Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Ελλάδα, ένα άθλιο κράτος που οδηγεί μία χωρα σε οικονομική πτώχευση.

.



.
Ένα μήνα και κάτι μέρες πριν τις ευρωεκλογές και οι ντόπιοι πρασινογάλαζοι και μη διοικητές αναγκάζονται να "αναθεωρήσουν" όλα τα βασικά οικονομικά μεγέθη του προϋπολογισμού τρέχοντας για νέα δάνεια, νέους φόρους, νέα εκμετάλλευση.

Η ελληνική διοίκηση ή αλλιώς κράτος εδώ και καιρό έχει πάρει τις καλητερότερες εκτιμήσεις ανάμεσα σε άλλα κράτη όσον αφορά το ξέπλυμα χρήματος.Όλοι έχουν μιλήσει με τεράστιο θαυμασμό για το θαύμα του Ελληνικού Πλυντηρίου που όλα τα ξεπλένει.
Ποιος να το περίμενε.
Το ξέπλυμα χρήματος είναι μια βαθιά επιστημονική οικονομική μέθοδος που για να στηθεί πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι σχετικοί μηχανισμοί του κράτους όπως ο θεσμός της δικαιοσύνης, εταιρείες λογιστών, κρατικοί υπάλληλοι, τραπεζικοί και άνθρωποι της εξουσίας.
Αυτό που κάνει ένα καλό πλυντήριο είναι να μετατρέπει χρήματα από παράνομες πηγές σε χρήμα ικανό να επενδυθεί νομίμως. Αυτό σημαίνει ότι χρήματα από ναρκωτικά, πορνεία, μίζες διεφθαρμένων αξιωματούχων πολιτικών και υπαλλήλων, απαλλάσσονται από τη βάσανο της αόρατης πηγής και παίρνουν αριθμό κυκλοφορίας.

Η εικόνα λοιπόν που παρουσιάζει η ελληνική διοίκηση είναι από τη μια η εικόνα της πραγματικά χρεοκοπημένης οικονομίας, ενός λαού σε οικονομική κατάρρευση που απειλείτε με νέα μέτρα αλλά και που του στήνετε πολύ προσεκτικά ένα ολοκληρωτικό κράτος της ίδιας πολιτικής επιλογής, του πασοκ και της νδ και από την άλλη μια παραοικονομία λατινοαμερικάνικου τύπου(με τους μηχανισμούς του κράτους και τους φεουδάρχες των κωμάτων) που συντηρεί πλουσιοπάροχα όλα αυτά τα καθίκια και τους μηχανισμούς που λεηλατούν τον ελληνικό λαό.

Στις χθεσινές προπαγανδιστικές κινητοποιήσεις των πασχαλιάτικών εορτών όλος αυτός ο φασιστικός εσμός εμφανίστηκε σε στρατόπεδα και εκκλησιές να εύχεται σε αλλήλους ευχές για ξεπέρασμα της κρίσης κλπ. Από το στολίδι της δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο παραγοντάκο που τρίβονταν δίπλα σε παπάδες και δεσποτάδες για ένα πλάνο ευσέβειας.

Το καρακίτς και η λαμογιά σε όλο τους το μεγαλείο.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: