Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Ψευδείς ειδήσεις που προετοιμάζουν πολιτικές διώξεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ TVXS.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ



"Χθες το βράδυ με μια συντονισμένη επιχείρηση η αστυνομία συνέλαβε μεγαλέμπορους χασίς που ήταν κυρίαρχοι σε πολλές περιοχές. Μέσα σε αυτούς και ο γνωστός αντιεξουσιαστής του Γιώργος Μοναστηριώτης. "http://www.tvxs.gr/r63117

Ψευδείς ειδήσεις που προετοιμάζουν πολιτικές διώξεις.

Η είδηση για την σύλληψη αντιεξουσιαστή είναι μόνο ψευδής.
Ηθελημένα η όχι και το συγκεκριμένο σαιτ αποφάσισε να δημοσιεύσει και να προβάλλει μια πολιτική σύλληψη (όχι λόγω των αποτελεσμάτων της σύλληψης αλλά λόγω της δράσης του υποτίθεται συλληφθέντα) η οποία δεν έγινε, μίας και πρόκειται για άλλο πρόσωπο με άλλα ατομικά στοιχεία.

Το όνομα που χρησιμοποιείτε δεν συνελήφθη ποτέ και βέβαια δεν είναι μέσα στους συληφθέντες αυτής της υπόθεσης.

Ούτως η άλλως είναι απαράδεκτη η δημοσιοποίηση ενός ονόματος του οποιου κατηγορούμενου συνοδευόμενο μάλιστα απο την πολιτική του ιδιοτητα. Φανταστείτε όποιον πιάνουν για το οτιδήποτε να του αναφέρουν και την κομματική του ταυτότητα, αυτός πασόκος, αυτός νεοδημοκρατης αυτός κκες κλπ.

Τη συγκεκριμένη είδηση την έπαιξαν και τηλεοπτικά κανάλια ενθαρρύνοντας τη πολιτική καταστολή ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου.

Μετά το Δεκέμβρη (σε μεγαλύτερο βαθμό), υπάρχει σε εξέλιξη μια συντονισμένη επιχείρηση από ΜΜΕ και κώματα που βρίσκονται σε τροχιά συναίνεσης από την άκρα δεξιά αλλά και την κατ ευφημισμών αριστερά, με στόχο την καταστολή ή την κοινωνική απαξίωση του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η επιχείρηση δεν είναι ούτε σοβαρή, αλλά και εκπορεύεται από "εργαλεία" του συστήματος τα οποία είναι ήδη χρεοκοπημένα, ιδεολογικά και κοινωνικά.
Τα κώματα με τους μηχανισμούς καταστολής αλλά και οι δημοσιογράφοι που τη στηρίζουν έχουν απήχηση στα πιο διεφθαρμένα και συντηρητικά κοινωνικά κομμάτια και θα έχουν τα ανάλογα αποτελέσματα.
Το μόνο τους πλεονέκτημα είναι η κρατική βία και οι αποκτηνωμένοι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί.
Η επιχειρηματολογία που τους συνοδεύει, από τους πρεπεντερηδες και τις κανεληδες, είναι μόνο φαιδρή και αστεία.

Η περίπτωση του κούλογλου αρχικά μας ξάφνιασε, ενώ μάλλον το συγκεκριμένο σαιτ, θεωρώντας ότι το ταίμιγκ ήταν και σωστό ανέβασε και άρθρο για την αναρχία το ίδιο "σοβαρό" με το περιεχόμενο της ψευδής είδησης.


Το ψευδές της είδησης και απο ανάλογο άρθρο στο indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: