Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Διήμερο στο Αφγανιστάν εκεί που η "ανοικοδόμηση" άργησε μια μέρα.




Τουριστική ατραξιόν αποτελεί η πλανητική φρίκη που επιφυλάσσουν οι νέο σταυροφόροι της αμερικάνικης δεξιάς και των απανταχού διεστραμμένων εξουσιαστών. Το Αφγανιστάν είναι η Ντίσνευλαντ των κάθε είδους νεοπολιτικών καριέρας που ξεπερνώντας ιδεολογίες και προφάσεις ανοίγονται με τρόπο ριψοκίνδυνο για το μέλλον. Στηρίζουν τις ναζιστικές θηριωδίες της εποχής τους, τρώνε σολομό αλά κρέμ εκεί που οι λαοί πεθαίνουν από την πείνα. Επιχειρούν την "ανοικοδόμηση" εκεί που κατέσφαξαν και γκρέμισαν ολόκληρους λαούς και πολιτισμούς. Στέκονται περήφανοι πάνω στα άρματα των κατακτητών και κοκορεύονται, τιμές και ανδρείες επαινώντας αλλήλους για την τύχη τους να μην πέσουν πάνω σε αντάρτες της εκεί αντίστασης.

Αποστολή βουλευτών του κυνοβουλίου επισκέφθηκε το Αφγανιστάν, την Ντίσνευλαντ των δολοφόνων της παγκοσμιοποίησης. Η κατοχή και οι μαζικές δολοφονίες ενός ολόκληρου λαού έγιναν για αυτά τα καλόπαιδα το διήμερο μιας εκδρομής με πληρωμένα τα έξοδα. Όλοι τους ίδιοι ακριβώς, ο ένας με τον άλλο, αριστεροί της πλάκας, φασίστες, όλοι μαζί να γλεντούν και να γελούν εκεί που και σήμερα οι μισθοφορικές τους ορδές σφάζουν, βασανίζουν, βιάζουν, κατακλέβουν το φυσικό τους πλούτο και καταστρέφουν τα πάντα.
Στην επιστροφή τους, μοίρασαν και φωτογραφίες τους(στο φιλικό τους τύπο) με τα κατορθώματά τους και μας έλουσαν με τις αποκαλυπτικές τους αφηγήσεις για το τι ωραία πέρασαν.

Η εισβολή, η καταστροφή του Αφγανιστάν και η δολοφονία του λαού του σήμαναν την έναρξη ενός νέου πολιτισμού με ευθύνη κυρίως των Δυτικών. Τον πολιτισμό του γκουαντάναμο, των απάνθρωπων βασανηστηρίων, των μαζικών δολοφονιών, της υπεργιγάντωσης των υπηρεσιών των πρόθυμων δολοφόνων(στρατιωτικών/ αστυνομικών και μυστικών υπηρεσιών) παντού στον κόσμο. Οι λαοί σε όλο τον κόσμο τέθηκαν σε περιορισμό, σε κάποιους οι δολοφόνοι της παγκοσμιοποίησης επιτέθηκαν κιόλας. Η ναζιστική Νέα Τάξη επιβλήθηκε παντού, γιατί παντού βρήκε πρόθυμους γενίτσαρους.

Η ντροπή είναι μία λυτρωτική διαδικασία που η απουσία της μας δωρίζει ένα «δεδομένο ανάγνωσης» τεράστιας κοινωνικής και πολιτικής αξίας. Αυτό το δεδομένο που ΔΕΝ έχουν είναι η αρετή της κοινωνικής ευθύνης που κρύβεται σε κάθε πολιτική πράξη που εξελίσσεται στο πάλκο της κοινωνικής ζωής όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: