Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Kάτι γίνεται σήμερα…


Το παράλογο γίνεται σωστό, παίρνει οστά και μορφή. Θεριεύει και ορθώνεται μπροστά. Σε κάθε κοινωνία που συνεχίζει να πιστεύει να ονειρεύεται και να παλεύει.

Μια κοινωνία με γυμνά σώματα και ψυχές ελεύθερες. Σήμερα μπορεί να είναι λίγοι αυτοί που αντιστέκονται, αύριο θα ’ναι πολλοί, Θα ’ναι Όλοι.

Μέσα σ’ ένα σύμπλεγμα καλοστημένων μηχανισμών που το λάδι ρέει άφθονο, συνεχίζει να δουλεύει άψογα το σύστημα και να παράγεται το ίδιο σάπιο προϊόν. Ένα μεγάλο γρανάζι αυτής της μηχανής είναι τα ΜΜΕ. «Οι διαμορφωτές».

Η εξουσία που ασκούν τα ΜΜΕ τους δίνει τη δυνατότητα να επηρεάζουν άμεσα το πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι. Οι αγωνιστές της ενημέρωσης και οι ιερείς τους ενίοτε γίνονται εκβιαστές, μονοπωλούν την ενημέρωση ανάλογα με τον αέρα που τους δίνει το «σκαστό πακέτο». Όλα στο βωμό του κέρδους, πουλημένες ιδέες για ακριβά γούστα και απαιτήσεις. Ο πόνος αποκτά εμπορική αξία και οι αγώνες του μόχθου υπονομεύονται.

Στις μέρες που ζούμε είδαμε το δικαίωμα της απεργίας να είναι παράβαση. Ο εργαζόμενος είναι «εχθρός της δημόσιας υγείας».

Τα περισσότερα ΜΜΕ και τα όργανά τους στηρίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις με φθηνές συναλλαγές εις βάρος της δημοκρατίας και της κοινωνίας.

Η συνταγή είναι απλή: Μαύρη προπαγάνδα σε κάθε μορφή εξέγερσης, σε όποια αντίθετη φωνή θίγει τα συμφωνηθέντα συμφέροντα.

ΜΜΕ - Εργοδότες - Κυβερνήσεις

Προσπαθούν να Συνθλίψουν την αξιοπρέπεια , Ψηλά το κεφάλι:

Κάτι γίνεται, τρέμουν τα πόδια τους και η σαπίλα τους πλέον δεν κρύβεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: