Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Να κηρυχθούν παράνομα τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Να κηρυχθούν παράνομα τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.



Η συστημική σαπίλα που ομορφαίνει συνολικά το σύστημα έχει και πατέρα και μάνα, έχει αίτιο και αιτιατό, έχει μήτρα τους θεσμούς και τα κυρίαρχα κόμματα της αστικής δημοκρατίας. Η αστική δημοκρατία με τα κόμματά της και τους θεσμούς της έχει φθάσει στα όρια της, η διαφθορά έχει τελματώσει όλο το σύστημα. Τα κόμματα με διεφθαρμένους αξιωματούχους και υπαλλήλους τροφοδότησαν και αναπαρήχθησαν μέσα από αυτό το σύστημα που σήμερα δείχνει την τεράστια έκτασή του. Κυρίαρχοι θεσμοί όπως αυτός της δικαιοσύνης περιγράφονται μόνο από μία λέξη: αλητεία.
Το κυνοβούλιο βρίσκει το ακριβές του περιεχόμενο σε ένα και μόνο γράμμα του, το «υ».
Τα κόμματα στο σύνολό τους με ανύπαρκτο (από εντελώς έως σχεδόν)ιδεολογικό περιεχόμενο ανταγωνίζονται μεταξύ τους όχι για την εντύπωση ιδεών αλλά για την ανάδειξη καταλληλότερων φορέων διαχείρισης αυτής της ζοφερής κατάστασης. Τα έλκει ο πλούτος και η εξουσία αυτού του συστήματος και αυτό είναι ένα από τα κοινά τους στοιχεία.

Να κηρυχθούν παράνομα το δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και υπο επιτήρηση τα μικρότερα που έχουν ή είχαν συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα κατά το παρελθόν(δημοτικές εκλογές κλπ).
Το απαράδεκτο από κάθε πολιτική άποψη αίτημα της διακοπής της λειτουργίας ως παράνομων των δύο κομμάτων εξουσίας, μας βάζει μπροστά σε μία υπόθεση εργασίας. Από τη σημερινή διαδικασία σήψης και δια-φθοράς κινδυνεύουμε να περάσουμε αργά ή γρήγορα σε πολιτικές σαφώς πιο αντιδραστικές, ο λαός απουσιάζει από την κριτική και καταδίκη αυτής της κατάστασης και το πεδίο είναι ελεύθερο. Το ίδιο το σύστημα επιμένει να χρησιμοποιεί δικούς του μηχανισμούς για την «αυτοκάθαρση του». Συστημικοί, διεφθαρμένοι μηχανισμοί συντονίζονται εν μέσω γελοίων ψευτιών, αρκεί κάποιος να παρακολουθήσει τα δικά τους ΜΜΕ και τους αλήτες της δικαιοσύνης τους, που παίρνουν καταθέσεις για υπουργούς χωρίς να ρωτούν για το ποιοι είναι αυτοί οι υπουργοί που εμπλέκονται.
Και το σκάνδαλο της ζημενς αποκαλύπτει την πραγματική διάσταση της λειτουργίας του συστήματος(αστικού/καπιταλιστικού) των κομμάτων, των θεσμών της δικαιοσύνης και του κυνοβουλίου στο σύνολό τους.



ΥΓ: Σχετικά με την υπόθεση ζήμενς έγινε γνωστό πώς οι ελληνικές δικαστικές αρχές έκλεισαν την υπόθεση αφού κατάφεραν και ερεύνησαν ΜΟΝΟ τους τριάντα(30) από τους ενενήντα (90) φακέλους που τους έστειλαν οι γερμανικές αρχές, τους υπόλοιπους ούτε καν τους μετέφρασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: