Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Απο Άρτα, δράσεις για την απεργία αλλά και ενάντια στην καταστροφή δημόσιας πλατείας




Ενημέρωση για την χθεσινή πορεία της απεργίας στην Άρτα αλλά και για τις δράσεις ενάντια στην κατασκευή πάρκιγκ σε κεντρική δημόσια πλατεία της πόλης.



Πορεία και στην Άρτα για τη γενική απεργια της 21ης. Η συνολική εικόνα της πορείας ήταν αρκετά καλή με τη συμμετοχή και αρκετών μαθητών. Η πορεία κινήθηκε στο κέντρο της πόλης και ακούστηκαν συνθήματα κατά των οικονομικών μέτρων, υπέρ των εργαζομένων, των μεταναστών αλλά και κατά της επικείμενης κατασκευής πάρκιγκ σε δημόσια πλατεία. Τα συνθήματα κατά του πάρκιγκ φωνάχθηκαν από το μπλοκ της ανοιχτής συνέλευσης



Στην εκδήλωση του Σαββάτου(18/10) είχε αποφασισθεί η συμμετοχή στην πορεία και η δημοσιοποίηση της καταγγελίας της κατασκευής του πάρκιγκ. Μετά την συνέλευση του Σαββάτου έγινε γλέντι με ποτά και μεζέδες που ετοιμάστηκαν στο χώρο της πλατείας. Μετά την χθεσινή πορεία έγινε νέα συνέλευση στην πλατεία όπου αποφασίσθηκε το Σάββατο 25/10 στις 5:00 το απόγευμα νέο ραντεβού στην πλατεία και στη συνέχεια να ακολουθήσει προβολή της ταινίας με τίτλο «της κακομοίρας».



Το πανό της ανοιχτής συνέλευσης ήταν : Αντίσταση Σημαίνει Επίθεση.



Συνθήματα που ακούστηκαν:



Λαμόγια μεσίτες ακούστε το καλά

Κάτω τα ξερά σας από την πλατεία Σκουφά.



Μέσα στα μπετά θάβεται τα παιδιά σας

Για να χουν θέσεις στάθμευσης τα αυτοκίνητά σας.



Δεν θέλουμε γκαράζ στην περιοχή μας

Έχετε παρκάρει πάνω στη ζωή μας.



Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά καμιά ειρήνη με τα αφεντικά



Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι



Από το 50Ά η ίδια ιστορία Κράτος και αφεντικά κλέβουν τα ταμεία.



Κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: