Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

H Ελλάδα πάει για βέτο, καλό ταξίδι.






Ας ξεκινήσουμε τη σημερινή διαδρομή μας από τα περσινά ξινά συλλαλητήρια. Για να ακριβολογούμε όχι μόνο συλλαλητήρια αλλά και ομιλίες και εκπομπές στις TVς το κάγκελο.
Το πιο ζουμερό συμπέρασμα όλων αυτών των δραστηριοτήτων ήταν η αποκάλυψη ότι ο ζορό τελικά ήταν ο λοχίας γκαρθία. Υπήρξαν αποχωρήσεις κατά τις ηρωικές στιγμές της ομιλίας του Ζουράρη. Έφυγαν οι μισοί και χάθηκε η ενθική ενότητα και όλα αυτά τα εθνικο-υπερδιεγερτικά κλπ .
Έσπασε στα χίλια κομμάτια η ελληνική ψυχή, το ελληνικό ιδεώδες. η ελληνική φέτα και όταν το έθνος δεν είναι ενωμένο, όχι ερωτικά γιατί τότε θα συμφωνούσαν οι περισσότεροι, αλλά εθνικά, τότε μας περιμένουν.... μαύρες μέρες. Ελπίζουμε και ...μαυροκόκκινες.

Για να ακριβολογούμε, μετά το πέρας των συλλαλητηρίων και των συγκεντρώσεων για τη Μακεδονία διαδραματίστηκαν μοναδικές στιγμές απείρου καλλιτεχνικού κάλους.
Εκεί που θα μίλαγε ο φασίστας τραγόπαπας, πήγε ο ζορό, του πέσε η μάσκα και αποκαλύφθηκε ο λοχίας Γκαρθίας. Ο γκαρθίας ο οποίος αποτελεί σημαντική προσωπικότητα του ηρωικού έπους του Ζορό, πλήν όμως είναι από τις προσωπικότητες που πάντα την κάνουν με το σύμβολο της ελευθερίας χαραγμένο στο πισινό. Το οποίο κάτι μας θυμίζει ή αν δεν σας θυμίζει ετοιμαστείτε να το θαυμάσετε στα περιζήτητα πισινά της ντόπιας εξουσιαστικής και διπλωματικής μπουρζουαζίας.
Τα πράγματα ήταν περισσότερο αστεία, άρα πετυχημένα, στην περίπτωση του ανοιχτού συλλαλητηρίου. Εκεί οι κάθε λογής φασίστες είχαν μασκαρευτεί σε κάτι με περικεφαλαίες και κοντάρια. Απροσδιόριστο φυλετικό και εθνικό είδος για το οποίο η επιστήμη της ιστορίας της τέχνης έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια.

Αυτά τα νέα είδη αποφασίσθηκε να προστατέψουν το ελληνικό ιδεώδες, το πετσοκομμένο ελληνικό φρόνημα και την ελληνική φέτα από όσους επιβουλεύονται αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ξεχωριστής φυλής του έλληνα.


Η πραγματικότητα είναι κινηματογράφος είχε πει ο ποιητής και δεν βρίσκουμε και λόγω να διαφωνήσουμε.
Η ντόρούλα κόρη μητσοτάκη, χήρα μπακογιάννη, νύν κούβελου εκτός από το ταξίδι της στην τουρκία (μετά τις επιθέσεις της γείτονος στο κουρδικό Ιράκ) απειλεί τους έλληνες γιατί σε αυτούς το λέει για Βέτο. Υπάρχει έστω και ένας έλληνας, γιατί οι ξένοι ξέρουν, που να πιστεύει ότι η Ελλάδα με αυτούς τους πολιτικούς μπορούν να τραβήξουν μια υπόθεση μέσω του Βετο;
Με μια Ελλάδα διασπασμένη σε ζουράρηδες, παπαδοτράγους και φασίστες. Τουλάχιστον αν όλος αυτός ο συρφετός ήταν ενωμένος μπορεί να τα κατάφερναν καλύτερα και γιατί όχι η επιθεώρηση να έκανε άν ακόμη βήμα παραπέρα. Τελειώνουν και οι αποκριές, φθάσαμε στα κούλουμα κλείνει και ο τριώδιος, ‘ηρθε και η Κυριακή της Τυροφάγου και είναι μοιραίο ο ζορό να ξαναγίνει ο καθημερινός απλός πλήν τίμιος, λοχίας γκαρθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: