Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Άρχισε η καταστολή των αγροτών και του αγώνα τους.

Το σύνθημα δόθηκε από τα κεντρικά, το έλαβαν οι κομματοφρουροί όλων των αστικών κομμάτων, τα ΜΜΕ, οι εφεδρείες "αγανακτισμενων" από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών και βέβαια τα τάγματα ασφαλείας.

Τον πρώτο λογο έχουν οι εφεδρείες των "αγανακτισμένων πολιτών", εδώ των φορτηγατζήδων, την προηγούμενη εβδομάδα 'έπαιζαν' οι τραμπούκοι γονείς έξω από τα σχολεία να χτυπούνε μαθητές, σήμερα σειρά έχουν ορισμενοι φαρτηγαντζήδες ΔΧ πινακίδων που τα γραμμάτια που χρωστούσαν στη χούντα τα παρέλαβαν οι επόμενοι ίδιοι διαχειριστές. Αυτοι θα δώσουν σχημα σε μία "δυσαρέσκεια" που θα δικαιολογήση την κρατική βια.

Ακολουθούν οι 'αναλύσεις' και οι 'τίτλοι' των καθεστωτικών ΜΜΕ που βλέπουν(κατασκευάζουν), 'ρωγμές στο μέτωπο των αγροτών' και στέκονται με 'ευαισθησία' απέναντι σε 'επαγγελματίες' που έχουν ευπαθή προϊόντα. Ετούτοι απλα θα πασάρουν την δυσαρέσκεια ως υπόθετο στις τρυφερές και αθωες συνειδήσεις των νοικοκυραίων.

Η συνεισφορά των κομματικών μηχανισμών είναι τεράστια στην αποδόμηση και καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Ούτως ή άλλως τα αστικά κόμματα ούτε αυτή την κινητοποίηση έλεγχαν, συμμετείχαν όμως κομματάρχες και μπορούν ή καλύτερα μπόρεσαν να την στρεβλώσουν από 'τα μέσα'.
Έτσι και έγινε.
Το μπλόκο του ισθμού ήρθε τελευταίο και έφυγε πρώτο.
Ποιοι ακριβώς το αποτελούσαν;
Πώς και έγινε το πρωταγωνιστικό μπλόκο των ΜΜΕ;
Πώς και πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν, κέρδισαν πολλά;
Το δεύτερο μπλόκο που πήγε σπίτι του ήταν αυτό των Τεμπών. Από την πρώτη μέρα συγκεντρωνόταν εκεί οι παλαιοί αγροτο-μαχητές του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΝ. Αυτό το μπλόκο από την αρχή βρώμαγε ότι όταν έρθει η ώρα πρώτο θα προκαλέσει «ρωγμές στο μέτωπο των αγροτών».

Ένα αλλο παράδειγμα αγώνα.
Στην Αιτωλοακαρνανία έγιναν δύο μπλόκα, ένα στην γέφυρα του αχελώου και ένα στην γέφυρα στον εύηνο.
Το πρώτο που λάκισε και έσπασε τα μπλόκα ήταν αυτό στον εύηνο, το οποίο ελέγχονταν απο τις δυνάμεις τους ΚΚΕ, εξολοκλήρου.
Το δεύτερο μπλόκο του αγρινίου με περίπου 80-100 τρακτέρ θα κράταγε έως και σήμερα το βράδυ, σε αυτό συμμετείχαν ΠΑΣΟΚ ΣΥΝ και διάφοροι άλλοι που αυτοί οι άλλοι, επέμειναν στην σκλήρυνση του αγώνα.


H καταστολή δεν είναι πλέον ζήτημα μιάς υπηρεσίας, αλλά ενός ολόκληρου συστήματος απο τα ΜΜΕ, τους τραμπούκους, όλα τα αστικά κόμματα και βέβαια τα τάγματα ασφαλείας, που συγχρονιζονται σε ενα ενιαίο σχέδιο ελέγχου και καταστολής των κοινωνικών αγώνων, ολων των κοινωνικών αγώνων, προκειμένου να διατηρησουν την κατάσταση που τους βολεύει.
Κοινώς τη δική μας φτωχεια και εκμετάλλευση.

Παρόλα αυτά, τα μπλοκα είναι ακόμη πολλά αλλά πλέον χωρίς την "έγκριση" των κομμάτων που είναι και τα υπεύθυνα για την κατάσταση των αγροτών και που τώρα "αποχωρούν" την νομιμοποίηση του αγώνα για να την προσφέρουν(την νομιμοποίηση) στα τάγματα ασφαλείας και στην κρατική βία.
Τις επόμενες ώρες αναμένονται να φθάσουν στα μπλόκα οι εισαγγελείς, τα τάγματα ασφαλείας, οι τραμπούκοι, 'οι κομματικές δηλώσεις καταδίκης της βίας' για να αποτελειώσουν ότι δεν κατάφεραν τα κόμματα μηδενός εξαιρουμένου, τα ΜΜΕ και οι 'αγανακτισμένοι πολίτες'.

Δεν υπάρχουν σχόλια: