Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Hμέρες εξέγερσης απέναντι σε Κρατική βία σε πολιτική και κοινωνική καταστολή

"Na βγάλη η νεολαία την κουκούλα(ΚΚΕ)."



.

./.



Απο αυτό το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (χιλιάδες ανθρώπων), την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα, δεν δυμμετείχαν οι οργανωμένες και καλοταισμένες απο κρατικά κονδύλια, νεολαίες του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ ή τουλάχιστον δεν βρισκόταν ανάμεσα τους διαδηλωτές. Ίσως οι "νεολαίες" των παραπάνω κομμάτων να βρισκόνταν στο συλλαλητήριο με τις ορδές των ΜΑΤ.
ΥΓ: Σε επόμενο κείμενο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κριτική στην πολιτική και κοινωνική "καταγωγή" όσων συμμετέχουν στις "νέες" αυτές πολυπληθείς διαδηλώσεις .





Ακολουθεί , από την ομάδα κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ, μία πολύ σημαντική παρουσίαση της αστυνομικής και πολιτικής βίας που επιτέθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 9ης Γενάρη. Ημέρα κατά την οποία το 1991, κομματικοί φονιάδες δολοφόνησαν τον αριστερό καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα.

ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Πανεκπαιδευτική πορεία 9 Γενάρη 2009 Μέρες ελληνικής Νέας Δημοκρατίας. No2

Πανεκπαιδευτική πορεία στην Αθήνα. Φοιτητές Μαθητές ΔΟΕ ΟΛΜΕ ΠΟΣΔΕΠ

Μαζικότατη ήταν η πορεία… που με μια πρώτη μάτια όταν η κεφαλή προχωρούσε στα σταδίου η ουρά της ξεδιπλωνόταν ακόμη στην Πανεπιστημίου από τα προπύλαια και την Κοραή .

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3. Η πορεία είχε φτάσει στη βουλή, οπου και παραμείνει λίγη ώρα στα λουλουδάδικα και στη συνέχεια αποχωρούσε με αλυσίδες προς τα πίσω.
Τα ματ είχαν ζώσει όλο το χώρο.
Στην Πανεπιστημίου και ενώ φωνταχτηκαν συνθήματα για να φύγει από την πορεία η αστυνομία, οι μπάτσοι συνέχισαν το ασφυκτικό πρεσάρισμα.
Πως αρχισαν ολα...
Στην επιστροφη προς προπυλαια, μαθητές πέταξαν αυγά σε μια διμοιρία στην Πανεπιστημίου κατά την αποχώρηση από τη Βουλή. Τέσσερα πέντε αυγά πετάχτηκαν… και ακολούθησε ομοβροντία από δακρυγόνα χειροβομβίδες κρότου λάμψεις δακρυγόνα διασποράς κλπ κλπ χημικά της ελληνικής αστυνομίας και προσπάθεια κοψίματος της πορείας. ..
Λίγα μέτρα πιο κάτω μια ακόμη πίεση της πορείας για να φύγουν επιτέλους οι μπάτσοι από την πορεία στάθηκε μάταιη .

Οι μπάτσοι εκτόξευσαν πληθώρα χημικών, έκαναν απίστευτες καταδιώξεις, χτυπούσαν και πέταγαν πέτρες και σιδερα. Μέχρι που στην Πανεπιστημίου διμοιρίτης έτρεξε και σταμάτησε έναν ΜΑΤα γιατί είχε πάρει ένα σίδερο και το πέταξε σε διαδηλωτή. Πετούσαν πέτρες εξ επαφής με διαδηλωτές, πετούσαν δακρυγόνα διασποράς και κρότου λάμψης κατευθείαν πάνω στους διαδηλωτές έκαναν κυκλωτικές κινήσεις, και προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις, έσπρωξαν καταδιώκοντας τον κόσμο προς τη νομική και τα Εξάρχεια.

Τα ΜΑΤ Εγκλώβισαν κόσμο σε πολυκατοικία και έστησαν μια χούντας μασά στη χούντας απαγορεύοντας την πρόσβαση στο σημείο της επιχείρησης σε δικηγόρους γιατρούς και δημοσιογράφους τους όποιους ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν. Χτύπησαν κόσμο περαστικό ακόμη και μια ηλικιωμένη γυναίκα την οποία τραβούσαν και χτυπούσαν τα ηρωικά ΜΑΤ
(τα άθλια κανάλια της τηλεόρασης βλέπε αλτερ παρουσίασαν το περιστατικό λέγοντας ότι την γιαγιά την έσπρωξαν και έπεσε …. οι αναρχικοί…)

Σε κάθε σημείο που τα ΜΑΤ έκοβαν την πρόσβαση σε δικηγόρους ρεπόρτερ φωτορεπόρτερ συνδικαλιστές και όπου χρειάστηκε και σε γιατρούς υπήρχε πολύ αγριότητα και έπεφτε πολύ ξύλο. Χτυπούσαν με τις ασπίδες και σάρωναν ότι ήταν στο δρόμο τους. Είχαν ένα ιδιαίτερο μένος για τις κάμερες τις οποίες δεν ήθελαν κοντά για να μην καταγράφονται τα αίσχη και οι κτηνωδίες που διέπρατταν τα ένστολα όργανα της δημοκρατίας.

ΜΑΤ χτύπησαν στο κεφάλι νεαρό τραυματία ο οποίος μόλις είχε αποχωρήσει από την κλινική στην Χαριλάου Τρικούπη. Τον είδαν με τα ράμματα και τις γαζες στο κεφάλι του επιτέθηκαν και τον χτύπησα ξανά στο κεφάλι. Ο τραυματίας εχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε να τον μεταφέρουν με ασθενοφόρο πίσω στην κλινική.

Έναν από τους συλληφθέντες στην Ναυαρίνου τον μετάφεραν σαν σακί και τον έσερναν μισό λιπόθυμο από το ξύλο. Προσπάθησαν να τον βάλουν μέσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αλλά έγινε μεγάλο επεισόδιο με τους πρασινοφρουρούς και τα ΜΑΤ συνέχισαν να τραβολογάνε τον διαλυμένο νεαρό. Μάλιστα ένας από τη διμοιρία ενώ ο άνθρωπος ήταν σχεδόν λιπόθυμος πήγε και των κλώτσησε στα γεννητικά όργανα.

Ο κόσμος που ήταν εκεί (περαστικοί, κάτοικοι καμεραμαν ρεπόρτερ και πασοκοι ) την έπεσαν στα ΜΑΤ και ακολούθησε ένας νέος κύκλος σαρωτικής καταστολής… Ακολούθησαν άλλες δυο συλλήψεις.

Ένας νεαρός 15 χρονος τον οποίο επίσης έσερναν και χτυπούσαν και ο κάμεραμαν του Μέγα που τραβούσε το σούρσιμο του παιδιού. Λίγο αργότερα και ο ίδιος σερνόταν στο δρόμο χτυπήθηκε με κλοτσιές στο κεφάλι του έσπασαν την κάμερα και του έκλεψαν το υλικό. Του πέρασαν χειροπέδες και τον μετάφεραν με περιπολικό στο τμήμα.
Το ίδιο συνέβη με δικηγόρους αλλά και άλλους ρεπόρτερ φωτορεπόρτερ των αστικών ΜΜΕξαπάτησης

Στην πορεία στη ΓΑΔΑ που ακολούθησε οι δικηγόροι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή για άλλη μια φορά. Ξυλοκοπήθηκαν όταν απαίτησαν να ανέβουν να δουν τους συλληφθέντες, ξυλοκοπήθηκαν όταν απαίτησαν να αφεθούν όλοι ελεύθεροι.

Λίγο αργότερα δόθηκε συνέντευξη τύπου από τις ομοσπονδίες και τα συλλογικά όργανα μαζί καταγγέλθηκαν οι αστυνομικές κτηνωδίες οι ξυλοδαρμοί τόσο από το ΔΣΑ όσο και από την ΕΣΗΕΑ…


ΥΓ Το αττικό μετρό λειτούργησε για πολλοστή φορά προβοκατόρικα και μετά από συνεργασια με την αστυνομία, είχε κλείσει το σταθμό στη βιβλιοθήκη



κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: