Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Γαμο τΟ θεο τους

Η υπόθεση με τον εγκλεισμό του πνευματικά ανώμαλου παπατράγου σε μοναστήρι αντί της φυλακής που αντιμετωπίζουν όλοι οι κοινοί θνητοί δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ακόμη διεστραμμένη προέκταση της εκκλησιαστικής αλητείας στη ζωή και στον πολιτισμό της κοινωνίας.

Ένας πραγματικά πνευματικά ανώμαλος παπατράγος που μια χαρά έκρυβε στα ράσα του μια σειρά από αλητείες όπως το ότι έκλεβε τους πιστούς του, συμμετείχε σε παραδικαστικούς μηχανισμούς κλπ ανδραγαθήματα και τελικά και μετά από τεράστια πίεση από τις ιδιες τους τις μηχανορραφίες καταδικάστηκε σε εξαετή φυλάκιση, μετά από την βαριεστημένη απόφαση ενός δικαστηρίου που έκανε τα πάντα για να μειώσει την έκταση του ζητήματος. Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε φάει οκτώ χρόνια και είχε αφεθεί ελεύθερος και στο εφετείο έφαγε έξι.

Ζητούν τα ανδρείκελα της συνόδου να μεταφέρουν τον τραγόπαπα από τα κολαστήρια του κορυδαλλού στο ανακαινισμένο μοναστήρι της Δρίβης η καλύτερα της Μονης της Παναγιάς Χρυσοπηγής. Χρυσοπηγής ακούσαμε και πάγωσε το αίμα μας από το άκουσμα και μόνο του ονόματος της ομώνυμης φασιστικής εκκλησιαστικής οργάνωσης που μεγάλωσε στην αγκαλιά της ότι πιο σκοταδιστικό και σιχαμερό έχει να δώσει η εκκλησία.

Αυτά τα ζώα ντυμένα με τα τομάρια των ιερέων πασχίζουν να
απομακρύνουν τον πνευματικο τους από τον κορυδαλλό χωρίς να λένε μια κουβέντα για τους χιλιάδες κρατούμενους που λιώνουν στην κυριολεξία στο καζάνι των φυλακών στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο. Δεν λένε κουβέντα για τις μητέρες κρατούμενες που ζουν τη δική τους κόλαση στις γυναικείες φυλακές κάποιες μαζί και με τα μικρά τους, για τους δεκάδες φυλακισμένους μετανάστες που αν η καταγωγή τους ήταν διαφορετική θα ήταν διαφορετική και η αντιμετώπισή τους και από τα δικαστήρια, παραδικαστικά ή μη. Για τα εγκλήματα εντός των φυλακών και τις αφόρητες συνθήκες που πολύ συχνά οδηγούν φυλακισμένους στην αυτοκτονία, για τους ξυλοδαρμούς, τις απομονώσεις, τις συνεχείς μεταγωγές..

Ενώ η εκκλησία έπρεπε να προχωρήσει στην καθαίρεση του παπατράγου μιας και η ποινή είναι πάνω από πέντε χρόνια(σύμφωνα με μη ασφαλείς πληροφορίες)αντίθετα ζητά της μετακίνηση του στο θρησκευτικό θέρετρο της Δρίβης, παλι καλά που δεν τον στέλνουν στο Four Seasons.

Δεν υπάρχουν σχόλια: