Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Eκλογές στο Ισραήλ, η "απειλή" παίρνει ξεκάθαρες ακροδεξιές διαστάσεις. Ή αλλιώς η φασιστικοποίηση ενός ολόκληρου λαού.

Εκλογές στο κράτος του ισραήλ και σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις υπάρχει μεγάλη άνοδος των ακροδεξιών του κόμματος του Λικούντ με αρχηγό τον Νετανιάχου. Ακολουθεί πάντα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η Λίβνι του κόμματος της Καντίμα. Η Λιβνι είναι πρώην υπουργός του ισραηλ και μέλος των μυστικών υπηρεσιών του.
Δεν υπάρχει περίπτωση να ανακηρυχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση μιας και κάτι τέτοιο θα προϋπόθετε την εξασφάλιση 61 έδρες από τις 120 συνολικά έδρες της Κνεσετ.

Η προοπτική των ακροδεξιών στην κυριαρχία της εξουσίας του Ισραήλ αναμένεται να προκαλέσει μεγαλύτερη επιθετικότητα και βία κατά των Παλαιστινίων ενώ και στο εσωτερικό το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί είναι αυτό των ιδιωτικοποιήσεων και του ακροφιλελευφερισμού.

Το πυρηνικό στρατιωτικό κράτος τους ισραήλ με τις ανύπαρκτες ευαισθησίες και την ακροδεξιά συνείδηση, αποτελεί μια πραγματική απειλή για την περιοχή και στους λαούς της, ανάμεσα στους οποίους λαούς βρίσκεται και το ίδιο.

Το κόμμα του Λικούντ είναι το κόμμα στο οποίο αρχηγός ήταν ο αλήστου μνήμης σφαγέας, ο Σαρόν.
Σκεφθείτε ότι όταν ο Νετανιάχου διεκδικούσε την αρχηγία του κόμματος από τον Σαρόν το 2002, είχε κατηγορήσει τον Σαρόν για 'μη αποφασιστικότητα' απέναντι στους Παλαιστινίους, επίσης να σημειωθεί ότι τότε ήταν ακόμη στα πράγματα και το κόμμα της Φατάχ του πάλαι πότε Αραφάτ και του σημερινού δωσίλογου διεθνοσοσιαληστή Αμπάς, που ουσιαστικά και τυπικά δεν πρόβαλλαν καμιά αντίσταση.

ΥΓ:


Πριν λίγες μέρες ισραηλινοί στρατιώτες κατάσχεσαν ιατρικό φορτίο από πλοίο του Free Gaza αφού έδιωξαν το πλήρωμα. Δεν έμειναν μόνο εκεί συνέλαβαν και οδήγησαν σε φυλακή ένα μέλος του πληρώματος, την ακτιβίστρια Theresa McDermott. Τις πρώτες ώρες και μέρες δεν ήξερε κανείς τίποτε που ακριβώς βρισκόταν η Theresa. Μετά από 4 ημέρες κατάφερε η ίδια να επικοινωνήσει με δικούς της και να ενημερώσει ότι κρατείτε σε ισραηλινή φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: