Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Ξεκίνησε η δίκη ενός νεαρού αναρχικού που κατηγορείτε για ληστεία τράπεζας.

Ο νεαρός αναρχικός είχε συλληφθεί λίγο πιο πέρα από την τράπεζα από κάποιον πολίτη(οδηγό φορτηγού) .
Στην ληστεία δεν χρησιμοποιήθηκαν όπλα ενώ δεν συνελήφθησαν άλλα πρόσωπα.

Από το πρωί στην ευελπιδων έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αναρχικών που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο σύντροφο τους ενώ και τα μέτρα της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου σχεδόν απαγορεύεται η είσοδος στους αναρχικούς ενώ η αίθουσα έχει πλημμυρίσει από δεκάδες ασφαλίτες.

Κατά την διαδικασία της δίκης αποκαλύφθηκε ότι η έδρα των ενόρκων έχει στηθεί από τέσσερις ενόρκους που δουλεύουν σε τράπεζες, ενώ οι τρεις από αυτούς είναι υπάλληλοι της εθνικής τράπεζας. Από την υπεράσπιση του νεαρού αναρχικού έγινε αίτημα αναίρεσης των ενόρκων μιας και συνδέονται άμεσα με την εθνική τράπεζα που βρίσκεται και στη θέση του κατήγορου μίας και είναι η τράπεζα για την οποία κατηγορείτε ότι την λήστεψε ο νεαρός αναρχικός.

Η διαδικασία επιλογής των ενόρκων, που συμμετέχουν στην απόφαση του δικαστηρίου είναι για όλους, άσχετα το περιεχόμενο των καταγγελιών, μία ακόμη απόδειξη σύνδεσης των μηχανισμών-θεσμών με κέντρα τα οποία όχι μόνο δεν έχουν διαφορετικές συμπεριφορές όπως όφειλαν (και λόγω του συντάγματος) αλλά λειτουργούν ενιαία και αδιαίρετα όπως σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Η υπόθεση της ληστείας μιας τράπεζας έχει από μόνη της πολιτικά χαρακτηριστικά που γίνονται πιο έντονα όταν συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα η ομάδες.
Στην περίπτωση του νεαρού αναρχικού τα πολιτικά χαρακτηριστικά γίνονται εξόφθαλμα και από την κοινή συμπεριφορά της αστυνομίας των κυνοβουλευτικών πολιτικών και της δικαιοσύνης. Αυτά τα τρία μέρη θα έπρεπε για τυπικούς λογούς να λειτουργούν ανεξάρτητα και όχι συντονισμένα στο ίδιο μήκος κύματος στην εξυπηρέτηση των πολιτικών διώξεων υπό ις υπηρεσίες ενός ακροδεξιού καθεστώτος που προς το παρόν απολαμβάνει και την συνολική κυνοβουλευτική του αποδοχή.

Η δίκη συνεχίζεται ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: