Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Προχωράει η καθημερινότητα με ταχύς ρυθμούς.

.




Επιμένει η καθημερινότητα και μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη να δείχνει μια μεγάλη διάθεση να δημιουργεί συνεχώς καινούργιες εικόνες από τον παλιό καλό κόσμο του χθες.

Όλα μπλέκονται ωραία αποκαλύπτοντας ότι το μελάνι δεν είναι δυνατόν να κρύψει τίποτε απολύτως, αντίθετα οι θαυματουργικές του ιδιότητες έχουν αρχίσει να εκλείπουν.
Σημείο της ημέρας είναι ότι η αστυνομία δεν επιτέθηκε σήμερα(χθες) σε καμία κοινωνική ομάδα.

Θα ξεκινήσουμε με κάτι που έχει να κάνει με την έκθεση της Γιούροστατ που έριξε τα μάτια της στη χώρα που λέγεται ελλαδα. Κατονομάζει τη φτώχεια σε ποσοστό περίπου 20% του ελληνικού λαού. Στο ποσοστό δεν περιλαμβάνονται οι ανάπηροι, οι άνθρωποι που ζουν σε κάποιο ίδρυμα, κλπ.
Από την έκθεση ανάμεσα στα αλλά προκύπτει και ότι ένα ποσοστό 14% είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, αν και είναι εργαζόμενοι.
Αυτό αποτελεί και τη μεγάλη κατάκτηση των κυβερνήσεων των τελευταίων 20 χρόνων, καθώς έχουν καταφέρει και έχουν υποβιβάσει κάτω από το όριο της φτώχειάς ένα μεγάλο μέρος από τους εργαζόμενους.
Συντετριμμένη η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση, διοικούν από κοινού, καταδίκασαν το γεγονός τονίζοντας πως καταδικάζουν τη βία απ όπου και αν προέρχεται.
Για το ζήτημα της επέκτασης της φτώχειας, τα δυο μεγάλα κόμματα ανήγγειλαν ότι θα πάρουν άμεσα μέτρα.
Καταρχάς θα καταργήσουν το άσυλο, ενώ προχώρησαν και σε σαφή στήριξη της αστυνομίας που την κάλεσαν να κάνει σωστά τη δουλειά της.

Η δεύτερη είδηση είναι συνέχεια της πρώτης και εξηγούμαστε.
Όταν οι πολιτικοί είδαν την έκθεση της Γιούροστατ, συνετριθηκαν τόσο πολύ που έσπευσαν τα δύο μεγάλα κόμματα να πάρουν μαζί από κοινού μέτρα.
Έτσι ονόμασαν (και) το 2009 έτος λιτότητας, προς τιμήν της οικονομίας που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει τόσα χρόνια.
Το έτος λιτότητας αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους.
Ενώ αντίθετα, αμνημόνευτοι στους σχεδιασμούς τους , έμειναν οι τράπεζες που θα πάρουν 28 δις ευρώ, οι βουλευτές που θα πάρουν κανονικά αύξηση γιατί το αξίζουν και η αστυνομία που θα μοιραστει και αυτή απο το πλιάτσικο του λαού.
Το Ταμείο Ανεργίας μετατρέπεται σε μηχανισμό στήριξης των εργοδοτών, αλλά και για τους πονηρούς ως εισιτήριο για μόνιμη εισαγωγή και απασχόληση στο δημόσιο. Για περισσότερες πληροφορίες στον οικογενειακό σας βολευτή.

Ά έχουμε θεμα και με τη Δαμανάκη. Η δαμανάκη που λέτε, αυτός ο ζωντανός μύθος του νεοελληνικού πολιτισμού, κάπου βγήκε στην κοινωνία, την πήραν μοιρωδιά και την πήραν στα γιαούρτια.
Μετά το "θεσμό" ευθυμίου, τον "θεσμό" παπακωνσταντίνου, τον "θεσμό" πρωτόπαπα τώρα και η δαμανάκη αρπαζει μέρος από την υστεροφημία που έχουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ.
Εμείς το αναφέρουμε έτσι γιατί δεν έχουμε τι να γράψουμε, πάντως εκεί στο ΠΑΣΟΚ ας το ξαναδούν το ζήτημα και ας περιορίσουν τις βόλτες στο εσωτερικό της κοινωνίας.
Μπορούν να κυβερνάν από απόσταση και να μην βγαίνουν στην κοινωνία.

Τα πράγματα οπως καταλάβατε δεν βαίνουν καλώς και το κεφάλαιο έχει μεγάλα προβλήματα το ίδιο και οι πολιτικοί του υπάλληλοι, όλο γιαούρτια και κλωτσιές τρώνε.
Η αστυνομία μαζι με τους παρακρατικούς της ακροδεξιάς κάνει ότι μπορεί και με το παραπάνω, αλλά η φτώχεια σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες με ή χωρίς το άσυλο προμηνάει αισιόδοξα "προσωπικά μυνήματα", όχι πάλι και για όλους.
.



.

Δεν υπάρχουν σχόλια: