Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Τα ΜΜΕ στηρίζουν την φτώχεια όλων μας




Το συγκρότημα Λαμπράκη για άλλη μια φορά, εκπορνεύει την "κοινή γνώμη"




Κατασκευάζουν τη λαϊκή συναίνεση, με τον πιο αντιλαϊκό, αντικοινωνικό τρόπο αλλά και ανήθικο τρόπο. Προβάλλουν τις αντιλαϊκές τους επιθέσεις ως μέρος της "κοινής γνώμης".
Τα ΜΜΕ προέκταση των φρικιών της εξουσίας με κύρια εργαλεία τους τις δημοσκοπήσεις που στη συνέχεια θα προβληθούν/επιβληθούν από τα δικά τους ΜΜΕ.
Τα ολοκληρωτικά ΜΜΕ είναι εδώ και επιβάλλουν τις αντικοινωνικές πρακτικές της εξουσίας πάνω στον ελληνικό λαό.

Μια ακόμη φιλτριρισμένη δημοσκόπηση από τους υπαλλήλους του Λαμπράκη, από το γνωστό συγκρότημα τύπου και λοιπών εξουσιαστικών ασχολιών.
Η δημοσκόπηση κυκλοφορεί στα τηλεοπτικά κανάλια του συγκροτήματος(mega) ενώ δημοσιεύεται και σε καθεστωτική εφημερίδα που χρόνια τώρα προσπαθεί και καταφέρνει να επηρεάσει έξω θεσμικά(sic) την λειτουργία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.
Από τα πολλά απαράδεκτα συμπεράσματα της "έρευνας" που μας την προσφέρουν ως μέρος της κοινής γνώμης, ξεχωρίζουμε δύο στοιχεία.

Μας λένε στην "έρευνα" ότι οι πολίτες σε ποσοστό πάνω από πενήντα τοις εκατό(57%) συμφωνούν με τα νέα φορολογικά μέτρα κατά των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Τι λέτε ρε παιδιά συμφωνούν οι πολίτες με τις νέες φορολογικές ληστρικές επιδρομές;
Οι κατασκευαστές της λαϊκής συναίνεσης, οι υπάλληλοι του Λαμπράκη που τόσο θέλουν να γίνονται και βουλευτές όταν ενηλικιώνονται, θέλουν σώνει και καλά να μας πείσουν για κάθε αντικοινωνική πολιτική προς όφελος των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Με τις εφημερίδες τους, τα ΜΜΕ (MEGA), τους δημοσιογράφους τους, σαν τον Πρεπεντέρη και τους πολιτικούς τους σαν τον μπατσαλιασμενο Ευθυμίου ή θεσμό όπως τον αποκάλεσαν τρομάρα τους κακιά, στήνουν την ελληνική κοινωνία το απόσπασμα της γενικευμένης φτώχειας. Η απληστία τους για εξουσία είναι ασύλληπτη, είναι πραγματικά επικύνδηνοι.

Το άλλο στοιχείο της φοβερής τους "έρευνας" είναι η σώνει και καλά επιστροφή του βενιζέλου. Στην έρευνα λοιπόν τον εμφανίζουν να έρχεται μπροστά από τον αξεπέραστο giorgaki.
Προηγείται ο βενιζέλος του giorgaki με 26,1% έναντι 22,4% του giorgaki.
Ποια ακριβώς ανάγκη εξυπηρέτησαν οι "επιστήμονες" του Λαμπράκη προκειμένου να "φτιάξουν" την "επιλογή" βενιζελου, όταν αυτή έχει κριθεί από φίλους και στελέχη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ με αποτελέσματα τραγικά για τον βενιζέλο ΚΑΙ τους συνεργάτες του;

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως ο υπερ συντηριτικός βενιζέλος, είναι το μαργαριτάρι του συγκροτήματος Λαμπράκη που με κάθε τρόπο θα ήθελαν να τον δουν να φιγουράρει στην κορυφή του κυνοβουλίου.


ΥΓ: Δεν έχει μόνο σημασία αν/να διαφωνούμε με πρόσωπα και πολιτικά σχήματα που αναφέρονται παραπάνω, έχει όμως σημασία να κατανοούμε πώς λειτουργεί το σύστημα ποιοι μηχανισμοί και πώς αναπαράγουν τις αντικοινωνικές του πρακτικές.

ΥΓ "νέες ληστρικές επιδρομές".
Ουσιαστικά δεν πρόκειται για νέες φορολογικές επιδρομές μιας και τον ίδιο τρόπο φορολογικής κλεψιάς από τους μικροεπιχειρηματίες είχε εφαρμόσει και το επιτελείο του σημηταρά με τις φοβερές "τριετίες". Ετούτοι απλά επαναφέρουν εκείνες τις απαράδεκτες φορολογικές πρακτικές της "σημιτιας εποχής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: