Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

Υπουργείο φυλετικής καθαρότητας στη γαλλία του σαρκοζί.




Δολοφονίες μεταναστών στη γαλλία με κοινή "αρχιτεκτονική" όπως και στην ελλάδα




Όταν πριν κάποια χρόνια σύντροφοί μου, μου τόνιζαν την ανάγκη δημιουργίας αντιρατσιστικών-αντιναζιστικών πυρήνων θεωρούσα αυτή την άποψη υπερβολική. Βλέποντας και τότε όλους αυτούς τους νεοναζιστές, ρατσιστές, όλη αυτή τη συσσωρευμένη βλακεία δεν πίστευα ότι θα ερχόταν πάλι εκείνη η ιστορική στιγμή της επανάληψης της ιστορίας.
Ένα άρθρο αναδημοσίευση και μετάφραση από άρθρο της ισπανικής ελ παίς μου έφερε μπροστά μου μια ζοφερή πραγματικότητα όχι εδώ στην Ελλάδα αλλά στη γαλλία. Να τονίσω ότι εδώ και κάποια χρόνια θεωρό (και όχι μόνο εγώ) τον ευρωπαϊκό χώρο σχεδόν ενιαίο και ένεκα αυτού και όπως έλεγαν και οι παλαιότερο "αν έρθει στη γειτονιά σου, περίμενέ το και στη γωνιά σου."

Στη γαλλία του σαρκοζί είναι ζοφερή πραγματικότητα το υπουργείο Εθνικής Ταυτότητας, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Είναι η πρώτη φορά μετά τη ναζιστική γερμανια που επιχειρείτε να δοθεί σε μια ανώτερη κρατική αρχή το καθήκον της διατήρησης της φυλετικής καθαρότητας. Ξεκίνησε στη γαλλία ένα πογκρόμ κατά εκατομμυρίων μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς*. Οργανώνουν τα τάγματα ασφαλείας της αστυνομίας να ζητούν ταυτότητες από αυτούς στους οποίους δεν δίνει το γαλλικό κράτος, απελαύνουν ανθρώπους και διαλύουν οικογένειες μεταναστών προσπαθώντας να αποδομήσουν τις κοινωνίες που οι ίδιοι οι μετανάστες είχαν φτιάξει. Τρομοκρατούν τους μετανάστες με τις μεθόδους που εφάρμοσαν οι ναζί στους εβραίους. Τους σκοτώνουν.

Η Δεξιά σε όλη την Ευρώπη παραγόμενη μέσα από ένα αστικόδημοκρατικό σύστημα προκαλεί με το φιλο ολοκληρωτικό της πρόσωπο και στρέφει την Ευρώπη στα άκρα του ρατσισμού και του αστυνομικού κράτους. Στα χαρακτηριστικά της συντηρητικής και ολοκληρωτικής νεοδεξιάς είναι και η απομάκρυνση των φιλελεύθερων δομών της, κάτι που συνέβη στη γαλλία αλλά και στην Ελλάδα με την εμφανή απομάκρυνση από το δεξιό χώρο των φιλελεύθερων προσωπικοτήτων π΄χ ανδριανόπουλος και μάνος, εν αντιθέσει με τα τσόλια του νεο συντηρητισμού πχ ο ξεγάνωτος πολύδωρας που έμειναν να επανιδρύσουν σεμνά και ταπεινά...... τη βλακεία.

Η απουσία της αριστεράς και η ήττα του σοσιαλιστικού κρατικίστικου μοντέλου αποβίβασε την αριστερά από τη διαχείριση δικαιωμάτων που είχε υπερασπισθεί με σχετική επιτυχία στα όρια της σοσιαλδημοκρατίας κατά τα μισά του περασμένου αιώνα. Η στροφή προς την νεοδεξιά, μιας γηρασμένης και φοβικής ευρωπαϊκής κοινωνίας φέρνει τα αναμενόμενα τραγικά αποτελέσματα για τους λαούς του ευρωπαϊκού χώρου. Ένα από αυτά είναι το νέο φασιστικό υπουργείο του σαρκοζί.


*Είναι προσβλητικός ο όρος δεύτερης και τρίτης γενιάς αλλά τον χρησιμοποιώ μόνο για να δείξω την πλήρη ενσωμάτωση αυτών των ανθρώπων στη γαλλική κοινωνία είναι τα νέα παιδιά της γαλλίας που δεν έχουν το φυλετικό χάρισμα του καθαρού γάλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: