Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Πάτρα, το ρατσιστικό κράτος δολοφονεί




Τα ρατσιστικά ζώα του λιμενικού της Πάτρας ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας.
Νέοι μικροί άνθρωποι, έφηβοι, αδύναμοι, μετανάστες δέχθηκαν την επίθεση από τους "άνδρες" του λιμενικού που πάνοπλοι και δολοφόνοι βασάνισαν ξυλοκοπώντας τους μετανάστες.
Ένας από αυτούς μεταφέρθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίο, όπου αμέσως έτρεξαν σύντροφοί του καθώς και αλληλέγγυοι στους μετανάστες. Έγινε παρέμβαση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Πάτρας και ακολούθησε πετροπόλεμος με τα ζώα του λιμενικού.
Η οργή βγήκε στους δρόμους, τα προάστια του Παρισιού έγιναν γειτονιά μας, οι γάλοι δολοφόνοι της αστυνομίας ήρθαν στο λιμενικό της Πάτρας.
Να τονίσουμε εδώ πώς αν και πρόκειται για βαρύτατους τραυματισμούς ανθρώπων που δεν ήταν καν σε καθεστώς σύλληψης από τους δολοφόνους της καταστολής, ο εισαγγελέας δεν άσκησε καμία δίωξη κατά των δολοφόνων του λιμενικού.

Η κατάσταση στην Πάτρα παίρνει πλέον ξεκάθαρες ρατσιστικές διαστάσεις και από την λειτουργία των μηχανισμών καταστολής αλλά και από την επίσης ξεκάθαρη ρατσιστική υποστήριξη των τοπικών ΜΜΕ που προπαγανδίζουν καθημερινά τις ρατσιστικές αντιδράσεις, συχνά δε όχι ως πληροφόρηση αυτών που συμβαίνουν αλλά επιβάλλουν τις ρατσιστικές αντιδράσεις ως επιτακτική ανάγκη δράσης προκειμένου να διώξουν τους μετανάστες. Πολύ κοντά σε ρατσιστικές πρακτικές και κάποιοι κάτοικοι που με υποβολείς τους τα τοπικά ΜΜΕ δεν αρνούνται την συνεργασία τους με ναζιστικές και ρατσιστικές ομάδες.

Παρόλα αυτά στην Πάτρα έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους που ανηκουν σε ανένταχτα/αντιεξουσιαστικά σχήματα, ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης με μεγάλη δυναμική, στο οποίο υπάρχει χώρος να προστεθούν και άλλοι και άνθρωποι και δράσεις αλληλεγγύης προς τους μετανάστες.



Για περισσότερη ενημέρωση

1

2

Δεν υπάρχουν σχόλια: