Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Η μεγάλη ανατριχίλα.

.


.


To άρθρο ακολουθεί τις δηλώσεις Μαρκογιαννάκη για την αστυνομία, την καταστολή και τον έλεγχο, Θεωρόντας αρχής εξαρχής ότι πρόκειται για έναν σχεδιασμό μιάς ευρύτερης πολιτικής κλίκας που απολαμβάνει τον ήλιο σε όλα τα έδρανα του κυνοβουλίου.


42 χρόνια μετά την εγκαθύδριση της στρατιωτικής δικτακτορίας το κυρίως υλικό της επιστρέφει από τα έδρανα του κυνοβουλίου για τον μαζικό έλεγχο μιάς ολόκληρης κοινωνίας.

Το υλικό αυτό δεν είναι άλλο από τοv Γύψο.

Στο Γύψο λοιπόν τα δημοκρατικά δικαιώμτα των πολιτών, στο όνομα του λαού και της ασφάλειά του.

Η φασιστικοποίηση των κοινοβουλευτικών δρώμενων είναι μια διεργασία που χει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Η εκκόλαψη του αυγού του φιδιού γιντεαι εδώ και αρκετο διάστημα στα έδρανα του κοινοβουλίου, με την πλήρη συγκατάθεση και ζεστασιά όλων των μερών του.

Ήταν ζήτημα χρόνου να δημοσιοποιηθούν οι ομόφωνοι ολοκληρωτικοί σχεδιασμοί που θα επιβάλλονταν στην κοινωνία, προς γνώσιν και συμμόρφωση .

Η εξέγερση του Δεκέμβρη επιτάχυνε όλες τις διαδικασίες.

Η σύγκρουση πλατιών λαϊκών στρωμάτων με το πρόσωπο της εξουσίας αλλά και του κεφαλαίου, όπως αυτό εμφαμνίζεται στα κτήρια της ασφάλειας και των τραπεζών, αλλά και η μη “συγκράτηση” τους από παραδοσιακά κόματα ανέπτυξε μεγάλη ανασφάλεια στις αυλές της εξουσίας.

Μετά την επιχείρηση με τις συκοφάντησεις έπρεπε να βγούν μέτρα που θα θέτουν σε τροχιά ασφάλειας το τσαλαπατημένο σύστημα.

Οι δημοσκοπήσεις που κάθε εβδομάδα «χαρίζουν» λαϊκή βάση σε κόματα που αποδοκιμάζονται από όλους, οι πολιτικές συνεργασίες που σου σηκώνουν την τρίχα (ΚΚΕ και ΛΑΟΣ-ΝΔ),τα ψυχολογικά τεστ σε ένστολους που πρέπει να νιώσουν πραγματικά ελεύθεροι όταν σκοτώνουν κλπ.

Όλα θα έμπαιναν σε μία σειρά, τουλάχιστον από την πλευρά της εξουσίας.


Η νεότερη συνέντευξη ενός ανώτεου παράγοντα της καταστολής μας τοποθετεί ευθαρσώς κάτω από τον φοίνικα του 67΄.


Αστυνομοκρατία, παρακολουθήσεις, βασανηστήρια, φυλακίσεις χωρίς δίκη και χωρίς δικαιώματα για τους συλληφθέντες των διαδηλωσεων και όχι μόνο.

Έλεγχος όλων των ΜΜΕ, προς το παρον υπάρχει απόλυτος έλεγχος των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, έλεγχος των επικοινωνιών με επέκτασή τους σε καρτοκινητά και ίσως είμαστε στην αρχή ενός σχεδιασμού ελέγχου και του ίντερνετ.


Ο Μαρκογιαννάκης ως εκπρόσωπος συνολικά της εξουσίας καλεί τους πολίτες να “χάσουν” κάποια από τα ατομικά τους δικιαώματα για την …ασφάλεια τους. Επίσης μας πληροφορει πως η αστυνομία θα κάνει τα πάντα για να υπερασπσιθει την περιουσία. Θα είμασταν μαλον εξαιρετικά αφελείς αν πιστεύαμε ότι θα επιτεθεί η αστυνομία και σε αυτούς που «γυάλισαν» τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων. Προφανως ο Μαρκογιαννάκης δεν εννοούσε την προστασία αυτής της περιουσίας.


Μετά το Δεκέμβρη τα πόδια του κράτους λύγισαν, τα κώματα του κοινοβουλίου ένιωσαν την πλήρη απομόνωση από τον κοινωνικό χώρο που με τόση “προθυμία” τους στηριζει στις δημοσκοπησεις των ΜΜΕ.

Η αλήθεια είχε αποτυπωθεί, η κραυγαλέα αποδοκιμασία συνολικά του συστήματος και των θεσμών έθεσε σε συναγερμό τους πιο σκληρούς μηχανισμούς. Το αποκούμπι του το σύστημα θα το βρει εκεί κάτω από το φοίνικα, και η αστυνομία να αναλάβει πλέον το καθήκον της χωρίς περιστροφές και ανοησίες περί δημοκρατίας κλπ.


Απαιτήθηκε και συμφώνησαν σε κοινή γραμμή, καταδίκασαν ενάν ολόκληρο λαό, ξεπέρασαν τις δήθεν ιδεολογικές τους διαφορές και επέτρεψαν σε μία ίδια δειαχειριστική λογική να διαπρέψει. Έχουν αποφασισει να ρίξουν ένα πέπλο σιωπής και συνενοχής προκειμένου να κατασκευάσουν την αποδοχή του συστήματος και αυτό θα το πετύχουν μέ κάθε μέσο κρατικής βίας που διαθέτουν έναντι των αντιστάσεων που συνεχίζονται.

Οι δηλώσεις του εισαγγελέα της χούντας είναι η δημοσιοποίηση προς όλους τους φορείς, του σχεδιασμού και των εγγυήσεων που θα τους παρέχει το σύστημα.

Η αστυνομία, τα κώματα της αριστεράς, οι ακροδεξιοί, οι τραμπούκοι των κωμάτων, οι διστακτικοί δικαστές, τα ακροδεξιά ΜΜΕ, είναι μερικοί από τους φορεις που θα κληθούν να υλοποιησουν κάθε σπιθαμή της σύγχρονης καταστολής.


Αν υπάρξουν αντιστάσεις αυτές η θα διωχθούν με κάθε μέσο κρατικής βίας ή θα “πειστούν” οι πολίτες πως δεν πειράζει ας “χαθούν” κάποια δικαιώματα για το καλό της ασφάλειας.

Ο χαφιεδισμός και ο ολοκληρωτισμός του αστυνομικού καθεστωτος με τις καμερες μαζικής παρακολουθήσεις, τις δολοφονίες και τους βασανησμούςαπό αστυνομικούς, την σιωπή από τα κυνοβουλευτικα σχήματα είναι πολύ απλά τα μέρη του σημερινού ολοκληρωτισμού. Είναι τα αποτελέσματα της εκκόλαψης του αυγού του φιδιού μέσα στο αστικό κυνοβούλιο, τον πιο διεφθαρμενο θεσμικο μηχαισμό της αστικής τους “δημοκρατίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: