Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

H Bαλίτσα





Από τη σημερινή αποδελτίωση της πολιτικής καθημερινότητας, εισπράττουμε μια σειρά ενδιαφέροντα ζητήματα. Ζητήματα που εγκλωβίζουν, πληροφορίες, ερωτήματα, συμπεριφορές ανθρώπινες αλλά και κρατικές-πολιτικές. Πολλά όλα αυτά φίλε μου και να σε έτοιμος να αντέξεις το μεγαλείο αυτών που θα σου επιβληθούν. Η πρωτεύουσα του ενδιαφέροντος μας είναι το Βουκουρέστι και η.... Βαλίτσα του κωστάκη.


Μεγάλες πιένες για το Βουκουρέστι που φιλοξενεί όλη τη μαφιόζικη οικογένεια του ΝΑΤΟ. Από προσωπικότητες άλλο τίποτε, γέμισε ο τόπος βαλίτσες της αυλής, αυλικών και βασιλιάδων και ποιος δεν πήγε, πρώτος και καλύτερος ο αρχηγός της οικογένειας ο Μπους και ακολουθούν όλοι οι άλλοι. Και εκεί μέσα στον κακό χαμό να σου και οι δικοί μας αμνοί, ο κωστάκης και η αυλή με πρώτους τους Μπακογιάνέους-μητσοτακέους, αυτοί πάνε όλοι μαζί, για κάτι τέτοια ιβεντς οι απόγονοι μητσοτάκη, πετάν τη σκούφια τους.

Υπήρχαν όμως ζητήματα ανοιχτά και πρίν πάνε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, οι δικοί μας ντε, τι τηλέφωνα με το στολίδι της δημοκρατίας είχαν, τι συναντήσεις(όχι ερωτικές) με το giorgakis, τι συνεντεύξεις στους απόγονους του μαστοράκι στις TVς, τι κόλπα με τα πρακτόρια της πρεσβείας, υπήρχε ένας οργασμός τι να λέμε τώρα. Αλλά για το ΝΑΤΟ αξίζει να πούμε και δύο κουβέντες παραπάνω. Πρόκειται για στρατιωτικό και πολιτικό μηχανισμό που συστήθηκε(1949Ά-50Ά) από την ανάγκη να αντιμετωπισθεί κυρίως η τότε απειλή του κομουνισμού που εκφραζόταν από αυτό που θα ονομασθεί Ανατολικό Μπλόκ. Διαίρεσαν στη μέση τον πλανήτη και επιβλήθηκαν παντού, με την κατάρρευση του υπαρκτού (δεν είχε χρησιμοποιηθεί ουσιαστικά ποτέ απέναντι στον κυρίαρχο εχθρό του) βρήκε αντικείμενο στο «εσωτερικό του».

Σήμερα, το ΝΑΤΟ, διευρύνεται ακόμη περισσότερο, προσθέτει στα φρικιά της εξουσίας του τρία νέα κράτη, τη Γεωργία, την Ουκρανία και την Μακεδονία. Η σύνοδος αυτή έχει απ΄όλα. Πρωθυπουργούς, νέα κράτη ως μέλη του ΝΑΤΟ, διαφωνίες για όλο το μήκος και πλάτος της διεύρυνσης, προτάσεις για αύξηση των στρατιωτικών νατοικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, παγκόσμιες συναντήσεις μεταξύ του Πούτιν και του Μπούς(μετά τη σύνοδο) κλοιπα φρικιαστικά για τον κόσμο σενάρια. Το ζήτημα με το όνομα της Μακεδονίας "παίζει" μόνο στην Ελλάδα και στο κράτος της Μακεδονίας καθώς στα αιματοβαμμένα σαλόνια του ΝΑΤΟ αυτό το ζήτημα έχει μάλλον ξεκαθαρίσει. Το ΝΑΤΟ είναι ένας πανίσχυρος μηχανισμός, αιματοβαμμένος που σίγουρα δεν έγινε αυτό που είναι επειδή λάμβανε υπόψιν του πολιτικούς σαν τα ντόπια μαργαριτάρια.

Το πρωί ο Μπούς, ο αρχηγός όλων ΤΟΥΣ, στην αρχική του ομιλία χρησιμοποίησε το όνομα Μακεδονία και βέβαια σήκωσε τις τρίχες του Κουίκ που πολύ σωστά τα πήρε στο κρανίο αναρωτώμενος πανελλαδικά και τηλεοπτικά αν ο "μπούς είναι ηλίθιος". Κουίκ είναι αυτός ότι θέλει αναρωτιέται, αλλά μην γίνεται και ασεβής, δεν τον χαρακτηρίζει αυτό το πράμα.
Ο καραμανλής πάλι, ζει στο δικό του, μικρό παραμυθένιο κόσμο, έχει ήδη στείλει επιστολές σε ξένους ηγέτες επιχειρώντας το παράλογο. Ενώ ο ίδιος περιφρονεί την αξία χιλιάδων ανθρώπων που διαδηλώνουν στο "εσωτερικό του" και ζητούν δημοψήφισμα για τις ζωές τους, ο ίδιος θέλει να τον πάρουν υπόψιν τους ηγέτες από πανίσχυρα κράτη επειδή αυτουνού του κοψε να τους στείλει από μία επιστολή. Ο κωστάκης σε νέες ζουμερές περιπέτειες. Τι τα θελες αυτά κωστάκη δεν τρυφεριώσουν καλά με το ζαχόπουλου και την «παρεούλα της Θεσσαλονίκης», τι ανέβαινες παραπάνω. Τα ελληνικά ΜΜΕ πάλι, θέλουν να μας πείσουν πώς ο κωστάκης έχει στη βαλίτσα του ένα Βέτο, εμείς από την ταπεινή μας ταπεινότητα μόνο βρακιά, κάλτσες, σαλιάρες, τέσσερα σάντουιτς και μια φρουτόκρεμα για απόγονους πρωθυπουργούς βλέπουμε να κουβαλά ο κωστάκης, άλλα τέλος πάντων.

Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: