Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Το ναζιστικό Ισραήλ επιτίθεται και στις προσπάθειες για ανθρωπιστική βοήθεια(αλληλεγγύη).

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Συνολικά έως σήμερα έχουν δολοφονηθεί περισσότεροι απο 350 άνθρωποι ενώ έχουν τραυματισθεί σοβαρά πάνω από 1500.Οι τραυματισμοί είναι ιδιαίτερα σοβαροί και σύμφωνα με τις ενημερώσεις που γίνονται από την Γάζα μιλούν για πολλούς ακρωτηριασμούς από τις βόμβες. Ο πολύχρονος αποκλεισμός της Γάζας από το ναζιστικό κράτος του Ισραήλ και τις γειτονικές χώρες , έχει αφαιρέσει από τις υποδομές της Γάζας κάθε δυνατότητα να αντιμετωπίσει μία τέτοια δολοφονική επίθεση. Τα νοσοκομεία είναι άδεια από φαρμακευτικό υλικό ενώ οι τεράστιες ανάγκες σε γιατρούς δύσκολα καλύπτονται.

Χθές Δευτέρα 29 του μηνός απέπλευσε από την Κύπρο πλοίο του Free Gaza με όνομα DIGNITY (Αξιοπρέπεια). Το πλοίο ήταν φορτωμένο με 3 τόνους ιατρικά είδη(κυρίως φάρμακα, γάζες κλπ) για να παραδοθεί ως ανθρωπιστική βοήθεια(αλληλεγγύη) στους τραυματίες των δολοφονικών βομβαρδισμών. Στο πλοίο επέβαιναν αριστεροί αγωνιστές, ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι ,μία βουλευτής(από Κύπρο)κλπ.
Το πλοίο χτυπήθηκε από του ναζιστές του Ισραήλ σε διεθνή ύδατα πρίν μπορέσει να φθάσει σε κάποιο λιμάνι της Γάζας ή έστω να παραδώσει τα φάρμακα. Αυτή τη στιγμή το πλοίο(DIGNITY) και το πλήρωμά του ΄πλέουν πρός το Λίβανο.
Και αυτή η δολοφονική ενέργεια των ισραηλινών ναζιστών έμεινε "ασχολίαστη" από τα ντόπια ΜΜΕ αλλά και απο τα ανδρείκελα του κυνοβουλίου.

Η αντίσταση των Παλαιστινίων έχει τεράστιες δυνατότητες. Αυτές οι δυνατότητες δεν έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ενός στρατιωτικού πόλου που θα αντιπαρατεθεί με το ναζιστικό κράτος του Ισραήλ αλλά με την έμπνευση που δίνει αυτό ο λαός στους αγωνιζόμενους ανθρώπους όλου του κόσμου. Η αντίσταση των Παλαιστινίων χτυπά στις καρδιές των απλών ανθρώπων, των λαών παντού στον κόσμο ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: