Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Ψήφισμα από την Ανοιχτή Συνέλευση εργατών-φοιτητών-ανέργων.


To τελευταίο διάστημα οι ταξικές/κοινωνικές συγκρούσεις έχουν γιγαντωθεί. Δεν είναι απλά η απάντηση στο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυριαρχίας, αλλά μια συσωρευμένη αντίδραση στην νέα εποχή της φτώχειας που ετοιμάζουν οι μηχανισμοί του Κράτους Κεφαλαίου.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν αναπτυχθεί πολύμορφες πρακτικές αντίστασης που πράγματι μπορούν και προκαλούν αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα. Στην τάξη των εργαζομένων τα συναισθήματα που γενιούνται από αυτές τις αντιστάσεις είναι θετικά και ελπιδοφόρα, δε συμβαίνει το ίδιο, αλλά σαφώς το αντίθετο, για την τάξη των καπιταλιστών.
Μπροστά στις γενικευμένες αντιστάσεις συγκροτούν ένα μέτωπο αντίδρασης από ΜΜΕ και καναλάρχες, επιμελητήρια βιομηχάνων, τους αστυνομικούς και τους δικαστικούς μηχανισμούς. Στρέφονται εναντίον μας, εναντίον όσων αγωνίζονται για να δουν τις ζωές τους να βελτιώνονται. Τα ηλεκτρονικά κυρίως ΜΜΕ, στον κεντρικό ρόλο της προπαγανδιστικής μηχανής, παραπληροφορούν, συκοφαντούν, εκβιάζουν, απειλούν. Έχουν μετατραπεί οι δημοσιογράφοι τους σε γνήσια τσιράκια του κάθε καναλάρχη που περιμένει τη δική του συγκομιδή από την εφαρμογή των νέων αντιανθρώπινων, αντεργατικών μέτρων.

Υπάρχει ένα αξίωμα που καθορίζει την ποιότητα της εργασιακής εκμετάλλευσης, έχει να κάνει με το εξής: ότι «όσο περισσότερο παράγει ένας εργαζόμενος τόσο πιο φθηνή γίνεται η αξία του». Αυτό θέλουν να πετύχουν, την αύξηση των δυνατοτήτων της παραγωγής γενικά για το σύστημα και την ταυτόχρονη ραγδαία υποβάθμιση της αξίας της εργασίας και της ζωής των εργαζομένων. Η νέα φτώχεια είναι εδώ και προπαγανδίζεται μέσα από τα δελτία ειδήσεων των ακριβοπληρωμένων γενίτσαρων δημοσιογράφων. Τα ΜΜΕ ανήκουν στο σύνολο τους σε ομάδες καπιταλήστών που έχουν αποδείξει πολλές φορές στη σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου ότι δε σέβονται τίποτε. Έχουν ρημάξει αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του, σήμερα για άλλη μία φορά στρέφονται και πάλι εναντίον μας, εναντίον των συναδέλφων μας που απεργούν, εναντίον της κοινωνίας συνολικά.
Σε κάθε δελτίο ειδήσεων μας καταδικάζουν, προσπαθούν να στρέψουν την κοινωνία εναντίον μας αλλά η κοινωνία είμαστε εμείς, αυτοί είναι τα παράσιτά της.
Αντιδρούμε, τους καταγγέλλουμε σε κάθε εργασιακή συνείδηση και σε κάθε σημείο αυτής της κοινωνίας και δηλώνουμε με τρόπο επιθετικό ότι ο ρόλος μας είναι δίπλα στους αγωνιζόμενους εργάτες, δίπλα σε κάθε κοινωνικό/ταξικό αγωνιστή, δίπλα σε κάθε απεργό. Θα μας βρουν απέναντί τους.

Αλληλεγγύη στους απεργούς.
Συμμετοχή με κάθε τρόπο στις κινητοποιήσεις των απεργών. Συμμετοχή στη Γενική Απεργία της Τετάρτης 19 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: