Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

XARIZOYN ΤΑ ΠΑΝΤΑ - ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ.

Το ξεπούλημα του δημόσιου πάρκου στην άρτα :
«Κατασκευή, χρηματοδότηση και παραχώρηση εκμετάλλευσης για 25 χρόνια: χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων σε συνδυασμό με σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης παρά το κράσπεδο και σε υπαίθριους χώρους εκτός οδού ιδιοκτησίας του Δήμου Άρτας».



Συνεχίζονται οι προσπάθειες για μετατροπή του δημόσιου χαρακτήρα της πλατείας σκουφά σε ιδιωτικό πάρκο επιχειρηματικής δράσης, νεοφιλελεύθερων πρακτικών.
Δημοπρατήθηκε ο δημόσιος χώρος της πλατείας και ψάχνει αν δεν τον βρήκε ήδη, τον φωστήρα ιδιώτη που θα αναλάβει τη βασανιστική υποχρέωση να εκμεταλλευτή για το ιδιωτικό του κέρδος, την πλατεία, αλλά και συνολικά τις ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης.
Ο δημόσιος χώρος χαρίζεται για 25 χρόνια, για την κατασκευή και χρήση ιδιωτικού πάρκιγκ σχεδόν στο κέντρο της πόλης.
Εκτός αυτού θα δοθεί στον "ιδιώτη", γιατί είναι καλόψυχοι οι παράγοντες και όλο το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που τώρα θα περάσει στα χεράκια του ιδιώτη.
Με έναν τρόπο μονoπωλιακό, ένας ιδιώτης θα ελέγχει χωρίς την παρουσία του δήμου(όχι αυτού εδώ αλλά και κανενός από τους επόμενους) ΟΛΕΣ τις θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.
Αν τώρα πληρώνεται 50' λεπτά, στην "εποχή του ιδιώτη" θα πληρώνεται ανάλογα. Για παράδειγμα όταν πίνετε τον καφέ σας, σπίτι σας αυτός έχει κόστος περίπου 30' αν τον πιείτε στο "καφέ του ιδιώτη" θα τον πληρώσετε 2€. Το ίδιο θα συμβεί και εδώ το 50' λεπτό που ισχύει σήμερα θα γίνει δίεβρο(2€) για μία ώρα(τιμές από πάρκιγκ μεγάλου γειτονικού δήμου).

Ο δημόσιος χώρος θα γίνει ιδιωτικός και η ελεύθερη πρόσβαση σε ΟΛΟΥΣ θα αντικατασταθεί από την ελεγχόμενη και με πληρωμή στάθμευση.

"Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό."
Το φοβερό δόγμα μιας ολόκληρης γενιάς εξουσιαστών, μιας ολόκληρης εποχής, των άθλιων αστικών κομμάτων.

Στις σκόρπιες πρώτες σκέψεις αυτής της φοβερής πρακτικής ξεπουλήματος των πάντων που συμβαίνουν από το σύνολο της εξουσίας, είτε σε τοπικό είτε σε κεντρικό επίπεδο, είτε χαρίζοντας την Ελλάδα στους παπατράγους είτε χαρίζοντας ένα παρκάκι στον άγιο ιδιώτη, στην Άρτα.
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα περασμένο παράδειγμα απο τους παράγοντες της πόλης της άρτας, για να δείξουμε την τεράστια προσπάθεια κατασπάθησης του δημόσιου χρήματος αλλά και των δημόσιων χώρων. Τοπικοί παράγοντες προκειμένου να φτιάξουν ένα μέγαρο όπως άλλωστε αξίζει στα μεταξωτά τους βρακιά, θεώρησαν σαν τεράστια επιτυχία να αγοράσουν από την κτηματική υπηρεσία(το κράτος) παρακαλώ ένα οικόπεδο στα 300.000€. Θ χρεωνόταν ο ελληνικός λαός ένα τεράστιο κόστος μόνο για την αγορά του οικοπέδου, προκειμένου να φτιάξουν ένα διοικητήριο που θα "εξυπηρετούσε καλύτερα" τους πολίτες. Μπράβο και καλά έκαναν λέτε εσείς, αφού ήθελαν να φτιάξουν κάτι ας το αγοράσουν, απλά τους πρόλαβαν άλλοι.
Στην περίπτωση του ιδιωτικού πάρκιγκ έχουμε χαριστική δωρεά δημόσιας γης, εκατοντάδων μέτρων και τεράστιας αξίας, που το δημόσιο εάν επρόκειτο να το αγοράσει όπως στην περίπτωση του διοικητηρίου, θα το πλήρωνε χρυσό. Στον ιδιώτη απλά το χαρίζουνε.

Έχουν υποθηκεύσει τις ζωές μας, των παιδιών μας, αξίζει να τους σταματήσουμε, αξίζει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι ξέρουμε ότι λειτουργούν εναντίων μας, ενάντια στις ζωές μας, ενάντια στους χώρους που ζούμε.

Όλα συνεχίζονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: