Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Η κτηνωδία των αστυνομικών ταγμάτων συνεχίζεται.

.


.

Στη Θεσσαλονίκη νεαρός φοιτητής κατήγγειλε αστυνομικούς ότι τον ξυλοκόπησαν σε δημόσιο χώρο αλλά και στο αστυνομικό τμήμα kαι του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα.
Κατά την συνήθη τακτική τους τα τάγματα ασφαλείας κατηγόρησαν τον νεαρό για αντίσταση κατά της αρχής και απέδωσαν τα σοβαρά του τραύματα σε αυτοτραυματισμό από τοίχο.

Η αστυνομία ένας από τους πιο σημαντικούς μηχανισμούς τους κράτους παντού στον κόσμο προσπαθεί με ωμή αντί κοινωνική βία να διατηρήσει σε μια κατάσταση φόβου και τρομοκρατίας τους απλούς ανθρώπους.
Αυτό είναι επιδίωξη σε κάθε εποχή αλλά σήμερα είναι ακόμη μεγαλύτερη η ανάγκη τρομοκράτησης της κοινωνίας.
Το υπάρχον σύστημα δεν μπορεί να περιχαρακωθεί πίσω από κανενός είδους ψευδεπίγραφeς ανάγκες διατήρησής του για όφελος της κοινωνίας. Οι κυρίαρχες ομάδες ή ελιτ, έχουν χάσει κάθε κοινωνική επίφαση ενώ η συνολική, θεσμική διαφθορά καθώς και η λεηλασία των κοινωνικών πόρων έχουν αποδυναμώσει το σύστημα εξουσίας.

Η επιστροφή σε βίαια αστυνομικά καθεστώτα επιβάλλεται ως αναγκαιότητα.
Στην Ελλάδα αυτή η επιστροφή στο απόλυτο αστυνομικό κράτος έχει αποφασισθεί σχεδόν απ όλα τα αστικά κώματα με αποτέλεσμα η καταστολή να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.
Η παρουσία της αστυνομίας σε κάθε χώρο, οι ξυλοδαρμοί πολιτών, η κατάργηση ατομικών δικαιωμάτων από την κεντρική εξουσία, η σύμπλευση ανόμοιων(;) κωμάτων πχ ΚΚΕ, ΛΑΟΣ σε ζητηματα καταστολής κλπ είναι μερικά μονό από τα μέτρα κατά της κοινωνίας.
.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: