Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Μετά την Ολυμπιακή σειρά έχει ο ΟΣΕ.

Άλλο ένα φιλέτο του δημόσιου πλούτου θα περάσει από τα χέρια του ελληνικού δημοσίου στη γνωστή κλίκα των εργολάβων- ιδιωτών που λυμαίνονται τα πάντα δημιουργώντας εκτός των άλλων και νέες σχεσεις εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους.

Πριν γίνει αυτό θα επιχειρηθεί η "εξυγίανση" της εταιρείας ώστε ο επόμενος να την πάρει "καθαρή", εκτός από φθηνή.
Τι θεωρούν φθηνή τα κοράκια της μίζας και του κεφαλαίου; απλά να μην υπάρχουν εργαζόμενοι με παλιές συμβάσεις εργασίες.

Προχωρούν λοιπόν σε γενναίο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για χιλιάδες εργαζόμενους και φυσικά μετατάξεις εργαζομένων.
Τι σημαίνει αυτό;
Καταρχάς ότι η αποδυνάμωση της εταιρείας με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις θα σημάνει αυτομάτως μεγαλύτερες υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων έναντι της νέας στρατιάς συνταξιούχων αλλά και ταυτόχρονη αποδυνάμωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων που ενώ θα είχαν έσοδα από εργαζομένους θα βρεθούν εντελώς αναίτια να έχουν υποχρεώσεις.
Από την άλλη μια νέα ευκαιρία για τους εργοδότες να στήσουν επιτέλους σε μαζική κλίματα τις νέες σχέσεις "απασχόλησης" των ατομικών συμβάσεων δημιουργώντας μια νέα στρατιά νέων εργαζομένων που δεν θα έχουν κανένα απολύτως εργασιακό δικαίωμα.

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια και η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων τους ενδιαφέρει για να μπορέσουν να εισέλθουν σε ιδιωτική ασφάλιση αφού θα έχουν διάλυση τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά και η δημιουργία νέων εργαζομένων χωρίς δικαιώματα με ατομικές συμβάσεις όπως ήδη προωθούνται από την MIG στην Ολυμπιακή και σε άλλες εταιρείες.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΣΕ θα κοστίσει στον έλληνα φορολογούμενο όσο κόστισε και στην περίπτωση της Ολυμπιακής, περίπου 2 δις ευρώ. Να θυμίσουμε πως η πώλησης της Ολυμπιακής ήταν 107 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η λεηλασία αναμένεται και στον ΟΣΕ.

Η απάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι ανύπαρκτη αν όχι βρίσκεται σε συμφωνία με τις "αλλαγές" .
Οι μόνες αντιστάσεις που απαντούν όμως στο "γενικό πλαίσιο" (προς το παρόν) και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκμετάλλευσεις και καταστολής, προέρχονται από τα μέρη της κοινωνίας που δεν εγκλωβίζονται στις συστημικές δομές της πολιτικής

Ό ελληνικός λαός βυθίζεται στη φτώχεια, στην καταστολή και στην εκμετάλλευση και από την άλλη τον πλούτο λεηλατούν οι αετονύχηδες και τα πολιτικά τζάκια με τα βλαστάρια της συμφοράς που ξεπουλάν και καταστρέφουν τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: