Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Οι εργολάβοι, οι πανεπιστημιακοί, τα τάγματα ασφαλείας, τα ΜΜΕ συγκροτούν μέτωπο απέναντι στους αγώνες και στο άσυλο.

Η περίπτωση του ΑΠΘ.

Εδώ και μερικές μέρες φοιτητές έχουν κάνει κατάληψη στο κτήριο της διοίκησης του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.
Το μονό αίτημα των παιδιών είναι να φύγουν από το ΑΠΘ η καλύτερα να σταματήσει η διοίκηση του ΑΠΘ να δίνει την καθαριότητα σε εταιρείες εργολάβων.
Οι εταιρείες των εργολάβων καθαριότητας έχει αποδειχθεί ότι επιβάλλουν στους εργαζομένους συνθήκες βίαιης εκμετάλλευσης ενώ θεωρούνται υπεύθυνες και για την επίθεση με βιτριόλι που έγινε στην Κωνσταντίνα Κούνεβα όταν αυτή αποφάσισε να αγωνισθεί για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η διοίκηση του ΑΠΘ προετοιμάζει εισβολή των αστυνομικών στο χώρο και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Κάνουν όμως ένα λάθος. Ξέρουν αυτή τη φορά ότι τα πράγματα δεν τους βολεύουν για να προχωρήσουν στην καταπάτηση του ασύλου.
Αφενός γιατί η υπεράσπιση του πανεπιστημιακού χώρου και των εργαζομένων από τους εργολάβους του εργασιακού μεσαίωνα μπορεί και τους εκθέτει πολιτικά αλλά και αφετέρου γιατί οι ίδιοι οι καταληψίες αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε καταστροφές "απο-εγκληματοποιώντας"(τηλεοπτικός ο όρος) την ενέργειά της κατάληψης δίνοντας της ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά .
Έτσι όταν ο εισαγγελέας ή ο αρχηγός των ταγμάτων ασφαλείας εισβάλει στο πανεπιστήμιο αυτό θα έχει γίνει μόνο για να κατασταλεί μία πολιτικά στάση των καταληψιών απέναντι σε μία διεφθαρμένη συμπεριφορά.Αυτή τη συμπεριφορά που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε εργαλεία ξετσίπωτου κερδους για τους εργολάβους και που αυτό το αποφάσισε η διοίκηση του ΑΠΘ.

Τα πανεπιστήμια δεν κινδυνεύουν από το άσυλο αλλά από τα λαμόγια της εξουσίας που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενα όχι το πανεπιστημιακό άσυλο αλλά το άσυλο που δίνει το σύστημα σε όλα αυτά τα λαμόγια.

Σχόλια:
-Η διοίκηση του ΑΠΘ συμμετέχει ενεργά εδώ και αρκετό καιρό στην καταστολή του θεσμού του πανεπιστημιακού ασύλου και προπαγανδίζοντάς την καταστολή αλλά και τοποθετώντας μπράβους εντός των σχολών.
-Ακριβοπληρωμένα μέλη της κοινότητας του ΑΠΘ συμμετείχαν/συμμετέχουν στην ΕΥΑΘ που πρόσφατα πέρασε σε χέρια ιδιωτών με διαδικασίες ξεπουλήματος.
-Οι μισθοί των μεγαλοπανεπιστημιακών φθάνουν τα 350-400.000 ευρώ το χρόν

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Έκθεση της Διεθνούς αμνηστίας για την βίαιη δράση της αστυνομίας


Έκθεση
της Διεθνούς αμνηστίας καταγγέλλει την δράση της ελληνικής αστυνομίας κυρίως τις ημέρες του Δεκέμβρη και τη βία που εξαπέλυσαν κατά της κοινωνίας.
Ουσιαστικά πρόκειται για την αποκάλυψη του πολιτικού ρόλου της αστυνομίας να βρίσκεται με βία απέναντι στην κοινωνία.
Η έκθεση περιλαμβάνει στην τεκμηρίωσή της και συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία και περιγράφει.
Αξίζει να διαβάσετε αυτή την έκθεση και να ασχοληθείτε με οτιδήποτε βιαιοπραγεί πάνω στα δικαιώματα όλων μας υπο καθεστώς , τυπικά και ουσιαστικά, νόμιμο.
Επίσης μάλλον πρέπει να τονισθεί ότι η διεθνής αμνηστία δεν είναι από τις οργανώσεις που «σπάν τα αυγά» κατά τις εκτιμήσεις-εκθέσεις τους, αυτό το τονίζουμε μονό για να γίνει κατανοητή η ποιότητα της κρατικής βίας όπως εφαρμόστηκε από έναν εντελώς αποκτηνωμένο κρατικό μηχανισμό που μισεί στην κυριολεξία την πολυσυνθετότητα της κοινωνίας.

Και ένα τελευταίο σχόλιο, η ελληνική αστυνομία αποτελεί ξεκάθαρο πολιτικό μηχανισμό-προέκταση των κωμάτων του κυνοβουλίου και σε καμία περίπτωση δεν είναι αποκομμένη από τις προθέσεις όλου αυτού του διεφθαρμένου συρφετού που για διαφορετικούς λόγους θέλει και επιβάλλει την "Τάξη" στο εσωτερικό της κοινωνίας.
Αυτός είναι ένας λόγος που η αστυνομία μπορεί και έχει την συνολική υποστήριξη στις μεθόδους της και απο εμφανισιακά, διαφορετικά κυνοβουλευτικά εξουσιαστικά κομμάτια(ΚΚΕ-ΛΑΟΣ κλπ).




ΥΓ: Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιός και πώς θα σχολιάσει την έκθεση της Δ.Α απο τους όποιους κυνοβουλευτικούς ταγούς .

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Από την Αθήνα μέχρι την Κοπεγχάγη... Προβολή βίντεο, ενημέρωση(Δανία) & συναυλία στην ΛΚ37

Από την Αθήνα μέχρι την Κοπεγχάγη ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Τετάρτη 8 Απρίλη, 7μ.μ.

στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37
21 ΧΡΟΝΙΑ - Απρίλης 1988-Απρίλης 2009

ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ για τον αγώνα των καταληψιών και των αλληλέγγυων του Ungdomshuset στην Κοπεγχάγη και ΕΝΗΜΡΩΣΗ από συντρόφους από την Δανία

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Μαύρα Πρόβατα (Πάτρα)
ambra macabra (Αθήνα)
Scorpretter (Δανία)

Απαντηση στο πρηγούμενο μνμ για την εμπλοκη του tvxs

Πήρα το παρακάτω μνμ που με πολύ μεγάλη χαρα το δημοσιεύω και εδώ αλλα και πάνω στην αρχική δημοσίευσh.


Φίλτατε/η νομίζω έχεις λάθος ως προς τη δημοσίευση στο TVXS

σου παραθεττω το πόστ μου στο indymedia (username unknown)

Στο TVXS δεν το έχουν βάλει σε είδηση αλλά κάποιος χρήστης του site (giorgalis nickname) και οπως φαίνεται αποτελεί απάντηση στο άρθρο http://www.tvxs.gr/v8403

ο δε χρηστης giorgalis είναι μάλλον φασιστάκι.

Ας προσέχουμε λίγο τι δημοσιεύουμε και να μη σπιλώνουμε χώρους που δείχνουν κάποια αλλυλεγγύη ως προσ τον Α/Α χώρο

Φιλικά

Ψευδείς ειδήσεις που προετοιμάζουν πολιτικές διώξεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ TVXS.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ



"Χθες το βράδυ με μια συντονισμένη επιχείρηση η αστυνομία συνέλαβε μεγαλέμπορους χασίς που ήταν κυρίαρχοι σε πολλές περιοχές. Μέσα σε αυτούς και ο γνωστός αντιεξουσιαστής του Γιώργος Μοναστηριώτης. "http://www.tvxs.gr/r63117

Ψευδείς ειδήσεις που προετοιμάζουν πολιτικές διώξεις.

Η είδηση για την σύλληψη αντιεξουσιαστή είναι μόνο ψευδής.
Ηθελημένα η όχι και το συγκεκριμένο σαιτ αποφάσισε να δημοσιεύσει και να προβάλλει μια πολιτική σύλληψη (όχι λόγω των αποτελεσμάτων της σύλληψης αλλά λόγω της δράσης του υποτίθεται συλληφθέντα) η οποία δεν έγινε, μίας και πρόκειται για άλλο πρόσωπο με άλλα ατομικά στοιχεία.

Το όνομα που χρησιμοποιείτε δεν συνελήφθη ποτέ και βέβαια δεν είναι μέσα στους συληφθέντες αυτής της υπόθεσης.

Ούτως η άλλως είναι απαράδεκτη η δημοσιοποίηση ενός ονόματος του οποιου κατηγορούμενου συνοδευόμενο μάλιστα απο την πολιτική του ιδιοτητα. Φανταστείτε όποιον πιάνουν για το οτιδήποτε να του αναφέρουν και την κομματική του ταυτότητα, αυτός πασόκος, αυτός νεοδημοκρατης αυτός κκες κλπ.

Τη συγκεκριμένη είδηση την έπαιξαν και τηλεοπτικά κανάλια ενθαρρύνοντας τη πολιτική καταστολή ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου.

Μετά το Δεκέμβρη (σε μεγαλύτερο βαθμό), υπάρχει σε εξέλιξη μια συντονισμένη επιχείρηση από ΜΜΕ και κώματα που βρίσκονται σε τροχιά συναίνεσης από την άκρα δεξιά αλλά και την κατ ευφημισμών αριστερά, με στόχο την καταστολή ή την κοινωνική απαξίωση του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η επιχείρηση δεν είναι ούτε σοβαρή, αλλά και εκπορεύεται από "εργαλεία" του συστήματος τα οποία είναι ήδη χρεοκοπημένα, ιδεολογικά και κοινωνικά.
Τα κώματα με τους μηχανισμούς καταστολής αλλά και οι δημοσιογράφοι που τη στηρίζουν έχουν απήχηση στα πιο διεφθαρμένα και συντηρητικά κοινωνικά κομμάτια και θα έχουν τα ανάλογα αποτελέσματα.
Το μόνο τους πλεονέκτημα είναι η κρατική βία και οι αποκτηνωμένοι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί.
Η επιχειρηματολογία που τους συνοδεύει, από τους πρεπεντερηδες και τις κανεληδες, είναι μόνο φαιδρή και αστεία.

Η περίπτωση του κούλογλου αρχικά μας ξάφνιασε, ενώ μάλλον το συγκεκριμένο σαιτ, θεωρώντας ότι το ταίμιγκ ήταν και σωστό ανέβασε και άρθρο για την αναρχία το ίδιο "σοβαρό" με το περιεχόμενο της ψευδής είδησης.


Το ψευδές της είδησης και απο ανάλογο άρθρο στο indymedia

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Ο κωστάκης στη Ζάκυνθο. Νέα παράσταση





Ήταν ο καραμανλής στη Ζάκυνθο το κάτι άλλο.
Καταρχήν ήταν ξύπνιος, ήταν ζωηρός, απάντησε σε όλα και εμείς από την πλευρά μας έχουμε ολοκληρωμένο ρεπορτάζ με ένα σωρό πληροφορίες.
Ακολουθήστε τη ροή της εκπομπής και θα σας λυθούν όλες οι απορίες, θα απαντήσουμε για ποιο λόγΟ τα περί κούρασης δεν ήταν αστοχία υλικού αλλά τμήμα μιας καλοκουρδισμένης πολιτικής μηχανής.

Τον κατηγόρησαν ότι κουράστηκε, αλλά ο αρχηγός του έθνους, όχι μονό δεν έδειξε σημάδια κούρασης αλλά εμφανίζεται με μία υγιή κατασκευή ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις δύσκολες καιρικές συνθήκες....

και ξηγιόμαστε.

Πριν λίγες μέρες έφθασε στα δημοσιογραφικά θεωρία και σε αυτό του .Raδιο κλειδαρότρυπα η είδηση ότι ο αρχηγός κουράστηκε.
Τι είχε συμβεί.
Διάφοροι άνθρωποι είχαν δει τον καραμανλή να χαζμουριέται για τρισίμισι ώρες και 17 δεύτερα, σημειώνοντας ταυτόχρονα και παγκόσμιο ρεκόρ. Μετά ακολούθησε και η γνωστή δήλωση ότι ήταν κουρασμένος.

Ψάξαμε, στύψαμε τα μυαλά μας, ρωτήσαμε δεξιά και κυρίως αριστερά και δικαιωθήκαμαν.

Το χαζμουρητό κυρίες και κύριοι δεν είναι ένδειξη κούρασης αλλά...

Οι επιστήμονες ο Andrew C, ο φίλος του ο Gallup και ο έτερος Gordon G. Gallup, Jr μας είπαν επιστημονικός ότι το χαζμουρητό μειώνει την θερμοκρασία του εγκεφάλλλου όταν αυτός το χρειάζεται.
Είναι ένα κλιματιστικό και το χαζμουρητό είναι τα αερια του.
Δεν το λέμε εμείς κυρίες μου το λένε οι επιστήμονες.Οι επιστήμονες αυτοί μας άνοιξαν τα μάτια.

Ρωτήσαμε, ψάξαμαν, μάθαμαν.
Και επαληθέψαμαν τους επιστήμονες.
Πράγματι ο Κώστας ο Καραμανλης έχει ένα "εννιάρι" (τόσο του χρειαζόταν λόγω χώρου) που κάνει άριστη δουλειά. Το έχει εγκατεστημένο στο πίσω μέρος του κεφαλιού ώστε τα αέρια να βγαίνουν από μπροστά ως χαζμουρητά.
Όταν λοιπόν ξαναδείτε τον καραμανλή να χαζμουριόται να ξέρετε ότι το εσωτερικό κλιματιστικό δουλεύει στο φούλ και αυτά περί κούρασης του μεγάλου Άνδρος να τα ξεχάσετε και εσείς και η ντόρα.

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μάθαμε για τις τακτικές που ακολουθούν οι ιματζ μεικερ για να εμφανίζουν το κωστάκη τόσο ζωηρό στο κοινό και για τόση ώρα.
Γιατί για να κρατήσεις τον κωστάκη ζωηρό στο βήμα είναι ένα στοίχημα.
Τι βρήκαν λοιπόν οι ιματζ μεικερ (άξια τα λεφτά τους) για να το πετύχουν.
Γιατί αν δείτε ο κωστάκης στην ομιλία του στη ζάκυνθο «άστραψε και βρόντηξε».
Εξηγούμε τη διαδικασία η οποία έχει σχέση με το φαι του.
Εξαρτάται που έχει να εκφωνήσει λόγο.
Αν έχει να μιλήσει στη ζάκυνθο όπου θα πρέπει πάση θυσία να μείνει επι σκηνής κανένα εικοσάλεπτο τον αφήνουν νηστικό τρεις μέρες και του λένε πρώτα "θα τα πεις" και μετά θα φας.
Αν είναι να μιλήσει σε κεντρική ομιλία στην Αθήνα οπότε θα πρέπει να τον κρατήσουν ζωηρό για κάνα μισάωρο, να μπαινοβγαίνει κιολας να σηκώνει και τα χεριά και όλα αυτά τα μαϊμουδίστικα, τότε τον αφήνουν νηστικό πέντε μέρες.
Έτσι κάνουν και στα ντόπερμαν αμα τα ταΐσουν μετά αυτά πέφτουν για ύπνο και κοπροσκυλιάζουν, αμά όμως τα αφήνουν νηστικά το τερματίζουν.
Κάπως έτσι στήνουν και τον κωστάκη, φανταστείτε να έτρωγε πριν βγει στο βήμα...ούτε ψίλος στον κόρφο τους.
Ούτε για φιλολογική συζήτηση δεν θα ταν όχι για αρχηγός που πρέπει να δείξει πυγμή, θάρρος, να ναι μαχητής.

Έχουμε και ένα κακό να σχολιάζουμε ότι μαθαίνουμε έτσι λοιπόν θα πούμε και για δυο κουβέντες στις οποίες αναφέρθηκε ο αρχηγός του αθάνατου ελληνικού έθνους.
Είπε δύο ωραία, πρώτον ότι για αυτόν "δεν είναι αυτοσκοπός η εξουσία".
Και έχει δίκιο
Το γεγονός ότι κυριαρχούν οι καραμανλήδες στην εξουσία από πατέρα, θείο και τώρα ανεψιό είναι μόνο τυχαίο, ήταν η κακιά η ώρα, αυτοσκοπος όμως δεν ήταν.. Φήμες ανακριβείς λέγουν , έφτασαν μέχρι την παραλία του λαγανά, ότι θέση στο ευροψηφοδέλτιο θα έχουν και τα δίδυμα,έτσι επειδη δεν το χουν αυτοσκοπό και εδώ που τα λέμε μήπως οι άλλοι δεξιοί έχουν περισσότερο μυαλό.
Όχι

Το δεύτερο που μας ειπε εκεί στη ζάκυνθο είναι "ότι θα συνεχίσει το έργο του".
Εκεί να στο θεό που πιστεύετε, ανατρίχιασαν όλοι.
Κάγκελο έμειναν, αμ η ντόρα που θέλει η κοπέλα να αναλάβει και που όταν θα αναλάβει κινδυνεύει να μην έχει ποσοστό η Νδ, αυτή κόντεψε να κάνει εμετό, τα ακούει και από πιο ψηλά... ζαλίζετε πως να το κάνεις..

Τέλος πάντων ο καραμανλης ο αρχηγός της μεγάλης και αθάνατης ελλάδας που έχει τόσο κύρος παντού έγραψε άλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία αυτού του τόπου.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

"Με λαμπρότητα" γιορτάστηκε και φέτος η 25η Μαρτίου... Γιατί πέρυσι δεν είχε γιορταστεί με λαμπρότητα;



Όχι και πέρυσι και φέτος με λαμπρότητα γιορτάστηκε αλλά για πέρυσι είχαν ακουστεί κάτι φήμες ότι δεν ήταν τοσο λαμπρή αλλλά φέτος oμως δεν παίζεται.

Εκεί λοιπόν κάτω από την γνωστή πλέον Τέντα της παρέλασης απλώνονται οι κώλοι των σύγρχονων Μαυροκορδάτων και ανταμώνει η αξιοπρέπεια, η τιμή, το αίσθημα εθνεγερσίας, η ανάταση, ο ηρωισμός του τιποτά, ολα τα γυφτικα σκεπαρνια, και λοιπά
Απέναντι είναι οι κάμερες, άλλη αυτή η Τέντα.
Η κάμερα είναι εκεί να προλάβει να πάρει τη συγκινητική ματιά, το δάκρυ του προύχοντα που τόσο πάλεψε στην ιστορία αυτού του λαού και βέβαια τώρα του αξίζει να καμώνεται τον απονεμητή τιμών.

Και Η παρέλαση ξεκινά.

Εκεί που γίνετε χαμός είναι στις μεγάλες πόλεις όπου περνούν τα άρματα.
Να! καμάρι οι αξιωματούχοι.
Τώρα περνάν οι μίζες, λένε μεταξύ τους και γελάνε στα κρυφά.
Να! το βλέπεις αυτό το φορτηγό-όπλο που στην καρότσα του έχει φαντάρια, είναι υπερσύγχρονο, αλλά άμα βρέχει το βάζεις σε υπόστεγο, ο κλωβός του έγινε βίλα στη Μύκονο.
Αμ τα υπερσύγχρονα αεροπλάνα εκεί να δεις χρυσούς λεμονοστύφτες, μεγάλες μπίζνες η άμυνα του λαού.
Και κοροϊδεύουν

Κάτω από την τέντα είναι όλοι εκεί, από το στολίδι της δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο δήμαρχο, τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο αυτού του περήφανου κράτους.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι δηλώσεις όλου αυτού του συρφετού της πλαστικής Τέντας.
Σας Μεταφέρουμε μερικές.
Το στολίδι της δημοκρατίας δήλωσε " Ότι πρέπει να διακηρύξουμε ακόμα μια φορά την προσήλωσή μας στις αξίες και τα ιδανικά ξέρετε εσείς μίζες, μίζες μίζες μιλάμε για ιδανικές μίζες όχι αστεία.
Ο πρωθυπουργός της χωρας δήλωσε και αυτός.
Α! πριν τις δηλώσεις να σας πούμε πως παρατηρήσαμε κάτω από τα μάτια του κάτι κύκλους.
Είναι αλήθεια ότι κουράζεται;
Τέλος πάντων αυτός δήλωσε πως με την αλληλεγγύη μεταξύ του λαού ο τελευταίος πάει μπροστά .
Να σας κάνουμε και τη μετάφραση.
Ήθελε να πει, πώς αν για παράδειγμα οι τράπεζες βγάζουν κέρδη μόνο 3 εκατομμύρια ευρώ θα παίρνουν βοήθημα και 28 εκατομμύρια από το κράτος.
Αν ο λαός απολύεται σωρηδόν από τις εργοδοτικές γαλέρες θα παίρνει ένα ωραιότατο επίδομα θέρμανσης της τάξης των 150 ευρώ. Αυτό λέγεται αλληλεγγύη.

Ο giorgakis πρόεδρος και γιος του ΠΑΣΟΚ αλλά και πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής δήλωσε " Η κρίση που πλήττει σήμερα την Ελληνική κοινωνία, είναι κρίση βαθύτατα πολιτική".
Μπράβο giorgaki, κάτι θα διάβασε στο ίντερνετ, δεν εξηγείτε αλλιώς.

Ο Σουριζα δεν πήγε στις παρελάσεις , ήταν στις αντιπαρελάσεις και είναι και αυτό ένα στοιχείο του γιατί ακόμη συνεχίζονται οι παρελάσεις.

Το μόρφωμα ΚΚΕ-ΛΑΟΣ έκανε ξεχωριστές δηλώσεις ξαφνιάζοντας μας ευχάριστα.
Το ΚΚΕ δήλωσε πως ο ΤΣΕ δεν είχε πει μονό για τι κουκούλες που δεν είπε αλλά είπε και για τις φουστανέλες και είχε πει πως όποιος φοράει φουστανέλα είναι πραγματικός επαναστάτης καλώντας το μαρκογιαννάκη να συμπεριλάβει την εν λόγω αμφίεση στο νόμο για τις κουκούλες τώρα που θα τις ξηλώσει από το κάζουαλ.

Mετά πήγαν για φαί όλοι μαζί και ήπιαν στην υγειά του ελληνικού λαού.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Σφίγγοντας τα δόντια σιγοψιθυρίζω «και για το πείσμα σας, γουρούνια, θα αντέχω»

Aλληλεγγύη στους φυλακισμένους

Σε εξέλιξη κύμα εξεγέρσεων στις ελληνικές φυλακές μετά τη δολοφονία κρατούμενης που βρέθηκε νεκρή κατά την μεταγωγή της. Η νεκρή κοπέλα ήταν δεμενη με χειροπέδες και οι ανθρωποφύλακες βρίσκονταν λίγο παραπέρα. Η συγκεκριμένη κοπελα είχε καταγγείλει τους απάνθρωπους κολπικούς ελέγχους από ανθρωποφύλακες που τους έκαναν με τα χέρια. Η δολοφονία της κοπέλας έρχεται να προστεθεί στον ξυλοδαρμό του πολιτικού κρατούμενου Γιάννη Δημητράκη από ομάδα φασιστοειδών και πρωην αστυνομικών κατά την μεταγωγή του.

Μέχρι στιγμής υπάρχει εξέγερση στις φυλακές της Θήβας. Εκεί νωρίτερα συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές για να συμπαρασταθούν στους κρατούμενους αλλά και για να καταγγείλουν την δολοφονία της κοπέλας. Η αστυνομία που ήταν συγκεντρωμένη στο χώρο επιτέθηκε στους διαδηλωτές.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κινήσεις γίνονται και στον Κορυδαλλό ενώ πορεία συμπαράστασης στους φυλακισμένους και καταδίκης των δολοφονιών των φυλακισμένων έγινε και στα Χανιά της Κρήτης.

Συνεχής ενημέρωση από το indymedia

Η νεαρή κοπέλα που δολοφονήθηκε ενώ ήταν σε διαδικασία μεταγωγής είχε καταγγείλει τους τρόπους ελέγχου στις φυλακές. Το κείμενο που ακολουθεί είναι δικό της και περιγράφει αυτούς τους τρόπους.(πηγή indy)

Σφίγγοντας τα δόντια σιγοψιθυρίζω «και για το πείσμα σας, γουρούνια, θα αντέχω»

Καταγγελία προς τον συνήγορο του πολίτη της κρατούμενης Γκουλιώνη Αικατερίνης Ελεώνας Θηβών (20-02-09),

Είμαι 41 ετών σήμερα, εξαρτημένη από την ηρωίνη από τα 17 μου. Τόσα χρόνια αρρώστια και εξάρτηση από μία ουσία που αν δεν την είχα δε θα μπορούσα να είμαι όρθια για να δύναμαι να εργαστών, για να μπορέσω να ζήσω...

Τον χειρότερο εφιάλτη, όμως, που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης, δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα τον ζήσω έτσι όπως τον ζω και όπως καθημερινώς απειλούμαι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποστώ.

Αυτό το «αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης», λοιπόν, είναι η φυλάκιση η οποία, ουσιαστικά σημαίνει την αιχμαλωσία και την ομηρία μου από τους δεσμοφύλακες που ελέγχουν κι επεμβαίνουν ακόμη και στα γεννητικά μου όργανα και στ’ απόκρυφα σημεία του σώματός μου.

Όποτε μπαίνω στην φυλακή είτε γιατί εισάγομαι πρώτη φορά είτε γιατί επιστρέφω από δικαστήριο είτε γιατί πήγα νοσοκομείο δέχομαι την εξής επίθεση, η οποία ονομάζεται «έρευνα»:

Η δεσμοφύλακας με υποχρεώνει να βγάλω όλα μου τα ρούχα, με βάζει να σκύψω, ν’ ανοίξω τους γλουτούς, να βήξω και παρατηρεί τον πρωκτό μου. Πολλές φορές βρίσκει ευκαιρία να παρατηρήσει γυμνό σώμα και με κοιτάει καλά καλά, μου φέρεται προσβλητικά, ειρωνικά,
θρασύτατα, σα να’ μαι το τελευταίο σκουπίδι.

Μετά μου δίνουν άλλα ρούχα, από την αποθήκη τους, παράτερα και εξευτελιστικά, μου παίρνουν το σουτιέν γιατί, λέει, «απαγορεύεται» να το φοράω στην απομόνωση γιατί λέει, δήθεν μπορεί να…αυτοκτονήσω μ’ αυτό, μου δίνουν παπούτσια μεγαλύτερο μέγεθος απ’ το δικό μου και περπατάω σαν παλιάτσος και με οδηγούν στο φαρμακείο. Εκεί, με βάζουν να καθίσω σε γυναικολογική καρέκλα και η δεσμοφύλακας βάζει το δάχτυλό της στο αιδοίο μου μέσα στον κόλπο. Στην συνέχεια υποχρεούμαι να ουρήσω μπροστά στην δεσμοφύλακα για να κάνουν το ναρκωτέστ.

Μια φορά, στο χαρτί που ήταν τοποθετημένο στην γυναικολογική καρέκλα όπου μ’ έβαλαν να κάτσω είδα μία τρίχα από προηγούμενη ερευνηθείσα. Η αποστείρωση στα εργαλεία τους είναι κάτι που ενίοτε θυμούνται. Σε άλλες βάζουν διαστολείς και σκουριασμένους, πολλές φορές, τους βάζουν το δάχτυλό τους και συγχρόνως πιέζουν προς τον ορθό ή και από επάνω στη βουβωνική χώρα σε σημείο που η κρατούμενη να πονάει. Τα ειρωνικά σχόλια και τα σόκιν «αστειάκια» των δεσμοφυλάκων δεν λείπουν από το «ρεπερτόριό» τους…

Προσφάτως που αρνήθηκα την κολπική έρευνα και από τον γυναικολόγο, διότι ανεξαρτήτου μορφώσεως, ειδικεύσεως και μορφωτικού επιπέδου το να σου χώνει ο καθείς τα δάχτυλά του είναι τουλάχιστον «απρεπές», θα έλεγα, και ζητούσα υπερηχογράφημα, με απείλησαν ότι θα με δέσουν όλη νύχτα με τη χειροπέδα στο κάγκελο και αυτή την απειλή συγκεκριμένα την ξεστόμισε η δεσμοφύλακας που τελεί χρέη…νοσοκόμας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών (Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.) Γκαβάνα Στέλα παρουσία της υπαρχιφύλακα Σαμπάνη Σωτηρίας, μου είπε πως αφού είμαι κρατούμενη πρέπει να δεχτώ την κολπική κι αυτή που δεν είναι, είναι «άλλο πράμα». Εν ολίγοις αυτό που μου είπαν και λένε είναι ότι αφού είμαι κρατούμενη πρέπει να μου κάνουν ότι θέλουν και να μην αντιδράω.

Με οδήγησαν στην υποδιευθύντρια Καφρίτσα Αγλαϊα, η οποία μου είπε πως αφού αρνούμαι την κολπική έρευνα ότι βρεθεί από ναρκωτικά στην φυλακή θα το χρεώσει σ’ εμένα και πως θα με κρατήσει πολλές ημέρες στην απομόνωση.
Όταν της ζήτησα να μου κάνει υπερηχογράφημα διότι δεν αντέχω άλλο αυτόν τον βιασμό της κολπικής μου είπε πως δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Της απάντησα ότι δεν είμαι υποχρεωμένη να πληρώνω εγώ τη δική τους ανεπάρκεια και με οδήγησαν στην απομόνωση όπου ούτως ή άλλως θα με οδηγούσαν, κάνοντας κολπική ή μη.

Στην απομόνωση με έκλεισαν σ’ εάν κελί όπου έπρεπε να χτυπάω το κουδούνι για να’ ρθει η δεσμοφύλακας να μου ανοίξει να πάω στην μία τουαλέτα που είναι κοινή για όλες τις κρατούμενες στον χώρο αυτόν και παρακολουθούμενη από κάμερα.

Την ώρα της αφόδευσης σε παρακολουθεί η δεσμοφύλακας από την κάμερα κι όταν δει τα περιττώματά σου τότε της ζητάς την άδεια να τραβήξεις καζανάκι.

Εκτός του ότι είμαι αναγκασμένη να κάνω την ανάγκη μου μπροστά σε δεσμοφύλακα είμαι υποχρεωμένη να κάνω 8 αφοδεύσεις για να με βγάλουν από την απομόνωση αλλά κι αυτό, πάλι,
εξαρτάται από τις διαθέσεις τους.

Οι περισσότερες κρατούμενες αναγκάζονται να παίρνουν καθαρτικό για να επιτύχουν αυτές τις κενώσεις και αρκετές φορές είτε δεν έρχεται η δεσμοφύλακας να τους ανοίξει την πόρτα είτε είναι άλλη κρατούμενη στην τουαλέτα και στην κυριολεξία ενεργούνται επάνω τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιες δεσμοφύλακες τις εξευτελίζουν γιατί ενεργήθηκαν επάνω τους ή τους λένε απειλητικά ότι «εδώ είναι Θήβα και το κουδούνι για να πας τουαλέτα θα το χτυπάς όταν έχεις μεγάλη ανάγκη», την οποιά «μεγάλη ανάγκη» την κρίνει η δεσμοφύλακας ή της λένε με δυσφορία «πάλι τουαλέτα θέλεις;» και άλαλ τέτοια με ανείπωτη απανθρωπιά και σαδισμό.

Μου έχει συμβεί να μη μου ανοίγει η δεσμοφύλακας την πόρτα του κελιού για να πάω στην τουαλέτα και ανγκαζόμουν να ουρώ σε πλαστικό μπουκάλι νερού και αργότερα να έχω πρόβλημα με το έντερό μου από την συγκράτηση των κοπράνων. Στο τέλος, έφτασα στο σημείο να κλωτσάω την πόρτα του κελιού για να μου ανοίξει, να μου φέρεται προκλητικά και υποτιμητικά και επειδή την αποκάλεσα «κότα» έγραψε μία ψευδή αναφορά (η κα Δανιηλίδου Χαρίκλεια ει΄ναι η εν λόγω δεσμοφύλακας) σε συνεργασία με τον αρχιφύλακα Γαλάνη Ιωάννη που ήταν υπηρεσία εκείνη την ημέρα και σε αυτόν αναφερόταν η κα Δανιηλίδου, με πέρασα πειθαρχικό κι ο υποτελής σε αυτούς, εισαγγελέας Πρασσάς Γεώργιος με τιμώρησε με πειθαρχική ποινή εγκλεισμού σε κελί της απομόνωσης για πέντε μέρες με, επιπροσθέτως παράνομη, στέρηση καφέ, τσιγάρου και τηλεφώνου.

Πειθαρχικό το οποίο παραγράφεται σε δυο χρόνια πράγμα που σημαίνει πως εκτός του μαρτυρίου που υπέστην δεν θα αποφυλακισθώ με υφ’ όρων απόλυση, δεν θα πάρω άδεια και οι άρρωστοι γονείς μου και η 21χρονη κόρη μου θα περιμένουν πολύ για να με δουν και να τους στηρίξω.

Όλα αυτά συνέβησαν στη γυναικεία φυλακή Κορυδαλλού, αλλά αυτοί οι κύριοι υπηρετούν σήμερα στη Θήβα όπως και ο αρχιφυλακεύων Κοράκης Παναγιώτης, ο οποίος στην εδώ απομόνωση της Θήβας μου είπε πως παρ’ όλες τις 8 κενώσεις κλπ δικαιούται «βάσει του εσωτερικού κανονισμού» να με κρατήσει έξι ημέρες στην απομόνωση. Ο εσωτερικός κανονισμός δεν γράφει κάτι τέτοιο, αντίθετα λέει πως η τριήμερη κράτηση στην απομόνωση γίνεται μ’ εντολή εισαγγελέα και παρατείνεται εφόσον έχουν βρεθεί απαγορευμένες ουσίες στο σώμα του κρατούμενου και δεν μπορούν να αφαιρεθούν…

Μπάνιο δεν μπορείς να κάνεις στην απομόνωση –ειδικό χώρο κράτησης τον ονομάζουν λες και αλλάζοντας όνομα σε κάτι παύει και η φρίκη- γιατί όταν τύχει να έχει ζεστό νερό δεν είναι εκεί η δεσμοφύλακας και όταν είναι εκεί μπορεί να σε βγάλει από το κελί για να κάνεις μπάνιο, το νερό να είναι κρύο και να επιμένει πως είναι ζεστό βγάζοντάς σε τρελή.

Όταν και αν κάνεις μπάνιο σε παρατηρεί. Έτσι, μένουμε χωρίς μπάνιο για 7 μέρες και άνω. Καφέ, νερό υποχρεούσαι να παραγγείλεις μόνο από το καφενείο της φυλακής το οποίο λειτουργεί για τους δεσμοφύλακες και δουλεύουν σε αυτό κρατούμενες. Την τελευταία φορά που κρατήθηκα στην απομόνωση πλήρωσα 20 ευρώ στο καφενείο. Με αυτά τα χρήματα μπορούσα να περάσω περίπου είκοσι μέρες αγοράζοντας καφέ, ζάχαρη κλπ ενώ τα πλήρωσα μέσα σε πέντε μέρες. Αλλά εδώ η διαχείριση των χρημάτων μας εξαρτάται από τις ορέξεις της υπηρεσίας του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.

Όταν λοιπόν, αποφασίσουν οι ασύδοτοι βασανιστές μας να μας βγάλουν από την απομόνωση πρέπει να περάσουμε το ίδιο μαρτύριο της σωματικής έρευνας και της κολπικής εισβολής. Αυτό το ίδιο μαρτύριοι της έρευνας μπορεί ανά πάσα στιγμή να μου το κάνουν και στο θάλαμο, όπου μένω, όταν υπάρχει υπόνοια για ύπαρξη απαγορευμένων ουσιών. Μπαίνουν μέσα στο θάλαμο, μας ξυπνάνε, μας κάνουν σωματική και κολπική έρευνα, μας βγάζουν έξω από τον θάλαμο και ανακατεύουν όλα μας τα πράγματα πετώντας τα κάτω. Μετά χάνουμε πράγματα μας γιατί τα πετάνε ή τα παίρνουν και πρέπει να τακτοποιήσουμε ολόκληρο το θάλαμο για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε…

Κάποτε ήμουν άνθρωπος με όνειρα, με όρεξη για μάθηση, με κερδοφόρα επιχείρηση, με όρεξη για δημιουργία.
Σήμερα, όλος αυτός ο πόνος, η κακοποίηση, ο βιασμό του σώματος και της ψυχής που έχω υποστεί με κάνουν να ονειρεύομαι πως τους σκοτώνω όλους αυτούς που πληρώνονται για να βασανίζουν αδύναμους ανθρώπους.

Σφίγγοντας τα δόντια σιγοψιθυρίζω «και για το πείσμα σας, γουρούνια, θα αντέχω» ελπίζοντας να έρθει κάποια μέρα που θα σταμτήσουν να απλώνουν τα βρώμικα, διεστραμμένα χέρια τοςυ επάνω σε αδύναμους ανθρώπους. Το ξέρω πως ο κόσμος δεν αλλάζει, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ, όμως, φτάνει να μην αδιαφορούμε.

Ποτέ δεν πρόκειται να ξεπεράσω
τα όσα υπέστην και υπόκειμαι μεσα στη φυλακή.

Γκουλιώνη Κατερίνα

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Πλατεία Κύπρου και Πατησίων






Μία απόφαση με μεγάλη πολιτική αξία για τα κινήματα πόλης είχαμε χθες στην Αθήνα. Αφορούσε την αναστολή της οικοδομικής άδειας για το γκαράζ στην πλατεία της Κύπρου και Πατησιών. Έχει σημασία να το δούμε γιατί στην ανάλυσή της αυτή η απόφαση δείχνει ότι οι αντιστάσεις των πολιτών απέναντι στην λεηλασία των δημόσιων χώρων αν έχουν διάρκεια και ένταση μπορούν να φέρουν αποτελέσματα θετικά για όλους.
Πριν ένα μηνά ο ανεκδιήγητος δήμαρχος Αθηναίων πήγε και κατάστρεψε τα δέντρα μιας από τις ελάχιστες πλατείες στο κέντρο για να κατασκευάσεις εκεί πάρκιγκ. Κατάφερε με ασπίδα την αστυνομία(την πρώτη μέρα) αλλά και τραμπούκους είτε της νύχτας είτε φασίστες την επόμενη, να καταστρέψει την πλατεία και να δημιουργήσει συνθήκες τετελεσμένου στην περιοχή. Οι κάτοικοι μαζί με άλλους αλληλέγγυους αντιστάθηκαν έδιωξαν τις μπουλντόζες και εγκαταστάθηκαν μόνιμα πάνω στην πλατεία προστατεύοντας την και εμποδίζοντας την περαιτέρω εκμετάλλευσή της.
Παράλληλα κινήθηκαν και νομικά αλλά και κινηματικά διοργανώνοντας καθημερινές δράσεις.
Χθες είχαμε το ευχάριστο της αναστολής της οικοδομικής άδειας που σημαίνει ότι και τυπικά δεν μπορούν να συνεχιστούν οι εργασίες.
Είναι η πρώτη νίκη των κατοίκων που συνεχίζουν τον αγώνα τους για την διάσωση της πλατείας.

Η συγκεκριμένη πλατεία δεν είναι ο μοναδικός δημόσιος χώρος που απειλείτε. Υπάρχουν δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα που ξεκινούν από την λεηλασία του δημόσιου χώρου για να καταλήξουν στις επιταγές των εργολάβων και των παραγόντων.

Η νίκη(έστω πρωσωρινή) αυτή των κατοίκων του πάρκου της Κύπρου και Πατησιών δείχνει ότι οι αγώνες αυτοί μπορούν και θα έχουν αίσιο αποτέλεσμα.

Aνησυχούν τα πολιτικά καθάρματα και οι ζάπλουτοι τηλεαστέρες για την έξαρση της βίας.

Το παρακάτω κείμενο είναι απαλλοτροιωμένο απο Κουρδιστό Πορτοκάλι


ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ 50000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Πρωί-πρωί οι λαικοί γλείφτες της εξουσίας, οι "Πρόδορμοι και οι Τσάκες", έπιασαν δουλειά. Επιλεγμένοι ένας ένας με σοφία απο τους διοικητές τους, ώστε να θυμίζουν τον καφενόβιο Έλληνα που ρεύεται, τρώει τα νύχια του, ξύνει τ αρχίδια του και κλάνει, οι κύριοι Λυριτζής, Οικονόμου, Οικονομέας, Καμπουράκης, Παπαδάκης, Λιαρέλης, Αυτιάς, Σόμπολος αποτελούν το βαρύ πυροβολικό της πρωινής ενημέρωσης: Αγράμματοι, ξερόλες, αγενείς αλλά με τη βλαχομαγκιά του μέσου Έλληνα, του καφενόβιου που κοκορεύεται για τις επιτυχίες του στο κυνήγι και στο τάβλι.

Aυτή την αισθητική επιλέγουν οι καναλάρχες να επιβάλλουν, θεωρώντας ότι μ αυτά τα πρόσωπα απευθύνονται στη μεγάλη μάζα. Για να τους εκμαυλίσουν ολοκληρωτικά, να εκμηδενίσουν τις ανύπαρκτες αντιστάσεις τους, ανοίγουν τα ταμεία των γελοίων καναλιών και τους προσφέρουν μισθούς που κανείς επιστήμονας -ερευνητής, καθηγητής Πανεπιστημίου, υπάλληλος της ΝΑΣΑ κλπ, δεν έχει ονειρευθεί. Αποτέλεσμα, τα λαικά παιδιά που πληρώνονται με μηνιαίο μισθό αντίστοιχο με την αξία μιας γκαρσονιέρας σε καλή περιοχή, αναλαμβάνουν να ενημερώσουν τον μέσο Έλληνα για τις εξελίξεις.

Με κριτήριο τα προσωπικά τους κόμπλεξ αλλά και τις εκδουλεύσεις των καναλαρχών καλούν στο στούντιο κάτι τύπους σαν τον Αργύρη Ντινόπουλο, τον βουλευτή Αγοραστό, τον Γιάννη Τραγάκη και πάει λέγοντας. Μια μεγάλη παρέα σε χασαποταβέρνα στα Καλύβια. Αυτή είναι η πρωινή ενημέρωση.
Η μεθυσμένη απο ναρκισσισμό πρωινή παρέα των ζάπλουτων λαικών παιδιών, καταπιάνεται με τα πάντα-με την ευκολία που ο αλβανός μετανάστης δηλώνει υδραυλικός, πλακάς, ηλεκτρολόγος, μπογιατζής, και πάει λέγοντας.

Τις τελευταίες μέρες η "παρέα των Καλυβίων", ασχολείται με την έξαρση της βίας και σύσσωμοι οι μερακλωμένοι παρουσιαστές της χασαποταβέρνας των Καλυβίων, καθώς ρεύονται κάνουν λόγο για την ανεπάρκεια της αστυνομίας και την έλλειψη σχεδιασμού απο μέρους της. Συμφωνούν ακόμη πως όλα ξεκίνησαν απο τον Δεκέμβρη.
Οι πάμπλουτοι λαικοί τηλεαστέρες της συμφοράς, με τα βουλωμένα απο τη μάσα στόματα, λησμονούν ότι σ αυτή τη χώρα κανένα πολιτικό κάθαρμα δεν πήγε φυλακή για υποθέσεις όπως αυτή της Ζήμενς, των υποκλοπών, των κουμπάρων, του Χρηματιστηρίου, του Βατοπεδίου -με τον Εφραίμ και τον Αρσένιο να τσιμπούν καθημερινά το μάγουλο του υποδυόμενου τον πρωθυπουργό.

Αυτά τα λαικά πλουσιόπαιδα-750000 παντελονιάζουν οι "Πρόδρομος-Τσάκας" της πρωινής ΝΕΤ-επειδή επιχειρούν να μετατρέψουν την ανέχεια του κόσμου σε τηλεθέαση, θεωρούν ότι η φτώχια είναι απλά τηλεοπτικό πλάνο-πως να τη νιώσεις με 350 χιλιάρικα το χρόνο, όντας αγράμματος, μέτριος και επηρμένος σαν γύφτικο σκεπάρνι;

Αυτά τα καλόπαιδα, κάνουν παρατηρήσεις στους αστυνομικούς γιατί δεν επιβάλουν την τάξη, λες και οι αστυνομικοί είναι εντελώς μαλάκες, ώστε για χίλια ευρώ να παίξουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να προστατέψουν ένα σύστημα στο οποίο μερικές χιλιάδες οικογένειες πολιτικάντηδων, επιχειρηματιών, μεγαλοδημοσιογράφων (όσο αφορά τις αμοιβές) κι άλλων παρασίτων θησαυρίζουν μέσα απο σκάνδαλα και διαπλοκή, δεκαετίες τώρα.

Αντε να χαθείτε παλιοκηφήνες.

Εμείς καλωσορίζουμε τα βίαια και δημιουργικά χρόνια που έρχονται....

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Μετά την Ολυμπιακή σειρά έχει ο ΟΣΕ.

Άλλο ένα φιλέτο του δημόσιου πλούτου θα περάσει από τα χέρια του ελληνικού δημοσίου στη γνωστή κλίκα των εργολάβων- ιδιωτών που λυμαίνονται τα πάντα δημιουργώντας εκτός των άλλων και νέες σχεσεις εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους.

Πριν γίνει αυτό θα επιχειρηθεί η "εξυγίανση" της εταιρείας ώστε ο επόμενος να την πάρει "καθαρή", εκτός από φθηνή.
Τι θεωρούν φθηνή τα κοράκια της μίζας και του κεφαλαίου; απλά να μην υπάρχουν εργαζόμενοι με παλιές συμβάσεις εργασίες.

Προχωρούν λοιπόν σε γενναίο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για χιλιάδες εργαζόμενους και φυσικά μετατάξεις εργαζομένων.
Τι σημαίνει αυτό;
Καταρχάς ότι η αποδυνάμωση της εταιρείας με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις θα σημάνει αυτομάτως μεγαλύτερες υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων έναντι της νέας στρατιάς συνταξιούχων αλλά και ταυτόχρονη αποδυνάμωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων που ενώ θα είχαν έσοδα από εργαζομένους θα βρεθούν εντελώς αναίτια να έχουν υποχρεώσεις.
Από την άλλη μια νέα ευκαιρία για τους εργοδότες να στήσουν επιτέλους σε μαζική κλίματα τις νέες σχέσεις "απασχόλησης" των ατομικών συμβάσεων δημιουργώντας μια νέα στρατιά νέων εργαζομένων που δεν θα έχουν κανένα απολύτως εργασιακό δικαίωμα.

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια και η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων τους ενδιαφέρει για να μπορέσουν να εισέλθουν σε ιδιωτική ασφάλιση αφού θα έχουν διάλυση τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά και η δημιουργία νέων εργαζομένων χωρίς δικαιώματα με ατομικές συμβάσεις όπως ήδη προωθούνται από την MIG στην Ολυμπιακή και σε άλλες εταιρείες.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΣΕ θα κοστίσει στον έλληνα φορολογούμενο όσο κόστισε και στην περίπτωση της Ολυμπιακής, περίπου 2 δις ευρώ. Να θυμίσουμε πως η πώλησης της Ολυμπιακής ήταν 107 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η λεηλασία αναμένεται και στον ΟΣΕ.

Η απάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι ανύπαρκτη αν όχι βρίσκεται σε συμφωνία με τις "αλλαγές" .
Οι μόνες αντιστάσεις που απαντούν όμως στο "γενικό πλαίσιο" (προς το παρόν) και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκμετάλλευσεις και καταστολής, προέρχονται από τα μέρη της κοινωνίας που δεν εγκλωβίζονται στις συστημικές δομές της πολιτικής

Ό ελληνικός λαός βυθίζεται στη φτώχεια, στην καταστολή και στην εκμετάλλευση και από την άλλη τον πλούτο λεηλατούν οι αετονύχηδες και τα πολιτικά τζάκια με τα βλαστάρια της συμφοράς που ξεπουλάν και καταστρέφουν τα πάντα.

Εκδήλωση-Συζήτηση

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Τίτλοι τέλους για την Ολυμπιακή και για χιλιάδες πρώην αλλά και επόμενους εργαζόμενους.

.







Η Ολυμπιακή ιδιωτικοποιήθηκε πλήρως, όλη η δημόσια περιουσία πέρασε στα χέρια του ταύρου της Τάξης των νεοκαπιταληστών στην ελλάδα.
Ένα τελευταίο κεφάλαιο είναι να κατανοήσουμε το ποιος έχασε και το ποιος κέρδισε από αυτή την πολύ όμορφη συμφωνία των Μη Κυρίων.

Για την Τάξη των νέοκαπιταληστών.

Αναμφίβολα θα βγουν κερδισμένοι μίας και κατάφεραν να βάλουν στο χαρτοφυλάκιο τους μια τεράστια εταιρεία με πολύ καλή εμπειρία της αγοράς, μεγάλη διείσδυση στην παγκόσμια αγορά άρα αυτό που πουλά το πουλά σε μια παγκόσμια αγορά και ένα πολύ έμπειρο προσωπικό.
Εκτός αυτού η Ολυμπιακή είναι ίσως η μοναδική εταιρεία στον κόσμο που διαθέτει η ίδια ένα υπερσύγχρονο δικό της αεροδρόμιο.

Το τίμημα εξαγοράς δεν αποτελεί καν τίμημα και εμπίπτει στην σφαίρα του φιλοδωρήματος, τουλάχιστον όσον αφορά το ποσό που δόθηκε στο τυπικό μέρος για την εξαγορά της εταιρείας.
Οι όροι που συνοδεύουν την εξαγορά όπως "εθελουσία έξοδος" εργαζομένων με ευθύνη του Κράτους, οι χρηματοδότηση της νέας εταιρείας, η ήδη πληρωμένη παραμονή της Ολυμπιακής στο ελευθέριος Βενιζέλος, καθιστούν την Τάξη των νέοκαπιταληστών σε θέση να κατιουριένται από τη χαρά τους για την έκβαση της εξαγοράς.

Για τους εργαζόμενους.

Η πώληση της Ολυμπιακής θα οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος είτε στην προσωρινή απόλυση και επαναπρόσληψη με νέους όρους(ατομικές συμβάσεις το λένε), είτε σε εθελουσία έξοδο με σύνταξη και λοιπές γεναιωδορίες από τα δημοσια ασφαλιστικά ταμεία(πχ ΙΚΑ).
Σιγουρότατα η ευέλικτη εργασία και οι κάθε είδους μορφές της όπως αναγράφονται με σαφήνεια και στο μπουκάλι με βιτριόλι που κάποιοι άλλοι καπιταληστές έριξαν στην Κων Κούνεβα, σίγουρα δεν τοποθετεί τους εργαζόμενους στους "κερδισμένους" αυτής της συμφωνίας.
Αν κάποιοι έχουν απορίες μπορούν ήδη να ρωτήσουν τους νεοπροσλαμβανομένους στον ιδιωτικό πρώην δημόσιο τραπεζικό τομέα, στον ιδιωτικό πρώην δημόσιο ΟΤΕ κλπ.
Και για του λόγου του αληθές ήδη η εταιρεία που αγόρασε την Ολυμπιακή ξεκινά διαγωνισμό για την πρόσληψη 4000 θέσεων εργασίας όπου οι "τυχεροί" θα υπογράψουν ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ εργασίας.
Ο καθένας μόνος του με το δικαίωμά του στην εργασία.
Τονίζεται ότι όλοι θα περάσουν από συνέντευξη.
Να θυμίσουμε ή και να γνωρίσουμε στο φιλοθεάμον κοινό ότι μία από τις ερωτήσεις που γίνονται σε αυτού του είδους τις συνεντεύξεις είναι «εσείς με τι μισθό θα είσαστε ευχαριστημένοι».
Προφανώς γιατί το ύψος του μισθού, στη Νέα Τάξη πραγμάτων είναι υπό διαπραγμάτευση και βέβαια δεν θα τον καθορίσει η αδύναμη θέση στην οποία βρίσκεται ένας υποψήφιος εργαζόμενος.

Για την κοινωνία και για όλους εσάς.

Όλοι εμείς χάσαμε μία δημόσια υπηρεσία για την οποία κάναμε για χρόνια τεράστια έξοδα και θυσίες.
Φτιάξαμε ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο ενώ έγινε με χρήματα του λαού και στο όνομα της δημόσιας Ολυμπιακής τότε χαρίστηκε(μέσω της μακροχρόνιας ενοικίασης) στους γερμανούς, σήμερα χαρίζουν την Ολυμπιακή.
Ο ελληνικός λαός έχασε μία ακόμη δημόσια τεράστια περιουσία ενώ αποδέχθηκε την υποχρέωση να πληρώσει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ κάτι παραπάνω από 1 δις ευρώ για την....εξυγίανσή της.
Τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να πληρώνουν τις νεες απαιτήσεις των "νέων εθελούσιων συνταξιούχων" που μέχρι τώρα ως εργαζόμενοι τροφοδοτούσαν με εισφορές τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τώρα θα παίρνουν από αυτά.

Ετούτος ο λαός ξανάγραψε μία χρυσή σελίδα ραγιαδισμού, υποτέλειας και αθάνατης ευτέλειας απέναντι στους φυσικούς του εχθρούς που επιμένει χρόνια τώρα να τους κουνά την ουρά και να τους συνοδεύει με παλαμάκια σε κάθε βρωμιά που κάνουν εναντίον του.
Αυτό ο λαός που ούτε ξέρει, ούτε θυμάται, αλλά και ούτε θα μάθει ποτέ. Αυτός ο λαός σχεδόν μια Τάξη ολόκληρος που του είναι πιο εύκολο να πετροβολάει την Τάξη του παρά τους φυσικούς, Ταξικούς του εχθρούς.
Αυτός ο λαός που στις μέρες μας έχει αναγάγει ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό του σημερινού πολιτισμού του τη βρωμιά και τη διαφθορά, σε όλους τους θεσμούς και σε όλο το μήκος και πλάτος της εξουσίας και αυτό είναι και δική του κατασκευή.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Η αθλιότητα μίας αφίσας του ΚΚΕ…...ή αλλιώς πώς το ΚΚΕ μετέτρεψε τον CHE σε προβοκάτορα.



O CHE εμφανίζεται μέσα από τα πανάκριβα εργαστήρια της τυποεκδοτικής σε ρόλο προβοκάτορα. Βάζουν στο στόμα του φράσεις καταδίκης που δεν είπε ποτέ.

Τον χρησιμοποιούν για να πείσουν, για τη δίκη τους υποτέλεια και επιλογή να σταθούν για άλλη μια φορά δίπλα στις δυνάμεις της καταστολής.

Αναμφίβολα η καταδίκη της κοινωνικής εξέγερσης του Δεκέμβρη από τα κώματα του αστικού καθεστώτος είναι πλέον υποχρέωση προς την τάξη και την ασφάλεια.



Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που το αίμα του μικρού Αλέξη έρεε πάνω στο πλακόστρωτο, είχε αποφασίσει με ποιον θα συμμαχήσει. Με τους ένστολους δολοφόνους, με αυτούς που τους αφιέρωσε και το μαγικό διήγημα, με τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ, με τις προσπάθειες της καταστολής με όλους αυτούς που προσπαθούσαν να καταστείλουν και να συκοφαντήσουν την εξέγερση του Δεκέμβρη.

Δεν ήταν η πρώτη φορά.

Το ʼ73 κατηγορούσε τους καταληψίες του πολυτεχνείου με την περίφημη 8η πανσπουδαστική, το 98΄ έκανε συλλήψεις διαδηλωτών και τους παρέδιδε στην αστυνομία και αυτά μονό ως σκόρπιες σκέψεις μπορούν να κατατεθούν.



Η άθλια πραγματικότητα του ΚΚΕ με την κοινωνία είναι διαρκής και καθημερινή.Ότι δεν ελέγχει και σήμερα δεν ελέγχει τίποτε απλά το καταγγέλλει, το συκοφαντεί, το παραδίδει στην αστυνομία, βάζοντας όχι κουκούλα αλλά το πηλήκιο της αστικής νομιμότητας.

Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ούτε τον ΤΣΕ.

Ο άνθρωπος που κατά τη δράση του έκανε μαθήματα συγκάλυψης του προσώπου του για τις ανάγκες του ανταρτοπόλεμού του μετατράπηκε από τους αστικό-πραίτορες του ΚΚΕ σε σύγχρονο υπερασπιστή της καταστολής, τον έκαναν συνένοχο στις απαιτήσεις του ΛΑΟΣ για ποινικοποίηση των κουκουλοφόρων. Μετέτρεψαν τον ΤΣΕ σε εισαγγελέα της έδρας που ψάχνει να βρει τρόπο να δέσει διαδηλωτές.

Η αθλιότητα του ΚΚΕ δεν έχει σταματημό.

Μετέτρεψαν τον ΤΣΕ σε φθηνό δωσίλογο του καθεστώτος, που “δίνει” στην αστική νομιμότητα και στους μηχανισμούς της ότι δεν του αρέσει, ότι δεν ελέγχεται από τις κωμωδίες του ΚΚΕ.

Τα λόγια του υποβολέα του ΤΣΕ εκείνος δεν τα είπε ποτέ ο ίδιος, αντίθετα ο ίδιος από διάφορες περιγραφές αγωνίζονταν με μικρές ευέλικτες ομάδες τουλάχιστον αρχικά και με κάλυψη των χαρακτηριστικών του. Οι μεταμφιέσεις και η απόκρυψη των πραγματικών χαρακτηριστικών ήταν πάντα προτεραιότητα για την προστασία και του ίδιου αλλά και των συντρόφων του, όταν αγωνίζονταν ενάντια στα καθεστώτα που έστηναν όπως και σήμερα οι σημερινοί κυνοβουλευτικοί συνάδελφοι του ΚΚΕ.

Η αθλιότητα της αφίσας του ΚΚΕ είναι συνέχεια της άθλιας και αντιδραστικής πρακτικής τους μέσα στους αγώνες.



Aναδημοσίευση απο indymendia

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Η μεγάλη ανατριχίλα.

.


.


To άρθρο ακολουθεί τις δηλώσεις Μαρκογιαννάκη για την αστυνομία, την καταστολή και τον έλεγχο, Θεωρόντας αρχής εξαρχής ότι πρόκειται για έναν σχεδιασμό μιάς ευρύτερης πολιτικής κλίκας που απολαμβάνει τον ήλιο σε όλα τα έδρανα του κυνοβουλίου.


42 χρόνια μετά την εγκαθύδριση της στρατιωτικής δικτακτορίας το κυρίως υλικό της επιστρέφει από τα έδρανα του κυνοβουλίου για τον μαζικό έλεγχο μιάς ολόκληρης κοινωνίας.

Το υλικό αυτό δεν είναι άλλο από τοv Γύψο.

Στο Γύψο λοιπόν τα δημοκρατικά δικαιώμτα των πολιτών, στο όνομα του λαού και της ασφάλειά του.

Η φασιστικοποίηση των κοινοβουλευτικών δρώμενων είναι μια διεργασία που χει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Η εκκόλαψη του αυγού του φιδιού γιντεαι εδώ και αρκετο διάστημα στα έδρανα του κοινοβουλίου, με την πλήρη συγκατάθεση και ζεστασιά όλων των μερών του.

Ήταν ζήτημα χρόνου να δημοσιοποιηθούν οι ομόφωνοι ολοκληρωτικοί σχεδιασμοί που θα επιβάλλονταν στην κοινωνία, προς γνώσιν και συμμόρφωση .

Η εξέγερση του Δεκέμβρη επιτάχυνε όλες τις διαδικασίες.

Η σύγκρουση πλατιών λαϊκών στρωμάτων με το πρόσωπο της εξουσίας αλλά και του κεφαλαίου, όπως αυτό εμφαμνίζεται στα κτήρια της ασφάλειας και των τραπεζών, αλλά και η μη “συγκράτηση” τους από παραδοσιακά κόματα ανέπτυξε μεγάλη ανασφάλεια στις αυλές της εξουσίας.

Μετά την επιχείρηση με τις συκοφάντησεις έπρεπε να βγούν μέτρα που θα θέτουν σε τροχιά ασφάλειας το τσαλαπατημένο σύστημα.

Οι δημοσκοπήσεις που κάθε εβδομάδα «χαρίζουν» λαϊκή βάση σε κόματα που αποδοκιμάζονται από όλους, οι πολιτικές συνεργασίες που σου σηκώνουν την τρίχα (ΚΚΕ και ΛΑΟΣ-ΝΔ),τα ψυχολογικά τεστ σε ένστολους που πρέπει να νιώσουν πραγματικά ελεύθεροι όταν σκοτώνουν κλπ.

Όλα θα έμπαιναν σε μία σειρά, τουλάχιστον από την πλευρά της εξουσίας.


Η νεότερη συνέντευξη ενός ανώτεου παράγοντα της καταστολής μας τοποθετεί ευθαρσώς κάτω από τον φοίνικα του 67΄.


Αστυνομοκρατία, παρακολουθήσεις, βασανηστήρια, φυλακίσεις χωρίς δίκη και χωρίς δικαιώματα για τους συλληφθέντες των διαδηλωσεων και όχι μόνο.

Έλεγχος όλων των ΜΜΕ, προς το παρον υπάρχει απόλυτος έλεγχος των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, έλεγχος των επικοινωνιών με επέκτασή τους σε καρτοκινητά και ίσως είμαστε στην αρχή ενός σχεδιασμού ελέγχου και του ίντερνετ.


Ο Μαρκογιαννάκης ως εκπρόσωπος συνολικά της εξουσίας καλεί τους πολίτες να “χάσουν” κάποια από τα ατομικά τους δικιαώματα για την …ασφάλεια τους. Επίσης μας πληροφορει πως η αστυνομία θα κάνει τα πάντα για να υπερασπσιθει την περιουσία. Θα είμασταν μαλον εξαιρετικά αφελείς αν πιστεύαμε ότι θα επιτεθεί η αστυνομία και σε αυτούς που «γυάλισαν» τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων. Προφανως ο Μαρκογιαννάκης δεν εννοούσε την προστασία αυτής της περιουσίας.


Μετά το Δεκέμβρη τα πόδια του κράτους λύγισαν, τα κώματα του κοινοβουλίου ένιωσαν την πλήρη απομόνωση από τον κοινωνικό χώρο που με τόση “προθυμία” τους στηριζει στις δημοσκοπησεις των ΜΜΕ.

Η αλήθεια είχε αποτυπωθεί, η κραυγαλέα αποδοκιμασία συνολικά του συστήματος και των θεσμών έθεσε σε συναγερμό τους πιο σκληρούς μηχανισμούς. Το αποκούμπι του το σύστημα θα το βρει εκεί κάτω από το φοίνικα, και η αστυνομία να αναλάβει πλέον το καθήκον της χωρίς περιστροφές και ανοησίες περί δημοκρατίας κλπ.


Απαιτήθηκε και συμφώνησαν σε κοινή γραμμή, καταδίκασαν ενάν ολόκληρο λαό, ξεπέρασαν τις δήθεν ιδεολογικές τους διαφορές και επέτρεψαν σε μία ίδια δειαχειριστική λογική να διαπρέψει. Έχουν αποφασισει να ρίξουν ένα πέπλο σιωπής και συνενοχής προκειμένου να κατασκευάσουν την αποδοχή του συστήματος και αυτό θα το πετύχουν μέ κάθε μέσο κρατικής βίας που διαθέτουν έναντι των αντιστάσεων που συνεχίζονται.

Οι δηλώσεις του εισαγγελέα της χούντας είναι η δημοσιοποίηση προς όλους τους φορείς, του σχεδιασμού και των εγγυήσεων που θα τους παρέχει το σύστημα.

Η αστυνομία, τα κώματα της αριστεράς, οι ακροδεξιοί, οι τραμπούκοι των κωμάτων, οι διστακτικοί δικαστές, τα ακροδεξιά ΜΜΕ, είναι μερικοί από τους φορεις που θα κληθούν να υλοποιησουν κάθε σπιθαμή της σύγχρονης καταστολής.


Αν υπάρξουν αντιστάσεις αυτές η θα διωχθούν με κάθε μέσο κρατικής βίας ή θα “πειστούν” οι πολίτες πως δεν πειράζει ας “χαθούν” κάποια δικαιώματα για το καλό της ασφάλειας.

Ο χαφιεδισμός και ο ολοκληρωτισμός του αστυνομικού καθεστωτος με τις καμερες μαζικής παρακολουθήσεις, τις δολοφονίες και τους βασανησμούςαπό αστυνομικούς, την σιωπή από τα κυνοβουλευτικα σχήματα είναι πολύ απλά τα μέρη του σημερινού ολοκληρωτισμού. Είναι τα αποτελέσματα της εκκόλαψης του αυγού του φιδιού μέσα στο αστικό κυνοβούλιο, τον πιο διεφθαρμενο θεσμικο μηχαισμό της αστικής τους “δημοκρατίας”.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Τσίρκο η "η ελλάς"

.


.

Ολίγον σύλληψη παλαιοκώστα από τα δαιμόνια λαγωνικά της αστυνομίας.
Πόσο ολίγον;
Καμιά πενηντάρια πόντους ψηλότερος ο συλληφθής είδε και έπαθε να πείσει τους αστυνομικούς ότι δεν ήταν ο Β.Παλαιοκωστας.

Εξηγούμαστε.

Μέσα στο ορυμαγδό των γεγονότων, κάποιοι επιμένουν να κάνουν το καθήκον τους.
Η ελλας, ίσα που πρόλαβε και δεν έδωσε συνέντευξη τύπου μετά την ολίγον καταπληκτική σύλληψη του Παλαιοκώστα. Τελικά είχαν συλλάβει έναν τεράστιο τύπο που τους έμοιαξε με τον Παλαιοκώστα.
Μιλάμε ο τυπος ήταν κάτι λιγότερο από δυόμιση μέτρα(2,5 μέτρα)
Συνδικαλιστές της ελλας δήλωσαν για την ολίγον επιτυχία ότι φταίει η πολιτεία που δεν τους λέει τι "είδους αστυνομία θέλουνε να έχουνε".
Επίσης δήλωσαν οι συνδικαλιστές πως "έχουνε τα χέρια τους δεμένα" και πώς "φταίει και το πανεπιστημιακό άσυλο".
Επίσης ένεκα και της ευκαιρίας ζήτησαν να μπορούν να πυροβολούν αδιακρίτως, να έχουν πρώτο μισθό ίσο με το μισθό των πρυτάνεων, να επιστρέψουν στο "σώμα" με ευσημον μνεία όσοι έχουν κατηγορηθεί ως βασανηστές, δολοφόνοι κλπ και το σημαντικότερο περισσότερες προσλήψεις, προφανώς για να μοιράζεται το ειδικό βάρος των επιτυχιών, όπως η ολίγον σύλληψη του Παλαιοκώστα.

Στα επόμενα νούμερα του Τσίρκου, πάταγο έκανε η νέα εμφάνιση του giorgakis που έκανε δείπνο σε δώδεκα επιχειρηματίες.
Να θυμίσουμε στο φιλοθέαμον κοινό μας ότι δώδεκα ήταν και οι απόστολοι.
Έτσι βλέπει τον ευατο του ο giorgakis, ως μεσσία και μείς δεν είμαστε αυτοί που θα διαφωνήσουμε.
Έτσι για τη σημειολογία να θυμίσουμε ότι ανάμεσα στους εκλεκτούς συνδαιτυμόνες του giorgakis ήταν και ο μυτηληνιαίος ο οποίος πουλά το ρεύμα, που παράγει, στη ΔΕΗ με 70ευρώ την κιλοβατώρα όταν η ΔΕΗ την πουλά λιανικής έως 45ευρώ.
Άπαιχτος ο επιχειρηματίας, έχει βάλει μέσα τη ΔΕΗ εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά η γενναιοδωρία των ελληνικών κωμάτων είναι και σε αυτή την περίπτωση ανεξάντλητη.

Το Τσίρκο δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς τον Κωστάκη, το άλλο παιδάκι που παίζει με την ελλάδα.
Τον καραμανλή που λέτε τον έστειλαν στας Ευρώτας να λύση το παγκόσμιο οικονομικό πρόβλημα.
Τώρα πήγε εκεί ως αρχηγός κράτους πήγε εκεί ως αντιπολίτευση σύμφωνα με τα γκάλοπ;
Θα σας γιαλάσουμε.
Εμείς ξέρουμε ότι σύμφωνα με τα γκάλοπ προτιμάμε το giorgaki.Ο Κωστακης είναι δεύτερος.
Να σαι εδώ αντιπολιτευση και να πάς εκεί ως αρχηγός δεν είναι και από τα πιο σοβαρά προφίλ. Αλλά τόσα προβλήματα έχει η Ευρώπη ...
Ο Κωστάκης πάντως πήγε, τώρα για το αν ασχολήθηκε κανένας μαζί του αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες στον παιδότοπο(εχουν οργανωμένο για τα παιδάκια των επιτρόπων) που έχουν για τα παιδάκια δεν ήταν από τα πιο ήσυχα παιδάκια.
Πάντως σοβαρά τωρα.
Ο Κωστάκης είχε μεγάλες συναντήσεις εκει που πήγε.
Ειχε ραντεβού με μεγάλους και τράνους. Με τον Τουίτυ, με τον Τομ και Τζερυ, με τον Ντοναλντ, με τον Πόκεμον, κλπ.
Για αυτό και όταν επέστρεψε στην ελλάδα ζήτησε και εγινε αμέσως αποδεκτό να δεί και τους αλλους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσουν το μέλλον αυτής της μεγαλης και ιστορικης χώρας μη σας πώ οτι μιλησαν και για το μέλλον της ευρώπης.

Και εδώ που τα λέμε, και ρωτήστε και σεις τους γνωστούς σας, ο μονός ελληνας που θα τον έπαιρναν σοβαρά στας Ευρώτας είναι εκείνος που φορά μαντίλα και απειλεί να βάλει μπουρλότο σε όλο τον κόσμο, οι άλλοι και ειδικά σε αυτούς στας Βρυξέλες τους φαίνονται γελοίοι όπως ακριβώς και είναι.


Τραγουδάκι για όλους και όλες εσάς απο την Μελίνα και το θαυμάσιο

Καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ"

Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ",
ο σαλτιπάγκος
πουλά τα νούμερα φτηνά
δραχμή τα ακροβατικά
οι αλυσίδες δωρεάν
το πήδημα θανάτου δυο δραχμές
χωρίς σκοινιά, περάστε κόσμε.

Ασώματος η κεφαλή περάστε κόσμε
τη βρήκανε στην Αφρική
καπνίζει, πίνει και πονά
τρελαίνεται για μουσική
χορεύει με τα μάτια δυο δραχμές
ποιος θα τη δει;
Περάστε κόσμε.

Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ",
οι θεατρίνοι
μ' ασετυλίνη και κεριά
την Γκόλφω παίζουν στα παιδιά
με φουστανέλες δανεικές
και δάκρυ πληρωμένο δυο αυγά
και τρεις δραχμές, περάστε κόσμε.
.

.

Συνέντευξη του Δημήτρη Κουφοντίνα

«Σέχτα Επαναστατών» και «Επαναστατικός Αγώνας»: δύο όψεις του ίδιου νομίσματος;

Αυτό το νόμισμα έχει πολλές όψεις. Θα τις βρείτε στα ψιλά των εφημερίδων, στα μονόστηλα, όπου κρύβονται οι πραγματικές ειδήσεις. Καμιά φορά φτάνει και στα πρωτοσέλιδα. Μιλάμε για έναν ολόκληρο χώρο «άμεσης δράσης», με διάφορες μορφές και διαβαθμίσεις, έναν χώρο που επεκτείνεται όσο οξύνεται η πολύμορφη κρίση, όσο βαθαίνουν οι κοινωνικές ανισότητες. Εναν γαλαξία ομάδων και συσπειρώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Περιφέρεια και Κύπρο. Οι αναλυτές της μητροπολιτικής βίας το ονομάζουν «εμφύλιο χαμηλής έντασης». Εδώ θα βρείτε πολλούς, νέους κυρίως ανθρώπους με πολλή οργή, με πολλή ορμή, με πολλά όνειρα που δεν αντέχουν να τους τα σκοτώνουν. Στέλνουν πολλά «μηνύματα στο μπουκάλι». Και, τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο… Ποιοι τα παραλαμβάνουν, όμως, είναι το ζήτημα…

Θα λέγατε ότι η «Σέχτα Επαναστατών» είναι μια φυσική εξέλιξη της 17Ν, απλώς προσαρμοσμένη στις συνθήκες του 2009;

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για «φυσική εξέλιξη» όπως την αναφέρετε. Το επαναστατικό κίνημα έχει βέβαια τη γενική του αλήθεια, αλλά έχει και τις ιδιαίτερες εποχές του, τους διαφορετικούς τόπους του, τις ειδικές του περιστάσεις και συνακόλουθα, τα πρόσωπα που γεννά αδιάκοπα και διαπλάθει. Σήμερα υπάρχει το κενό επαναστατικής πράξης και η προσπάθεια των δυνάμεων που προαναφέραμε να το καλύψουν. Εστω κάποιο τμήμα του. Το αν θα καλυφθεί, πώς και από ποιους είναι το αντικείμενο μιας συζήτησης που δεν έχει γίνει ακόμη.

Η 17Ν,αν υπήρχε σήμερα, θα διάλεγε τους ίδιους στόχους;

Τελικά πολλοί είναι αυτοί που τώρα μιλούν για τον καιρό της 17Ν. Αν δεν τον αναπολούν κι όλας… Ομως οι καιροί άλλαξαν. Αν υπήρχε η 17Ν σήμερα, θα ερχόταν αντιμέτωπη με νέα προβλήματα και καταστάσεις. Τώρα είναι εποχή κρίσης, εποχή που γκρεμίζονται οικοδομήματα, βεβαιότητες, αντιλήψεις. Αναδύονται δυνάμεις με αντιφατικότητες, ενίοτε χωρίς πλήρη συνείδηση του κοινωνικού εαυτού τους και του ρόλου τους, που ωστόσο αντανακλούν τις κοινωνικές αλλαγές που συντελούνται. Ομως και τώρα χρειάζεται πολλή σκέψη πριν από τη δράση και κυρίως να μην παίρνουμε τις επιθυμίες μας για πραγματικότητα.


Πιστεύετε ότι η 17Ν του 2009 θα ήταν υποχρεωμένη να στραφεί σε μεθόδους όπως το παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Citibank ή θα επέλεγε επιχειρήσεις χαμηλότερης βίας;

Σήμερα-Τετάρτη-που μιλάμε δεν γνωρίζω ποιοι έβαλαν τη βόμβα στη Citibank,ούτε τι αποτέλεσμα επιδίωκαν επιχειρησιακά και πολιτικά. Και, βέβαια, δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό τους. Γνωρίζω, όμως, ότι καμιά ελληνική οργάνωση ένοπλης επαναστατικής πάλης δεν θα προέβαινε σε ενέργειες τυφλής-λεγόμενης-βίας.Αλλωστε,κι από τις έως τώρα προκηρύξεις τους δεν προκύπτει αυτό. Από την άλλη πλευρά, όμως, και όλοι εκείνοι που ωρύονται στα τηλεπαράθυρα για τις ενέργειες αυτές, με τον γνωστό κανιβαλισμό τους, την ίδια ακριβώς ώρα αποσιωπούν την τρομοκρατική-φασιστική επίθεση στα γραφεία του «Δικτύου». Γιατί δεν την καταδίκασαν; Πού είναι το «ανθρωποκυνηγητό» που εξαπολύει ο κατασταλτικός μηχανισμός στις «άλλες» περιπτώσεις;

Πώς είδατε το ρεύμα που δημιουργήθηκε στην κοινωνία ως αντίδραση στον θανάσιμο πυροβολισμό του 15χρονου Αλέξη από τον ειδικό φρουρό;

Η αυθόρμητη κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη ήταν η πρώιμη άνοιξη που ήρθε από το μέλλον, συντάραξε μια παραιτημένη, μια ηττημένη κοινωνία και αποκάλυψε τη ζωντανή νέα γενιά που την έλεγαν, ακόμη χτες, αφασική και ατομικοποιημένη…

Κάποιοι είπαν, όμως, ότι η επίθεση που ακολούθησε κατά του 20χρονου αστυνομικού ήταν σαν να τράβηξε, ξαφνικά, το «χειρόφρενο» σ’αυτή την κοινωνική έκρηξη…

Την κοινωνική αυτή έκρηξη πρέπει να τη δούμε όπως πραγματικά ήταν. Να δούμε τους περιορισμούς και τα εσωτερικά της όρια,τις αντικειμενικές και υποκειμενικές δυνατότητές της πολύ πριν από την επίθεση κατά της κλούβας των ΜΑΤ στο Γουδί. Να μιλήσουμε, επίσης, και για όσους έχουν επινοήσει μια δική τους, βολική Αριστερά, όπως κάποιοι χριστιανοί επινοούν έναν Χριστό στα μέτρα τους. Μια Αριστερά άκρως πασιφιστική, που γυρνά συνεχώς το άλλο μάγουλο. Ομως, τα τελευταία 150 χρόνια, πριν εμφανιστεί και εδώ, Αριστερά σημαίνει συνδυασμός ειρηνικών και βίαιων αγώνων. Με αυτή την έννοια, ενέργειες όπως αυτή στο Γουδί ή ακόμη και οι πυροβολισμοί στα Εξάρχεια ή στο Αστυνομικό Τμήμα του Κορυδαλλού δεν είναι ασύμβατες με την ιστορία και τις παραδόσεις του επαναστατικού κινήματος. Σωστές ή λάθος, άλλης τάξης ζήτημα. Το δεδομένο είναι πάντα το πολιτικό πλαίσιο, η χρονική συγκυρία και ο σεβασμός στην αυτονομία του μαζικού κινήματος. Ενώ ζητούμενο είναι πάντα ο πολιτικός σκοπός, το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και το μήνυμα. Αυτά ελέγχονται και δοκιμάζονται μέσα στην κοινωνία και μέσα από την κριτική και αυτοκριτική που κάνει το ίδιο το επαναστατικό κίνημα.

Εσείς έχετε συχνά αξιοποιήσει τα media για να κάνετε γνωστές τις απόψεις σας στην κοινωνία.Τώρα,οι δημοσιογράφοι έχουν μπει στο στόχαστρο…

Είναι γνωστός ο ρόλος ιδιαίτερα των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των μεγαλοδημοσιογράφων, βασικών στυλοβατών του συστήματος. Ο Μπαλζάκ στις «Χαμένες ψευδαισθήσεις» μιλά για τις «καθημερινές κακοήθειές τους,(…) που αντιστοιχούν στις βιαιότητες, τις λεηλασίες, τους εμπρησμούς, τις προδοσίες του πολέμου». Ωστόσο, μια επαναστατική οργάνωση δεν θα χτυπούσε έναν τυχαίο δημοσιογράφο. Η χώρα δεν βρίσκεται υπό ξένη κατοχή ώστε ο κάθε στρατιώτης του εχθρού να είναι νόμιμος στόχος. Ούτε βρισκόμαστε σε φάση γενικευμένης επαναστατικής επίθεσης όπου ξεκαθαρίζουν οι ρόλοι.…

Ειπώθηκαν πολλά για το κατά πόσον αυτές οι νέες ένοπλες οργανώσεις καθοδηγούνται από μυστικές υπηρεσίες

Είναι τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν εναντίον μας γνωστά κόμματα και γνωστοί «κύκλοι». Προβάλλοντας σενάρια θεωρίας της συνωμοσίας, που θεωρούν ότι τα πάντα-εκτός από τον εαυτό τους-καθοδηγούνται ή ελέγχονται από μυστικές υπηρεσίες… Ωσάν να μην υπάρχουν αιτιώδεις ιστορικές συνιστώσες που εκφράζονται πολιτικά και μέσω της ένοπλης πάλης. Είναι αδύνατο να αντιπαρατεθείς στην υποκρισία της γενίκευσης μιας τέτοιας θεωρίας που οδηγεί συνειδητά και «μαθηματικά» στην παθητικότητα και τη μοιρολατρία. Και είναι υποκρισία όταν ο επικριτής πρακτορολογεί αλιεύοντας φράσεις από έναν ακραίο, αυθόρμητο, βερμπαλιστικό λόγο. Εναν λόγο που όμως δεν πρέπει να αγνοεί ότι λειτουργεί αλλιώς όταν απευθύνεται σε εξεγερμένους χώρους και αλλιώς στο ευρύ εθνικό ακροατήριο.

YG: Τη συνέντευξη ακολουθησε και μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο indy.gr.

H ανακοίνωση αναφέρει:

Στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (1/3/2009) δημοσιεύεται συνέντευξη του Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με τη δράση των μετά 17Ν επαναστατικών οργανώσεων όπου αναγράφεται στον υπέρτιτλο η λέξη 'σύντροφοι' μέσα σε εισαγωγικά. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όταν πληροφορήθηκε την ύπαρξη των εισαγωγικών δήλωσε ότι αυτά οφείλονται σε παραδρομή της εφημερίδας και ο ίδιος δεν τα χρησιμοποίησε ούτε τα υιοθετεί.

Παράλληλα δήλωσε ότι η εκτίμηση που περιλαμβάνεται στο εισαγωγικό κείμενο της εφημερίδας ότι 'παίρνει αποστάσεις από τα πρόσφατα χτυπήματα' δεν ανταποκρίνεται σε δική του εκτίμηση. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θεωρεί ότι η ακριβής καταγραφή των απόψεών του περιλαμβάνεται στο καθεαυτό κείμενο της συνέντευξης.