λοιπόν εκεί ήταν όλη η αφρόκρεμα του νέο-ελληνικού αθλητικού πολιτισμού που τόσο μας έχει καταξιώσει σε όλα τα επίπεδα. Και βέβαια όχι γιατί οι άλλοι μας κάνουν χάρη αλλά γιατί οι δικοί μας πραγματικά το αξίζουν.
Καταρχάς ήταν εκεί ο πρόεδρος του αντένας μαζί με την καταδικαστική του απόφαση, εκείνη την χωρίς αναστολή, ως στέλεχος και αθάνατος της περίφημης ΔΟΕ που δεν ήξερε τίποτε για τις ντόπες. Εκεί στον Πανελλήνιο μόνο απο πολεοδομικές καταχρήσεις ξέρουν;

Άλλος που ήταν εκεί, ήταν ο Ιωαννίδης, άλλος αθώος και αδιάβαστος, όλοι ήταν μπουκωμένοι, αλλά αυτός χαμπάρι, ήταν και αλεπού και σχετικός με τα αθλητικά τρομάρα του, τώρα θα βγάλει νομοσχέδιο πολύ αυστηρό, πάρα πολύ αυστηρό.
Από κοντά και η μισή ολυμπιακή ομάδα ενώ η άλλη μισή έκανε αθλοπαιδίες στο ολυμπιακό χωριό ...στο μαρούσι.

Δηλώσεις για τη δεξίωση δεν έκανε το στολίδι της δημοκρατίας ενώ μια μέρα μετά το στολίδι έκανε δηλώσεις για τον άνανδρο ευθυμίου. Σημαντική φιγούρα του πάρτυ ήταν ο νυν άντρας της ντορούλας, ο κουβελος ο οποίος έλεγε και ξανάλεγε σε όποιον τον κορόδευε, θέλεις να κατουρήσω στο ποτηράκι, έ; Θές; Θές; Είμαστε καθαροί όλοι.

Στο πάρτυ ήταν και πολλοί δημοσιογράφοι που κουβάλησαν μεχρι τα περατα του κοσμου την ανεξάρτητη δημοσιογραφία τους στην υπηρεσία του πολίτη, με τους κινδυνους που αυτό συνεπάγεται.

Το μενού περιλάμβανε καλαμάρι με αλάτι, πιπέρι, τραγανιστή πάπια με pancakes και γαρίδες με σάλτσα από αστακό.
Δεύτερο πιάτο Beijing roast duck
με τηγανητό γάλα(πρόβειο) με καρύδα και
φρέσκο ψάρι στυλ Szechwan, Kung Pao και χταπόδι και μύδια με black bean sauce.
Τέλος Yu Shan special seafood in nest και μυρμήγκια Creeping
Για τους ολυμπιονίκες είχαν ξεχωριστό μενού από Ji Bang Bang με κουτούπουλου από την Άρτα και Cheng Du κοτόπουλου με κουτούπουλου από τα γιάννενα ενώ είχαν και φιδέ Chow Mein για τους απογευματινούς που τους έγινε έλεγχος από τη γουάντα.
Η δεξίωση είχε μεγάλη επιτυχία και όλοι ευχήθηκαν και του χρόνου εις ανώτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: