Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Τελετή λήξης.


«Επεράσαμ όμορφα όμορφα όμορφα,

επεράσαμ όμορφα και τούτη τη φορά.»



Κάπως έτσι ξεκινά αυτό το μικρό άρθρο, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής από την ανώνυμη, μιαρή και κυρίως άναδρη ασημαντότητά μας πρός τα παγκόσμια δρώμενα.

Τελετή λήξης για το ολοκληρωτικό καθεστώς της Κίνας που κατάφερε να σβήσει στη ναζιστική ολυμπιακή φλόγα, τα ανθρώπινα δικαιώματα εκατομμυρίων πολιτών της, τους βασανισμούς και έναν από τους πιο βίαιους κρατικούς μηχανισμούς στη σύγχρονη ιστορία.
Τελετή λήξης για την ολυμπιάδα του κινέζικου κράτους και ήταν όλοι εκεί, από τους μεγαλόσχημους της ΔΟΕ(φοβερή οργάνωση), τις εκατοντάδες ολυμπιακές αθλητικές αποστολές, τους εκατοντάδες δημοσιογράφους υπαλλήλους των διάφορων κρατών και ομοσπονδιών και των χιλιάδων Κινεζών φαντάρων που έπαιξαν θαυμάσια το ρόλο των εθελοντών είτε κάνοντας τους θεατές είτε τις μαϊμούδες που έστηναν τα καρακιτσάτα σκέτς στις τελετές έναρξης και λήξης.

Τελετή λήξης και σε κάποια άλλη φαρσοκωμωδία θα καίγαμε το βασιλιά Καρνάβαλο, στην περίπτωση μας ο βασιλιάς Καρνάβαλος ήταν επάξια η Ελλάδα, το αρχαίο ελληνικό αθλητικό πνεύμα(εν χιούμορ) και το ανάλογο, να μην το ξαναγράφω, ιδεώδες.
Στο άρμα του καιόμενου βασιλιά καρνάβαλου θα βρείτε πολλούς. Εμείς κοιτώντας μέσα από την κλειδαρότρυπα ψάξαμε να βρούμε μερικούς, άλλους τους βρήκαμε και άλλους όχι..

Παρήλασαν ή δεν παρήλασαν κατά την τελετή λήξης διάφορα μαργαριτάρια που συνέβαλαν με πρωταγωνιστικό τρόπο στην "άνοιξη του ελληνικού αθλητισμού" όπως κόμπαζαν τα ποντίκια της δημοσιογραφίας, Υπό την φοβερή λογική ότι και οι "άλλοι παίρνουν αναβολικά" στήθηκε εδώ ένα παντοδύναμο κύκλωμα. Βέβαια όταν έπαιρναν τα μετάλλια, κουβέντα για το πώς και το γιατί στο βάθρο ανέβαιναν άξια τα ξεχωριστά γονίδια των ελληνων νικητών.

Μερικοί απο τους αρχιτέκτονες ήταν ο Χρ Ιακώβου χρυσός προπονητής και υπψ ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ που μαζί με τον Γ.Σγουρό έστησαν την άνοιξη του ελληνικού αθλητισμού με κέντρο βάρους το στίβο, την άρση βαρών.
Ο πολύ καταφερτζής Γιάννης Σγουρός υπήρξε στέλεχος της ΠΑΣΟΚαρας με διαδρομή ανάλογη των ολυμπιονικών. Από υπάλληλος ιδιωτικής τράπεζας και μέλος του ΠΑΣΟΚ, έγινε γενικός στη ΓΓΑ και νομάρχης στην υπερνομαρχία Αθηνών υπό το ΠΑΣΟΚ και από εκεί στα ανώτερα κλιμάκια της διεθνούς ομοσπονδίας της άρσης βαρών, έως πριν λίγες μέρες που αποκαθηλώθηκε και από το σαίτ της γνωστής ομοσπονδίας.
Άλλα μαργαριτάρια που σήμερα περιφέρουν την "άνοιξη του ελληνικού αθλητισμού" στα ποτηράκια εξέτασης της γουάντα είναι βέβαια ο Κυριακού, σεσημασμένος και καταδικασμένος, πρόεδρος του αντένα και του πανελληνίου, αλλά και μια άλλη φιγούρα, ο Νικολάου μεγαλοπαράγοντας της ΔΟΕ.
Αυτά ήταν τα κεφάλια, ακολουθούν οι προπονητάδες με τις φοβερές περγαμηνές που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους και οι αθλητές, με κύριο αντικείμενο, τη δημοσιογραφία, άλλοι απλά τυχοδιώκτες που στην ελλάδα βρήκαν το θαύμα τους, άλλοι απλά αθλητές πολύ χαμηλής κλάσης διατεθειμένοι όμως να μπουκώσουν οτιδήποτε για να ανέβουν. .

Στην τελετή λήξης είδαμε τον άντρα της ντορούλας που δέχθηκε να μας εκπροσώπηση στην Κίνα, δεν είχε και τίποτε καλύτερο να κάνει, σημειωτέων ότι η δική του σεινησφορά είναι ελάχιστη καθότι αν δεν ήταν άντρας της ντορούλας ....
Είδαμε τον απίστευτο Λιάπη τον ξάδερφο, αυτό το πράγμα είναι ξεχωριστή φιγούρα των αγώνων και γενικά του πολιτισμού και όχι μόνο του ελληνικού αλλά του παγκόσμιου.
Δεν είδαμε την Πρόεδρο των ελληνων ολυμπιωνικών, τη Χαλκιά, να περιφέρει στην "φωλιά του πουλιού" τη γονιδιακή ανωτερότητα έναντι όλων των άλλων. Μας στεναχώρεσαν, δεν έστελνε ο συγκεκριμένος σύλλογος και κάποιον άλλον τυπικό εκπρώσωπο, πχ τη Βερούλη που είναι επίσης δυνατό χαρτί του ελληνικού αθλητικού ιδεώδους και διακριθήσα παρακαλω.
Και βέβαια είδαμε την ελληνική αποστολή των αθλητών, τι καμάρι, τι τουπές, όλα όμορφα και ωραία, εκτός από τους μισούς που λύπανε.

Συμβολικά θα συνδέαμε αυτή τη φοβερή αποστολή και την εκπληκτική προσπάθεια σε αυτή την ολυμπιάδα με ένα νέο σύμβολο για την ελλάδα ολων των παραπάνω, το 'ποτηράκι των ούρων'.

Η ολυμπιάδα τέλειωσε και ήδη κατευθύνεται προς το Λονδίνο. Έτσι για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το Λονδίνο κατάφερε και πήρε τους επόμενους ολυμπιακούς από μία λάθος ψήφο, που έπεσε κατά λάθος προς τη μεριά του, αυτή την ψήφο λένε ότι την έριξε κατά λάθος Έλληνας.

Ανεπιφύλακτα αυτή την ολυμπιάδα της Κίνας την σφράγισε η πλήρη αποκάλυψη της μαφίας του ελληνικού αθλητισμού, της περιβόητη "άνοιξης" που στήθηκε από τον πολιτικό και αθλητικό υπόκοσμο που ούτως ή άλλως σέρνει μαζί του μια ολόκληρη χώρα σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: