Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Η αθλιότητα μίας αφίσας του ΚΚΕ…...ή αλλιώς πώς το ΚΚΕ μετέτρεψε τον CHE σε προβοκάτορα.



O CHE εμφανίζεται μέσα από τα πανάκριβα εργαστήρια της τυποεκδοτικής σε ρόλο προβοκάτορα. Βάζουν στο στόμα του φράσεις καταδίκης που δεν είπε ποτέ.

Τον χρησιμοποιούν για να πείσουν, για τη δίκη τους υποτέλεια και επιλογή να σταθούν για άλλη μια φορά δίπλα στις δυνάμεις της καταστολής.

Αναμφίβολα η καταδίκη της κοινωνικής εξέγερσης του Δεκέμβρη από τα κώματα του αστικού καθεστώτος είναι πλέον υποχρέωση προς την τάξη και την ασφάλεια.



Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που το αίμα του μικρού Αλέξη έρεε πάνω στο πλακόστρωτο, είχε αποφασίσει με ποιον θα συμμαχήσει. Με τους ένστολους δολοφόνους, με αυτούς που τους αφιέρωσε και το μαγικό διήγημα, με τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ, με τις προσπάθειες της καταστολής με όλους αυτούς που προσπαθούσαν να καταστείλουν και να συκοφαντήσουν την εξέγερση του Δεκέμβρη.

Δεν ήταν η πρώτη φορά.

Το ʼ73 κατηγορούσε τους καταληψίες του πολυτεχνείου με την περίφημη 8η πανσπουδαστική, το 98΄ έκανε συλλήψεις διαδηλωτών και τους παρέδιδε στην αστυνομία και αυτά μονό ως σκόρπιες σκέψεις μπορούν να κατατεθούν.



Η άθλια πραγματικότητα του ΚΚΕ με την κοινωνία είναι διαρκής και καθημερινή.Ότι δεν ελέγχει και σήμερα δεν ελέγχει τίποτε απλά το καταγγέλλει, το συκοφαντεί, το παραδίδει στην αστυνομία, βάζοντας όχι κουκούλα αλλά το πηλήκιο της αστικής νομιμότητας.

Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ούτε τον ΤΣΕ.

Ο άνθρωπος που κατά τη δράση του έκανε μαθήματα συγκάλυψης του προσώπου του για τις ανάγκες του ανταρτοπόλεμού του μετατράπηκε από τους αστικό-πραίτορες του ΚΚΕ σε σύγχρονο υπερασπιστή της καταστολής, τον έκαναν συνένοχο στις απαιτήσεις του ΛΑΟΣ για ποινικοποίηση των κουκουλοφόρων. Μετέτρεψαν τον ΤΣΕ σε εισαγγελέα της έδρας που ψάχνει να βρει τρόπο να δέσει διαδηλωτές.

Η αθλιότητα του ΚΚΕ δεν έχει σταματημό.

Μετέτρεψαν τον ΤΣΕ σε φθηνό δωσίλογο του καθεστώτος, που “δίνει” στην αστική νομιμότητα και στους μηχανισμούς της ότι δεν του αρέσει, ότι δεν ελέγχεται από τις κωμωδίες του ΚΚΕ.

Τα λόγια του υποβολέα του ΤΣΕ εκείνος δεν τα είπε ποτέ ο ίδιος, αντίθετα ο ίδιος από διάφορες περιγραφές αγωνίζονταν με μικρές ευέλικτες ομάδες τουλάχιστον αρχικά και με κάλυψη των χαρακτηριστικών του. Οι μεταμφιέσεις και η απόκρυψη των πραγματικών χαρακτηριστικών ήταν πάντα προτεραιότητα για την προστασία και του ίδιου αλλά και των συντρόφων του, όταν αγωνίζονταν ενάντια στα καθεστώτα που έστηναν όπως και σήμερα οι σημερινοί κυνοβουλευτικοί συνάδελφοι του ΚΚΕ.

Η αθλιότητα της αφίσας του ΚΚΕ είναι συνέχεια της άθλιας και αντιδραστικής πρακτικής τους μέσα στους αγώνες.



Aναδημοσίευση απο indymendia

1 σχόλιο:

ange-ta είπε...

αγαπητέ μου, ανεξάρτητα με τι άποψη έχω για τα γεγονότα, το ΚΚΕ θα είναι πάντα στον προμαχώνα της αντίστασης κατα της οποιασδήποτε αντίστασης.
Βολεύεται ιδεολογικά αλλά πρακτικά με την σημερινη βαρβαρότητα.
Κάνει πάντα κριτικη "μία απο τα ίδια", απο συνήθεια και απο τεμπελιά να προβει σε οποιαδήποτε ανάλυση των τεκτενομένων και εμποδίζει την ανάπτυξη άλλης σκέψης!
Χάνεις τα λόγια σου όταν κριτικάρεις το ΚΚΕ. Το ίδιο χάνει κανείς τα λόγια του όταν τα βάζει με το λάος ή την δεξιά.
Είναι όλοι τους εκπρόσωποι και απαραίτητα συστατικά του συστήματος!