Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Το βαθύ ελληνικό κράτος επιτεθηκε με δολοφονικό τροπο στους αγρότες.

Επίθεση από τους δολοφόνους της αστυνομίας δέχθηκαν δεκάδες αγρότες που θέλησαν να κάνουν πορεία προς το αρμόδιο υπουργείο.
Η απόφαση για την βίαιη καταστολή είχε παρθεί εδώ και μέρες ενώ τις τελευταίες ώρες αγρότες που ακολουθούν τα αστικά κόμματα έφευγαν από τα μπλόκα ανά την Ελλάδα.
Η αποδυνάμωση των μπλόκων από τους κομματικούς δεν κατάφερε να αποτρέψει την απόφαση μεγάλης μερίδας αγροτών να φθάσουν στην Αθήνα και να μεταφέρουν εκεί ένα μέρος από τις αντιδράσεις.
Το λόγο της καταστολής θα είχε τώρα η αστυνομία, που ακολουθεί κατά πόδας τα κόμματα(ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΝΔ)που έκαναν ότι μπορούσαν.
Τα ΜΜΕ προσπάθησαν να καλλιεργήσουν αντιδραστικές εικόνες που θα δικαιολογούσαν την αστυνομική επέμβαση σε ένα κοινο σχεδιασμό καταστολής από κόμματα, ΜΜΕ και τελικά την αστυνομία.
Ο μηχανισμός της αστυνομίας που πριν λίγες εβδομάδες εκτέλεσε εν ψυχρό ένα δεκαπεντάχρονο παιδί, ο μηχανισμός που χρόνια τώρα στηρίζει με την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, την ένταση της εκμετάλλευσης που θέλει η εξουσία θα αναλαβει και την δολοφονική καταστολή των αγροτών.
Σήμερα επιτέθηκαν σε μεσήλικες αγρότες με τη δολοφονική μανία που τους ξεχωρίζει, δεν δίστασαν να ξυλοκοπήσουν και βουλευτές αστικών κομμάτων, τραγικό δείγμα του φασισμού που τους χαρακτηρίζει

Η κρατική βία στολισμένη από μία ένστολη φασιστική συνείδηση, χτυπά όποια προσπάθεια, όποιο αγώνα των πολιτών για λιγότερη εκμετάλλευση.
Η εξουσία προσπαθεί να διατηρήσει τα οικονομικά της προνόμια με κάθε βίαιο μέσο. Η εξουσία έχοντας αντιληφθεί ότι έχει χάσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας που παραδοσιακά εγκλώβιζε σε κόμματα και λοιπούς "θεσμούς" απαντά πλέον με ξεκάθαρη κρατική βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: