Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

Οι κρατικές και παρακρατικές συμμορίες απειλούν τους χώρους μας, τους συντρόφους μας, Εμας τους ίδιους, συνολικά την κοινωνία.

Τη Δευτέρα τα ξημερώματα και το μεσημέρι της ίδιας μέρας χτυπήθηκε μια από τις πιο παλιές καταλήψεις αναρχικών/αντιεξουσιαστών στην Αθήνα, η Villa Amaliaς. Αυτό που πιστεύετε είναι ότι η επίθεση έγινε από ομάδα φασιστών υπό την εποπτεία(;) και οργάνωση αστυνομικών. Πρόκειται για μια παρακρατική επίθεση που αποτελεί συνέχεια άλλων επιθέσεων σε ανάλογους χώρους παντού στην Ελλάδα. Πριν λίγες μέρες τη Λάρισα με την επέμβαση της αστυνομίας γκρεμίστηκε μέρος κατάληψης που διατηρούνταν εκεί, προσπάθεια εμπρησμού έγινε και στο κτήμα Πραποπούλου στο χαλάνδρι. Η τελευταία επίθεση στη Villa Amalias γίνεται λίγες μέρες μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Αιγάλεω υπεύθυνο για βασανισμούς μεταναστών και κάλυψη σε ομάδες φασιστών που ξυλοκοπούσαν μετανάστες μέσα στα σπίτια τους.

Σε κάθε περίοδο έντονων κοινωνικών αναταραχών(παιδεία, μαζικές καταλήψεις, αποκοινωνικοποίηση των θεσμών, κλπ) οι συμμορίες του κράτους απαντούν με κάθετη οργάνωση παρακρατικών ομάδων κυρίως από το χώρο της φασιστικής δεξιάς.
Μια πρώτη αντίδραση υπήρξε σήμερα με τη διοργάνωση πορείας και τη συμμετοχή 500 περίπου αλληλέγγυων ενώ μια δεύτερη αντίδραση θα είναι η συνεχής αλληλεγγύη και δημιουργία συνθηκών αντίστασης σε κρατικούς και παρακρατικούς δολοφόνους παντού μέσα στην κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια: