Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Νέα διαμαρτυρία στην Άρτα ενάντια στην καταστροφή της πλατείας Σκουφά.



Συνέχεια των δράσεων διαμαρτυρίας στην Άρτα ενάντια στην καταστροφή της πλατείας Σκουφά και την κατασκευή ιδιωτικού πάρκιγκ.



Μία νέα διαμαρτυρία ενάντια στην καταστροφή της πλατείας Σκουφά έγινε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 13:00 το μεσημέρι.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Εργατών-Φοιτητών-Ανέργων, διοργάνωσε ποδηλατοπορεία σε συνέχεια των επαναλαμβανόμενων δράσεων κατά της καταστροφής της πλατείας Σκουφά και την κατασκευή εκεί ιδιωτικού πάρκιγκ.



Η συγκέντρωση είχε οριστεί στις 12:00 ενώ η ποδηλατοπορεια ξεκίνησε περίπου στις 13:00 το μεσημέρι. Στο μεταξύ χρονικό διάστημα έγιναν επισκευές σε όσα ποδήλατα χρειάζονταν, ενώ έγινε και μια μικρή σε χρονική διάρκεια συνέλευση.


Η πορεία διέσχισε τον κεντρικό πεζόδρομο όπου πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα και κατέληξε στο Δημαρχείο της πόλης. Εκεί τοποθετήθηκαν δύο πανό που κατήγγειλαν το πλιάτσικο των δημόσιων χώρων. Ο κόσμος παρέμεινε για λίγη ώρα μπροστά στο δημαρχείο και στη συνέχεια επέστρεψε στον χώρο της πλατείας Σκουφά.



Τα δυο πανό που τοποθετήθηκαν έξω από το Δημαρχείο κατέβηκαν μετά από λίγες ώρες μετά από επέμβαση ανθρώπων του δημάρχου. Να σημειωθεί εδώ πως τις τελευταίες μέρες διάφοροι πολίτες τοποθετούν πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλης καταγγέλλοντας το πλιάτσικο της δημόσιας πλατείας αλλά και γενικά των δημόσιων χώρων. Από την άλλη υπάλληλοι του δήμου ή καλύτερα του δημάρχου έχουν αναλάβει το κατέβασμα αυτών των πανό διαμαρτυρίας.



Και λίγα λόγια γενικά για την κατάσταση που επικρατεί με το συγκεκριμένο έργο.

Το συγκεκριμένο εργο-έκτρωμα έχει απονομιμοποιηθεί πλήρως στα μάτια της τοπικής κοινωνίας, ενώ συνέχεια δημοσιεύονται πληροφορίες που καταδεικνύουν τον παράνομο χαρακτήρα του έργου. Τελευταία υπήρξε δημοσιοποίηση σοβαρών επιφυλάξεων που εκφράζονται από την πλευρά υπηρεσιών ακόμη και για την νομιμότητα των τευχών δημοπράτησης του έργου. Αυτή την περίοδο και εώς τις 18/11 είμαστε σε περίοδο δημοπράτησης του έργου. Φανταστείτε ότι αυτές οι υπηρεσίες(περιφέρεια) δεν έχουν δείξει εδώ και καιρό καμία κοινωνική ευαισθησία, το αντίθετο μάλλον, απλά το συγκεκριμένο έργο ακόμα και για αυτούς είναι εξόφθαλμα παράνομο.



Οι δράσεις της ανοιχτής συνέλευσης βρίσκουν θετική ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία αν και υπήρξαν σαφέστατες ενδείξεις ότι ο φιλικός τύπος αλλά κυρίως το ραδιόφωνο του δήμου(υπεύθυνος είναι ένας δημοσιογράφος της πλάκας, του δημάρχου) προσπάθησαν και να υποβαθμίσουν αλλά και να συκοφαντήσουν τις αντί-δράσεις της ανοιχτής συνέλευσης.

Oι αντιδράσεις έχουν απλωθεί σε πολλούς χώρους, τις τελευταίες μέρες είδαμε τοπικούς συλλόγους να εναντιώνονται στο έργο, τοπικά ΜΜΕ να φιλοξενούν άρθρα και απόψεις που στέκονται ενάντια στο πλιάτσικο της πλατείας και στην κατασκευή του πάρκιγκ, ενώ υπάρχουν σε καθημερινή βάση ραδιοφωνικές εκπομπές που φέρνουν συνέχεια το θέμα στην τοπική επικαιρότητα και το αναλύουν από όλες τις πλευρές. Εδώ να τονίσουμε την σημαντική προσφορά τοπικού ραδιοφώνου(Ράδιο Άρτα) στην προβολή και έρευνα της υπόθεσης, ενώ οι συντελεστές του σταθμού έχουν παραχωρήσει και ραδιοφωνικό χρόνο για σποτάκι της ανοιχτής συνέλευσης που παίζει καθημερινά και καταγγέλλει την καταστροφή της πλατείας, οι συγκεκριμένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί συμμετέχουν και στα πλαίσια των συζητήσεων και δράσεων της ανοιχτής συνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: