Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Οι εργολάβοι, οι πανεπιστημιακοί, τα τάγματα ασφαλείας, τα ΜΜΕ συγκροτούν μέτωπο απέναντι στους αγώνες και στο άσυλο.

Η περίπτωση του ΑΠΘ.

Εδώ και μερικές μέρες φοιτητές έχουν κάνει κατάληψη στο κτήριο της διοίκησης του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.
Το μονό αίτημα των παιδιών είναι να φύγουν από το ΑΠΘ η καλύτερα να σταματήσει η διοίκηση του ΑΠΘ να δίνει την καθαριότητα σε εταιρείες εργολάβων.
Οι εταιρείες των εργολάβων καθαριότητας έχει αποδειχθεί ότι επιβάλλουν στους εργαζομένους συνθήκες βίαιης εκμετάλλευσης ενώ θεωρούνται υπεύθυνες και για την επίθεση με βιτριόλι που έγινε στην Κωνσταντίνα Κούνεβα όταν αυτή αποφάσισε να αγωνισθεί για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η διοίκηση του ΑΠΘ προετοιμάζει εισβολή των αστυνομικών στο χώρο και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Κάνουν όμως ένα λάθος. Ξέρουν αυτή τη φορά ότι τα πράγματα δεν τους βολεύουν για να προχωρήσουν στην καταπάτηση του ασύλου.
Αφενός γιατί η υπεράσπιση του πανεπιστημιακού χώρου και των εργαζομένων από τους εργολάβους του εργασιακού μεσαίωνα μπορεί και τους εκθέτει πολιτικά αλλά και αφετέρου γιατί οι ίδιοι οι καταληψίες αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε καταστροφές "απο-εγκληματοποιώντας"(τηλεοπτικός ο όρος) την ενέργειά της κατάληψης δίνοντας της ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά .
Έτσι όταν ο εισαγγελέας ή ο αρχηγός των ταγμάτων ασφαλείας εισβάλει στο πανεπιστήμιο αυτό θα έχει γίνει μόνο για να κατασταλεί μία πολιτικά στάση των καταληψιών απέναντι σε μία διεφθαρμένη συμπεριφορά.Αυτή τη συμπεριφορά που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε εργαλεία ξετσίπωτου κερδους για τους εργολάβους και που αυτό το αποφάσισε η διοίκηση του ΑΠΘ.

Τα πανεπιστήμια δεν κινδυνεύουν από το άσυλο αλλά από τα λαμόγια της εξουσίας που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενα όχι το πανεπιστημιακό άσυλο αλλά το άσυλο που δίνει το σύστημα σε όλα αυτά τα λαμόγια.

Σχόλια:
-Η διοίκηση του ΑΠΘ συμμετέχει ενεργά εδώ και αρκετό καιρό στην καταστολή του θεσμού του πανεπιστημιακού ασύλου και προπαγανδίζοντάς την καταστολή αλλά και τοποθετώντας μπράβους εντός των σχολών.
-Ακριβοπληρωμένα μέλη της κοινότητας του ΑΠΘ συμμετείχαν/συμμετέχουν στην ΕΥΑΘ που πρόσφατα πέρασε σε χέρια ιδιωτών με διαδικασίες ξεπουλήματος.
-Οι μισθοί των μεγαλοπανεπιστημιακών φθάνουν τα 350-400.000 ευρώ το χρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: