Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Γράμμα από το εσωτερικό του ελληνικού κράτους

.

Στο παρακάτω κείμενο προσπαθούν να αρθρωθούν σε γραπτό λόγο μερικές σκέψεις, για την εικόνα του ελληνικού κράτους τόσο στο εσωτερικό του όσο και στο εξωτερικό του, με βάση τα τελευταία γεγονότα.


Τα πράγματα για το ελληνικό κράτος είναι τουλάχιστον απαράδεκτα, επικίνδυνα απαράδεκτα. Στο εσωτερικό του έχει σχηματισθεί μία περίεργη συμμαχία από δεξιούς, ακροδεξιούς, αριστερούς κυρίως κουκουεδες που προσπαθούν να συστήσουν ένα αστυνομικό κατασταλτικό κράτος που θα διασφαλίσει την κοινωνική και ταξική ειρήνη, κυρίως ενόψει της γενικευμένης κρίσης που φαίνετε ότι έρχεται με μεγάλη ένταση σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής ζωής.

Η διασφάλιση μίας, προσωρινής έστω, συστημικής ισορροπίας μέσω του αστυνομικού κατασταλτικού κράτους αλλά και ευρύτερων κομματικών συντηρητικών συμμαχιών, θα σήμαίνε αρχικά την απομάκρυνση έως νεοτέρας από εκλογικές μάχες.
Αυτή την περίοδο προμηνύονται επώδυνα εκλογικά αποτελέσματα για το σύνολο των διεφθαρμένων αστικών κομμάτων που τρων, πίνουν και γλεντάν , μέσα στο ελληνικό κυνοβούλιο.

Αρκεί να σκεφθεί κάποιος την σχεδιασμένη απουσία του ΚΚΕ από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο(9/1) που προσπάθησε να πετύχει δύο πράγματα. Καταρχάς να μείωση την ένταση μεταξύ του υπουργείου παιδείας και της πανεπιστημιακής κοινότητας, πιστεύοντας ότι τελικά θα εμφανισθεί μία μικρή αριθμητικά διαδήλωση. Σε αυτό το σημείο απέτυχαν, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ήταν μαζικότατο, ενώ αντίθετα η πορεία του ΚΚΕ που έγινε την ίδια μέρα , για την Παλαιστίνη ήταν για τα γέλια.
Στο δεύτερο σημείο θέλησαν και πρόσφεραν ένα ελεύθερο πεδίο δράσης για την αστυνομία, να "κάνει επιτέλους την δουλειά της" όπως και έγινε με τους μαζικούς ξυλοδαρμούς, τις παράνομες συλλήψεις, την αστυνομική βία, την τρομοκράτηση των διαδηλωτών.

Οι τελευταίες επιθέσεις από την αστυνομία, τα κόμματα, τα ΜΜΕ κλπ, σε αγωνιζόμενους ανθρώπους που συνεχίζουν να διαδηλώνουν παντού στην ελλάδα, μέσα από πολυπληθείς συγκεντρώσεις, δείχνει τις προθέσεις τους.
Να προσπαθούν σύσσωμοι οι λακέδες των αστικών κομμάτων να σώσουν ένα από τα πιο διεφθαρμένα συστήματα εξουσίας που έχει υπάρξει ποτέ, ή στην χειρότερη περίπτωση να το αντικαταστήσουν με ένα σύστημα εξουσίας από τα ίδια κομματικά υλικά αλλά που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης του παρόντος.
Να το αντικαταστήσουν με ένα πατενταρισμένο αστυνομικό κράτος.

Η ομογενοποιήσει που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή τα αστικά κόμματα και ο βαθύς ακροδεξιός τους προσανατολισμός, κυρίως του ΛΑΟΣ και του ΚΚΕ ενισχύει την απαραίτητη για την εποχή συγκρότηση του αστυνομικού κατασταλτικού κράτους που πρέπει να επιτεθεί συνολικά στην κοινωνία.
Η συγκρότηση αυτή δεν είναι απλά απόφαση από ένα “διευθυντήριο” εξουσίας αλλά αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης παρέας που συμπληρώνεται από τα αντιδραστικά/ ακροδεξιά ΜΜΕ του κεφαλαίου, τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, παρακρατικές ομάδες που τις είδαμε στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών κυρίως από το χώρο της ακροδεξιάς("αγανακτισμένοι" σε κοινές επιχειρήσεις με την αστυνομία) και του ΚΚΕ(με την περιφρούρηση των πανεπιστημίων όπως την ονόμασαν) κλπ.
Αυτό το αστυνομικό ολοκληρωτικό κράτος θα ηττηθεί και πολιτικά και ηθικά.

Στην εξωτερική πολιτική.

Στην εξωτερική πολιτική του νεοελληνικού κράτους βλέπουμε ότι έχει αναπτυχθεί μία εξίσου απαράδεκτη, αντιανθρώποινη και επικίνδυνη κατάσταση.
Είχαμε γράψει σε παλιότερο άρθρο ότι : H πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην Ελλάδα στήριξαν τη σημερινή σφαγή των Παλαιστινίων, με την ελληνοισραηλινή άσκηση του Ιoυνίου. Σήμερα προχωρούν και στον ανεφοδιασμό των ναζί ισραηλινών από το λιμάνι του αστακού στην αιτολοκαρνανία και ενώ οι ναζί ισραηλινοί συνεχίζουν την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.
Η εξωτερική(και εσωτερική) πολιτική του ελληνικού κράτους στηρίζεται τα τελευταία χρόνια από μία γενιά πολιτικών που αρέσκονται στο να γλύφουν τα αίματα των αμερικανών τρομοκρατών που δολοφονούν λαούς παντού στον κόσμο. Αυτοί οι νεοέλληνες πολιτικοί είτε στριμώχνονται στο υπουργείο εξωτερικών είτε ακόμη και σε ανώτερα κλιμάκια αστικών κομμάτων, όπως στο ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα στηρίζουν την γενοκτονία των Παλαιστινίων.
Αναφέρουν μάλιστα την πολιτική των ίσων αποστάσεων, εξισώνοντας τους ναζί ισραηλινούς με τα δολοφονημένα παιδιά των παλαιστινίων.
Έδωσαν στους ισραηλινούς “χώρο” για να σχεδιάσουν την δολοφονική τους επέμβαση στην Παλαιστίνη με την άσκηση του ιουνίου, προβάλλουν στις διεθνείς οργανώσεις τους δοσίλογους της παλαιστινιακής αρχής όπως με τα ανδρείκελα της Φαταχ, θυμηθείτε ότι ο Αμπάς είναι μόνιμος και από τους πιο προβεβλημένους καλεσμένους της “σοσιαλιστικής διεθνούς” που πρόεδρος της, τρομάρα της κακιά, είναι ο giorgakis.

Το ελληνικό κράτος ετοιμάζεται/ετοιμάζονται για να διευκολύνουν την μεταφορά πολεμικού υλικού από το λιμάνι του αστακού κατευθείαν στους ναζί δολοφόνους του Ισραήλ. Δεν έχουν κανέναν απολύτως ενδοιασμό με ποιόν να συνεργαστούν.

Η πολιτική τους συνείδηση, τους επιτρέπει να συνεργάζονται με τους ναζιστές του Ισραήλ, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βοηθήσουν στην δολοφονία του παλαιστινιακού λαού.
Αυτή η κλίκα που στηρίζει αυτή την εξωτερική πολιτική είναι ίδια και στο εσωτερικό του ελληνικού κράτους, μπορεί και ελέγχει και σε αυτή την περίπτωση τις αντιδράσεις και των υπόλοιπων κυνοβουλέυτικών κρετίνων κυρίως μέσα από τα αντιδραστικά και ακροδεξιά ΜΜΕ.

Στη λογική όμως των ανθρώπων αυτού του τόπου δεν χωρούν τέτοιες συνεργασίες με τους ναζιστές δολοφόνους του Ισραήλ.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε αντιστάσεις, μπορούμε να απομονώσουμε αυτά τα ζώα του κυνοβουλίου και τις κρατικές υπηρεσίες, από το οποιοδήποτε κοινωνικό υποκείμενο, να συνεχίσουμε με συνεχείς δράσεις να στρέφουμε εναντίων τους το κοινωνικό σώμα. Αντίσταση και αλληλεγγύη.
Αυτό αξίζει να συμβεί και για τις ζωές των Παλαιστινίων αδελφών μας αλλά και για τις δικές μας.


Από το εσωτερικό του ελληνικού κράτους προς όλους μας.

YΓ: Καθώς ολοκληρωνόταν αυτό το κείμενο γινόταν γνωστό ένα κάλεσμα για το πολεμικό φορτίο του θανάτου των ισραηλινών, που δεν πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους.
Το κάλεσμα είναι για την Πέμπτη 15-1-2009 στις 13:00μμ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ(ΑΣΤΑΚΟΣ)και μας αφορά όλους και όλες.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: