Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

H ανάλυση μιας "είδησης"

Tις τελευταίες μέρες έγινε στην Αθήνα, στο παλιό κτήριο του Χημείου(μεγάλη ιστορία για τους παλαιότερους) μία εκδήλωση της ΔΑΠ. Η εκδήλωση αυτή είχε θέμα κάτι για την ψυχολογία των παιδιών, συμμετείχαν διάφοροι καθηγητές όπου ανάμεσά τους και ένας από αυτούς που είχαν "δουλέψει" στις ανακρίσεις του Σάββα Ξηρού.
Η εκδήλωση χτυπήθηκε από αγωνιστές του αναρχικού xώρου.
Κατά την επίθεση χτυπήθηκε ελαφρά ο καθηγητής Παπαδάκος που ήταν και ο συμμετέχων στις ανακρίσεις του Σάββα. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ακούστηκαν από τα ΜΜΕ των καναλαρχών και της πρεσβείας πολλά, μίλησαν για βαριοπούλες, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες για...για.. για.. Τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά και ευδιάκριτα για αυτό και τα ΜΜΕ δεν πρόβαλαν καθόλου το όνομα και την ιδιότητα του πολυάσχολου καθηγητή αντίθετα πρόβαλλαν την επίθεση ως τυφλή κάτι που μόνο αυτό δεν ήταν.
Ακολουθεί μια απαλλοτριωμένη ανακοίνωση που δίνει κάποιες πληροφορίες, που μας ξεφωνίζει το "αίτιο και αιτιατό" της ενέργειας


"Οι σύγχρονοι βασανιστές είναι ώρα να πάρουν αυτό που τους αξίζει.

Το πρωί της Πέμπτης μέσα στο γενικότερο κλίμα κομματικής φιέστας και επιβολής ενός καριερίστικου τρόπου ζωής, η κυβερνητική νεολαιίστικη φάμπρικα μελλοντικών βουλευτών και αφεντικών (ΔΑΠ) πραγματοποίησε ένα σεμινάριο σχετικό με την σωστή επιβολή της ψυχολογίας των μεγάλων στα παιδιά που πρωτοπάνε στο σχολείο. Βέβαια οι αντιδραστικές αυτές μελέτες σχετικά με την διαμόρφωση χαρακτήρων (που είναι προφανώς βασισμένη σε ολοκληρωτικό πλαίσιο ομοιογένειας και κοινωνικής 'καθαρότητας') χρειάζονται και τους αντίστοιχους εκφραστές για να παρουσιαστούν ώς εφικτές και επιθυμητές. . . Η φασίστρια Τζανή και ο βασανιστής Παπαδάτος....

Η πρώτη με μια συνεχή παρουσία στα τηλεοπτικά και τα εθνικιστικά δημόσια παραληρήματα με διάφορη θεματολογία μέχρι και την στήριξη του δολοφόνου ναζιστή Πλεύρη (ακόμη και στο τελευταίο του δικαστήριο)

Ο δεύτερος δεν επιλέγει να δρά στα φώτα της δημοσιότητας όπως το πρώτο νούμερο αλλά στα σκοτεινά υπόγεια της Ασφάλειας.... Όπως και στο νοσοκομείο, που βρισκόταν ο πολυτραυματίας Ξηρός σε κατάσταση ευάλωτη (με μειωμένη όραση και διαλυμένο οργανισμό), που πήρε εκείνη την περιβόητη κατάθεση με τις διάφορες χημείες που χορήγησαν στον Ξηρό, αλλά και τα απαραίτητα για να πάρουν ομολογία μετά την χορήγηση του ορού σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια. Βέβαια ο κόσμος ξεχνάει, το σκάνδαλο με τα βασανιστήρια ξεχάστηκε και έτσι η δημοκρατία αποφάσισε να τιμήσει αυτούς που με κόπο και αίμα (άλλων) την υπηρετούν. Ο κύριος αυτός εξαργύρωσε τα βασανιστόσημά του με την κοινωνική ανέλιξη και με μία ωραία θεσούλα (αυτή του προέδρου του παιδαγωγικού τμήματος)

Και τώρα ας έρθουμε στην δράση. Ο αναρχικός λόγος δεν μπορεί να είναι αποκομμένος και από την ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ δράση. Αν όχι πλήρως πρέπει να υπάρχει μια κάποια αντιστοίχιση λόγου και δράσης. Τα γιαούρτια και τα αυγά είναι σίγουρα πράξη αναντίστοιχη ως προς κάθε υποθετικό άξονα. Έτσι επιλέξαμε μια ομάδα συντρόφων να παρέμβουμε με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που κάποιοι άλλοι επέλεξαν να δράσουν. Όχι σε ένα πλαίσιο ανταγωνιστικό (ποίος είναι ο περισσότερο επαναστάτης ή άλλες τέτοιες μπούρδες) αλλά σε μία προσπάθεια να εξωτερικεύσουμε ποιά θα είναι η στάση μας απέναντι σε κάθε βασανιστή και τσιράκι των κυρίαρχων συμφερόντων.

Κάνοντας μια δημόσια κριτική στην ίδια την ενέργεια ίσως ένα ψεγάδι να είναι ότι δεν έμεινε στο τόπο ο συγκεκριμένος βασανιστής. Ειδικά μετά από την φράση που είπε σχετικά με την υπόθεση της 17Ν και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν όλα αυτά τα καθάρματα: 'Εμείς για να μάθουμε την αλήθεια το κάναμε'.

Εσείς με την (κυρίαρχη) αλήθεια εμείς στους αγώνες


αναρχικοί ενάντια στην διαιώνηση της εκμετάλλευσης και της ρουφιανίας "

Δεν υπάρχουν σχόλια: