Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Ξερίζωσαν σαράντα πέντε(45) δέντρα στην καρδιά της Αθήνας, στην Κυψέλη.






Mεγάλες οι ορέξεις της "Ανάπτυξης" στην ελλάδα..
Δήμαρχοι σπρώχνονται να υλοποιήσουν σχέδια εργολάβων που ως γνωστών το μονό που έχουν στο μυαλό τους είναι το "συμφέρον του Λαού".
Αναφέρουμε τα παραπάνω για να δημοσιοποιήσουμε μια ακόμη κρυφή είδηση της μίζερης πραγματικότητας που προσπαθούν οι παράγοντες της εξουσίας και του κεφαλαίου να στήσουν σε όλη την ελλάδα.
Σε μία μικρή γωνιά της Αθήνας, στην Κυψέλη, υπήρχε μέχρι σήμερα το πρωί στις 4:00πμ ένα μικρό καταπράσινο παρκάκι.
Πήγαν οι μπουλντόζες, τα ΜΑΤ και οι αντιδήμαρχοι και ξερίζωσαν στην κυριολεξία σαράντα πέντε (45) δέντρα.
Πεύκα πολλών ετών και τεράστιοι φοίνικες, ξεριζώθηκαν με φοβερή μανία από τις μπουλντόζες των εργολάβων.
Άδεια δεν υπήρχε από πουθενά(αρχιτεκτονικό συμβουλιο κλπ) παρά μόνο η βουλή του Δημάρχου. Στη θέση του πάρκου θα δημιουργηθεί ιδιωτικό πάρκιγκ.
Πολίτες από τη γύρω περιοχή κατάφεραν να βρεθούν και να καταγγείλουν την καταστροφή ενώ υπέβαλλαν και μηνήσεις.

Το νταβαντζιλίκι των εργολάβων και των παραγόντων και τη στήριξη όλης αυτής της παράνομης επιχείρησης κοπής των δέντρων την στήριξαν και με το παραπάνω, αστυνομικοί που για άλλη μια φορά έκαναν το "καθήκον" τους.
Ένα καθήκον ενάντια στην κοινωνία αλλά δίπλα στους εργολάβους του μπετόν και στην παράνομη καταστροφή του πάρκου. Η αστυνομική τρομοκρατία περιλάμβανε απαγορευμένα δακρυγόνα, ξυλοδαρμούς, ανόητες βρισιές και απειλές.
Απέναντι τους κάτοικοι της περιοχής, νεαροί, μεσήλικες ή και μεγαλύτεροι άνθρωποι που απλά ήθελαν να μην καταστραφεί το παρκακι.
Τα ΜΜΕ περιέγραψαν την καταστροφή της πλατείας ως 'ένταση" μεταξύ των κατοίκων και του δημάρχου ενώ πιο προχωρημένα ΜΜΕ όπως ο ραδιοσταθμός του ενίοτε δημάρχου είχε τίτλο στο σχόλιο του ως εξής : Αθήνα: Νέος χώρος πρασίνου.


Η καταστροφή των δέντρων του πάρκου, απαντήθηκε με δυναμικό τρόπο από τους ίδιους τους πολίτες ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία που είχε αναλάβει το γνωστό ρόλο του νταβαντζή.
Τα τάγματα ασφαλείας που για μία ακομη φορά εμφανίσθηκαν ως "παιδιά του λαού', ως "εργαζόμενοι" κατά μία μεταμαρξιστική, μετάνεωτερική έννοια από τους μετάκαθοδηγητές της αριστεράς (κυρίως του αντιδραστικού ΚΚΕ).
Αυτοί οι ένστολοι εργαζόμενοι που ανάμεσα στα άλλα ξέρουν να "προστατεύουν" τους δημόσιους χώρους και να τους παραδίνουν ερείπια στους εργολάβους.
Στη συνέχεια τα τάγματα ασφαλείας, οι ταγμένοι στο "δημόσιο καθήκον" έτρεχαν να σώσουν τα λημέρια τους, που δεχόταν "νέες επισκέψεις" από πολίτες.

Αργά το απόγευμα κάτοικοι αλλά και πολίτες από άλλες περιοχές ολοκλήρωσαν τη δεντροφύτευση με νέα δεντράκια στην πλατεία, ενώ για αύριο(σήμερα) προγραμματίζονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά και προστασία του πάρκου από την κλίκα που το έχει βάλει στο μάτι.

Καθώς απομακρύνονταν οι γνωστοί ένστολοι "προστάτες του νόμου" που πάντα ορίζουν το καθήκον τους ενάντια στην κοινωνία, δεν παρέλειψαν να "φιλοδωρήσουν" τους πολίτες που δεντροφύτευαν το κατεστραμμένο πάρκο, με άσεμνες χειρονομίες που προσβάλλουν πρώτα και κύρια τα λεφτά(διπλάσιους μισθούς και υψηλά επιδόματα) που οι πολίτες και μονό οι πολίτες τους πληρώνουν(κακώς κακιστα).

ΥΓ: Ανάμεσα στους πολίτες βρέθηκε και επαγγελματικό μεγαλοστέλεχος του ΚΚΕ και κυνοβουλειτικός συνάδελφος των του ΛΑΟΣ κλπ. Θα ταν πολύ ενδιαφέρον η αφήγηση της σχετικά με τις "φιλοφρονήσεις"(τις γνωστές χειρονομίες) που τις πέταξαν(γιατί δεν την ξεχώρισαν) φεύγοντας τα τάγματα ασφαλείας, όπως και σε όλους τους πολίτες.
Εκτος και αν η "διηγηματική χάρη" των του ΚΚΕ εξαντλήθηκε στο διήγημα για την υπεράσπιση του δολοφόνου Κορκονέα.



Για τους αστυνομικούς-εργολάβους-δημάρχους Να θυμίσουμε πώς το μόνο δεντρο που υπερασπίστηκαν ήταν ψευτικο και πλαστικό ότι ακριβώς έχουν και μέσα στο κεφάλι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: