Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Βήμα το Βήμα η οργάνωση αντίστασης στο πλιάτσικο της πλατείας Σκουφά.

Oι κολαούζοι της ντόπιας εξουσίας μας λένε στα πρωτοσέλιδά τους (ΗΧΩ-15/10), πως η αφετηρία του αιτήματος της μετατροπής της πλατείας Σκουφά σε πάρκιγκ, είναι απαίτηση των πολιτών εδώ και 35 χρόνια. Αίτημα της χούντας λοιπόν, μιας και οι τότε πολίτες μάλλον δεν ήταν σε θέση να απαιτήσουν. Σήμερα 35 χρόνια μετά έρχονται τα υλοποιήσουν τα χουντικά οράματα. Η χούντα των τανκς συνάντησε τη χούντα των ιδιωτών, των εργολάβων και των παραγόντων.

Είναι ψεύτες
Όταν μας λένε ότι τους ενδιαφέρει η λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Ο χρυσοπληρωμένος σύμβουλος στον οποίο απευθύνθηκαν σύμφωνα και με τα πρακτικά του δήμου(αρ. 416/2007) δεν αναφέρει ούτε μια φορά τη φράση «λύση του κυκλοφοριακού». Aντίθετα επαναλαμβάνει συνεχώς και στηρίζει όλη την μελέτη του σε τρεις (3) πλιατσικολόγες εκφράσεις: επιχείρηση-βιωσιμότητα-κερδοφορία. Η μελέτη δεν έγινε για τη λύση του κυκλοφοριακού, αλλά για να στήσουν, με τους καλύτερους όρους για τους ιδιώτες-εργολάβους μια διεστραμμένη επιχειρηματική δράση.

Είναι ψεύτες
Όταν λένε οι παράγοντες της συμφοράς, ότι οι «αντιδρώντες» εκτός της αντίδρασης δεν έχουν πρόταση. Έχουμε πρόταση και μάλιστα δεν θα κοστίσει και τίποτε στον πολίτη, γιατί εκτός των άλλων έχει ήδη υλοποιηθεί. Η πόλη της Άρτας έχει τέσσερα περιφερειακά πάρκιγκ, όπου η πληρότητά τους δεν ξεπερνά τις ώρες αιχμής το 50% των θέσεων που διαθέτουν. Άρα χώροι στάθμευσης υπάρχουν και μάλιστα αρκετοί, σε απόσταση τριών λεπτών από το κέντρο της πόλης. Για τους ντόπιους μεγαλοαστούς της κακιάς ώρας που θέλουν στεγασμένο πάρκιγκ για τα πολυτελή τους αυτοκίνητα δεν μας περισσεύουν λύσεις.

Είναι ψεύτες
Όταν μας λένε ότι θα ακολουθήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Οι πρώτες εργασίες που ξεκίνησαν μέσα στην πλατεία, έγιναν από τροχοφόρα μηχανήματα που εισέβαλαν καταστροφικά στην πλατεία, χωρίς να φέρουν ούτε πινακίδες κυκλοφορίας, όπως όφειλαν, ούτε διακριτικά της επιχείρησης που ανήκαν, ούτε λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας εργασιών κλπ.
Επίσης μια πρόχειρη ανάγνωση των νόμων δείχνει ότι είναι παράνομη η κατασκευή πάρκιγκ σε απόσταση τόσο κοντινή σε βυζαντινό μνημείο(Παρηγορίτισσα), όπως επίσης είναι παράνομη η κατασκευή πάρκιγκ σε απόσταση αναπνοής από τρία σχολεία, από τα πιο πολυάριθμα της πόλης.
Είμαστε εξαιρετικά καχύποπτοι στις μεθοδεύσεις τους, μιας και ζούμε σε ένα κράτος, υπηρεσιών και κομματικών παραγόντων, που συστήνουν ένα ολόκληρο σύστημα διαφθοράς, κάθετης και θεσμικής.

Είναι ψεύτες
Όταν μας λένε ότι το πλιάτσικο της πλατείας θα είναι υπέρ του πολίτη. Η καθημερινότητα του πολίτη της πόλης, μετά από μία ενδεχόμενη κατασκευή του πάρκιγκ, θα είναι αισθητικά πολύ χειρότερη, μιας και η πράσινη πλατεία θα έχει αντικατασταθεί από ένα τρισάθλιο άδειο και άμορφο τσιμεντένιο έκτρωμα, αλλά θα επιβαρυνθεί και ο πολίτης με ένα ακόμη χαράτσι. Αυτό το χαράτσι της στάθμευσης που θα εισπράττουν οι φορατζήδες του ιδιώτη σε όλο το δήμο.
Είναι ψεύτες
Γιατί σέρνουν την αποσυντιθέμενη σοσιαλιστική ή καλύτερα σοσιαληστρική τους συνείδηση σε ακροδεξιές και ακροφιλελεύθερες αντιλαϊκές πρακτικές






Ανοιχτή συνέλευση Εργατών-Φοιτητών-Ανέργων.

YΓ:Η ΗΧΩ είναι τοπική εφημερίδα που στηρίζει την κατασκευή του ιδιωτικού πάρκιγκ καταστρέφοντας τη δημόσια πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: