Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Το κώμα του ΚΚΕ και η ερωτική και παθιασμένη του σχέση με τα τάγματα ασφαλείας(αστυνομία).

Το άρθρο που ακολουθεί είνα μια πραγματική εικόνα ενος πραγματικού ρομάντζου, σε μια δύσκολη, αντιερωτικη και αντιρομαντική εποχή. Να το κρίνεται μεσα απο τα δεδομένα που ασκεί ένα παθιασμενος και "ανομολόγητος" έρωτας. Η αφορμή για αυτή, τη νέα του έκφραση/έξαψη ήταν ο χώρος της ΔΕΘ.

Οι εκδηλώσεις στη ΔΕΘ είχαν απ΄ ολα .
Έναν απερίγραπτο πρωθυπουργό άλλης χώρας να ψεύδεται δημοσίως και με απαράδεκτο και κυνικό τρόπο για τον ελληνικό λαό,για την ανεργία, για τις αυξήσεις, για την καταλήστευση ενός ολόκληρου λαού. Είχε, πάλι, αμέτρητους μπάτσους και την περιφρούρηση της έκθεσης να την έχουν αναλάβει τα τάγματα ασφαλείας σε συνεργασία με διμοιρίες του... ΚΚΕ.
Χιλιάδες διαδηλωτές που ήθελαν να φθάσουν γύρω και έξω από τη ΔΕΘ συναντούσαν αρχικά τις διμοιρίες του ΚΚΕ και στη συνέχεια, αν επέμεναν, τα ΜΑΤ. Τουλάχιστον μία φορά οι διμοιρίες του ΚΚΕ αναγκάστηκαν να επέμβουν προκειμένου να εμποδίσουν την προσέγγιση σε κομμάτι της διαδήλωσης που αποτελούσαν αναρχικοί και αριστεροί(της άκρας αριστεράς). Μετά την επέμβαση των διμοιριών του ΚΚΕ ακολούθησε συντονισμένη επίθεση και από τα ΜΑΤ, τους ασφαλίτες και γενικά αυτούς που αποτελλούν το χαφ και το τσουρμό.
Οι διμοιρίες του ΚΚΕ φρόντισαν να υποδείξουν στα τάγματα ασφαλείας τον επικείμενο στόχο τους, διαδηλωτές, που έπρεπε να απωθηθούν προκειμένου να συνεχιστεί με ομαλότητα η ομιλία του καραμανλή στο εσωτερικό της έκθεσης.
Τα ΜΑΤ και τα υπόλοιπα ζώα των ταγμάτων ασφαλείας είτε από υπερβάλλοντα ζήλο είτε λόγω κακής κατανόησης όσων τους υπόθηκαν από τους επικεφαλής του ΚΚΕ επιτέθηκαν σχεδόν μαζικά στην πορεία προσπαθώντας να τη διαλύσουν συνολικά.
Η συνεργασία του ΚΚΕ με την αστυνομία ή καλύτερα τα τάγματα ασφαλείας έδειξε την για άλλη μια φορά αγαστή συνεργασία των κομματικών στελεχών με τους υπεύθυνους της καταστολής. Η συνεργασία των δύο μηχανισμών βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια.
Μπορούμε να θυμηθούμε περιστατικά σαν αυτό της έκθεσης στη ΔΕΘ, που εμφανίζουν πλήρως την έκταση αυτής της συνεργασίας είτε σε πρακτικό επίπεδο είτε σε επίπεδο υποστήριξης των διάφορων κατασταλτικών πολιτικών. Κορυφαίο παράδειγμα το πολυτεχνείο του 1973 όπου το κώμα του ΚΚΕ κατηγορούσε τους καταληψίες του πολυτεχνείου ως λουμπεν στοιχεία και πράκτορες του ...Ρουφογάλη. Τα χρόνια πέρασαν και το κώμα του ΚΚΕ ανέβασε ακόμη περισσότερο το επίπεδο της συνεργασίας του με τις αρχές. Παρόν σε κάθε αντισυστημική προσπάθεια και ενέργεια, το ΚΚΕ δηλώνει αυτάρεσκα την αδυναμία του στις δυνάμεις της αστυνομίας, των ασφαλιτών, των ΜΑΤατζήδων.
Είναι τέτοια η εμπιστοσύνη των δυνάμεων καταστολής προς το κώμα του ΚΚΕ που έχει αναθέσει σε αυτό και μόνο το αστικό κώμα την εσωτερική αστυνόμευση του πολυτεχνείου κατά τις ημέρες της επετείου από την εισβολή των τανκς του 73΄ και έπειτα.
Σημαντικός σταθμός στην νεότερη σχέση και μεταξύ τους συνεργασία (δυνάμεων καταστολής και ΚΚΕ) δεν μπορεί παρά να είναι ο Νοέμβρης του 1998, τότε διμοιρίες από το κώμα του ΚΚΕ ντυμένες με πολιτικά και αφού είχαν εντρυφήσει στην πορεία για το πολυτεχνείο εγκλώβισαν και τελικά συνέλαβαν 150-180 νεολαίους που συμμετείχαν στην πορεία και τους παρέδωσαν στα τάγματα ασφαλείας οι οποίοι στη συνέχεια τους άφησαν όλους ελεύθερους.


στην φωτό μέλη απο το κώμα του ΚΚΕ σε κοινή επιχείρηση με τα ΜΑΤ.(πολυτεχνείο 1998)

Και τότε είχε τονιστεί ο υπερβάλλον ζήλος των επιτελικών του ΚΚΕ για (αντί)δράση, για την τάξη και ησυχία που απαιτεί το αστικό καθεστώς. Στις περσινές κινητοποιήσεις των φοιτητών η συνεργασία του ΚΚΕ με τα ΜΑΤ και τους επιτελείς της αστυνομίας έγινε αφορμή για από τηλεοράσεως συγχαρητήρια από τους μπατσους στον παρόντα βουλευτή του ΚΚΕ(κοινωνία ώρα μηδέν). Επίσης δείγμα για την περαίωση της άψογης συνεργασίας μεταξύ των ταγμάτων ασφαλείας και από το κώμα του ΚΚΕ είναι και οι δηλώσεις συγχαρητηρίων κατά το παρελθόν, κυρίως στις επετείους του πολυτεχνείου που το ΚΚΕ αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στους σχεδιασμούς της καταστολής.

Έτσι και σήμερα, όπως και χθες και όπως ακριβώς και αύριο, το κώμα του ΚΚΕ αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο της τήρησης της Τάξης, της ασφάλειας και του ελέγχου των αντιδράσεων κατά των αξιωματούχων της εξουσίας, κατά των εμπνευστών και σκαπανέων της σημερινής κατάστασης της γενικευμένης φτώχιας και της υποταγής. Ξεχωρίζει το κώμα του ΚΚΕ, για την συνεπή και επαγγελματική του ευσυνειδησία στο σχεδιασμό της καταστολής, για την συνέπεια του στον αγώνα κατά των αντιδράσεων σε μια πολύτιμη για την εποχή και την εξουσία, προσπάθεια συγκράτησης της ταξικής αντίδρασης.
Το κώμα του ΚΚΕ, συμμετέχει ενεργά στην καταστολή , ενεργοποιώντας όλες του τις δυνάμεις στην εγκαθύδριση της κοινωνικής και ταξικής ειρήνης που τόσο χρήσιμη είναι, ιδιαίτερα σε αυτή την εποχή των έντονων ταξικών αντιθέσεων από την επίθεση που δέχεται το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας από το Κεφάλαιο και το Κράτος.
Για την αισθητική απεικόνιση (και) της φετινής κατάστασης στη Θεσσαλονίκη να θυμίσουμε με ποιους πολιτικούς όρους ήταν εκεί ο καθένας. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κεντρικού φιλελεύθερου κόμματος στην Ελλάδα(ΝΔ) θα μιλούσε όχι στον λαό αλλά στους εκπροσώπους του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στην Ελλάδα και όχι μόνο, αυτοί βρίσκονταν και μέσα στην αίθουσα της έκθεσης.
Στους δρόμους γύρω από την έκθεση χιλιάδες διαδηλωτές θα διαδήλωναν την αντίθεση τους για δεκάδες λόγους στην νεοφιλελεύθερη πολιτική(όλοι αυτοί δεν είχαν ή δεν έπρεπε να νιώθουν κανέναν λόγο να προστατέψουν το κομμάτι των σκαπανέων του κεφαλαίου που βρισκόταν εντός της αίθουσας).
Επίσης έξω από την ΔΕΘ βρίσκονταν και χιλιάδες μισθοφόροι, νταβαντζηδες, αστυνομικοί των σκαπανέων του κεφαλαίου που έχουν, είχαν και θα έχουν σε κάθε καπιταλιστικό και σταλινικό μέλλον, ως εχθρό τους το λαό των διαδηλωτών. Όχι όμως όλους, όλους εκτός από το κώμα του ΚΚΕ που ενώ βρισκόταν στο χώρο των διαδηλωτών συμμετείχε ως εσωτερικός συνεργάτης της καταστολής και της τήρησης της Τάξης.

Θα ήταν περιτό ίσως και όχι, να τονίσουμε για το κώμα του ΚΚΕ, πώς για μια ακόμη φορά το ταξικό του χρέος απέναντι στον ταξικό εχθρό "μετατέθηκε" σε άλλες "εποχές" με "άλλους όρους" που δεν θα προσβάλλουν την κυνοβουλευτική αλητεία στην οποία έχει ορκιστεί και συμμετέχει, ως ..."βασιλικότερος του βασιλέως".

Δεν υπάρχουν σχόλια: