Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ



Ένα νέο έγκλημα έγινε από τους δολοφόνους της αστυνομίας. Αν η καταγγελία είναι αληθινή, κάτι στο οποίο οδηγούν όλα τα στοιχεία. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα δολοφονία που είναι σε συνέχεια εκτεταμένων πρακτικών βασανισμού, ξυλοδαρμών και μιας εντελώς ρατσιστικής αντίληψης που συναντάτε πλέον πολύ συχνά στο μηχανισμό της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία στις 22 Φεβρουαρίου στην ομόνοια τρία κτήνη της αστυνομίας έριξαν κάτω Αφρικανό μετανάστη και χτυπώντας τον στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα με κλωτσιές τον σκότωσαν. Δεν έμειναν μόνο στη δολοφονία. Φίλοι καθώς και αυτόπτες μάρτυρες απευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως όπου τους ζητούσαν εξηγήσεις για το πώς και γιατί και βέβαια για το που βρίσκεται ο φίλος τους. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία. Στις 28 του μήνα και ημέρα Πέμπτη, γνωστοί και φίλοι του μετανάστη ενημερώθηκαν από την Πολυκλινική Αθηνών ότι ο μετανάστης είχε ήδη πεθάνει πριν την μεταφορά του στο νοσοκομείο, αλλά και ότι την επόμενη μέρα(23 φεβ) πήγαν στο νοσοκομείο αστυνομικοί και πήραν το νεκρό μετανάστη.

Αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας πήγαν σε ομάδα δικηγόρων που ασχολείται με μετανάστες και προσπαθούν να κινήσουν την υπόθεση για να μη χαθούν οι αποδείξεις της δολοφονίας(ιατροδικαστική εξέταση).

Το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να μην είναι πρωτοφανές δείχνει όμως το μέγεθος της αντικοινωνικής λειτουργίας του μηχανισμού της αστυνομίας συνολικά. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο τα τρία δολοφονικά κτήνη αλλά το σύνολο του τμήματος που κάλυψε τους δολοφόνους, λειτουργώντας με την ίδια ηθική. Η κρατική βία είναι απαραίτητη για τη δομή της εξουσίας. Οι δολοφονίες αδύναμων ανθρώπων από τα αστυνομικά κτήνη, οι βασανισμοί, η συνεργασία με παρακρατικούς δολοφόνους-ναζιστές, είναι η κάρτα απαλλαγής τους από το κοινωνικό σώμα.


ΥΓ: Στην παραπάνω καταγγελία αναφέρθηκε και η ελευθεροτυπία σε χθεσινό της άρθρο.
________

Δεν υπάρχουν σχόλια: